Rodičovský příspěvek 2012
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Proč se ale je vždy třeba šťourat v něčem, co aspoň z části funguje, na úkor něčeho, do čeho se nikomu nechce a nedělá se s tím nic. Viz sociální dávky, ale to je na jiné téma…já každopádně vítám fakt, že jestli ta novela projde, bude se moci měnit délka mateřské a tím pádem i výše příspěvku. To vidím jako pozitivní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamkasl píše:
Proč se ale je vždy třeba šťourat v něčem, co aspoň z části funguje, na úkor něčeho, do čeho se nikomu nechce a nedělá se s tím nic. Viz sociální dávky, ale to je na jiné téma…já každopádně vítám fakt, že jestli ta novela projde, bude se moci měnit délka mateřské a tím pádem i výše příspěvku. To vidím jako pozitivní…
Tak s tím souhlasím, taky bych byla pro, aby se komplet předělal systém sociálních dávek, ale do toho se jednak nikomu nechce, přece jen, ti kdo je pobírají jsou voliči a jednak by to bylo dost práce vytvořit nějaký rozumný fungující systém. A přesně kvůli té možnosti měnit délku a výši příspěvku změnu hodnotím pozitivně, plus se mi líbí i to nastavení jednotného stropu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz na jani:D ta je v tom nejlepsi
ale nechci se dotknout nikoho jinyho.. treba to taky bude vedet, kdyz mam cerpat RP az od unora 2012 a podala bych zadost o RP uz ted v 2011, budou se me tykat podminky roku 2011 nebo mi to pak zkrouhnou? Vzhledem k tomu, ze bych chtela jit na tri roky, tak pokud by se me tykaly podminky r. 2011 bylo by to pro me vyhodnejsi… takze otazka,
co je rozhodujici pro priznani RP, kdy mi zacina bezet nebo kdy podam zadost?!
Diky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nečetla jsem diskuzi a nevim jestli taková otázka už nepadla. Jsem na RD a čerpám 3.letou variantu je možné po novém roce, pokud budou ty změny přejít na 2letou i když jsem si už 3.letou zvolila nebo to nepůjde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cosmic píše:
dotaz na jani:D ta je v tom nejlepsiale nechci se dotknout nikoho jinyho.. treba to taky bude vedet, kdyz mam cerpat RP az od unora 2012 a podala bych zadost o RP uz ted v 2011, budou se me tykat podminky roku 2011 nebo mi to pak zkrouhnou? Vzhledem k tomu, ze bych chtela jit na tri roky, tak pokud by se me tykaly podminky r. 2011 bylo by to pro me vyhodnejsi… takze otazka,
co je rozhodujici pro priznani RP, kdy mi zacina bezet nebo kdy podam zadost?!Diky moc!
Jo, tak v tomhle neporadím
myslím, že rozhodující je datum od kdy ho žádáš, ale za zkoušku nic nedáš ![]()
Nebo někdo odpoví lépe, mohlo by to být někde v přechodných ustanoveních, ale ty jsou zatím dost na vodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neli23 píše:
nečetla jsem diskuzi a nevim jestli taková otázka už nepadla. Jsem na RD a čerpám 3.letou variantu je možné po novém roce, pokud budou ty změny přejít na 2letou i když jsem si už 3.letou zvolila nebo to nepůjde?
Pokud si měla ty nebo přítel dostatečný plat na volbu 2 letého tak to půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky je to pravda ze se bude od noviho roku zvisovat rodicoskej prispevek ze ted mam 3.800kc hruza co to je za penize.pa jita napiste mi ![]()
- Citovat
- Upravit
Nic takového, že se bude o nového roku zvyšovat rodičovský příspěvek neplatí, pouze půjde změnit provedená volba, ale celková vyplacená částka bude stejná či menší (u 3 letého)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ten RP asi schvalili co, jsem zvedava, kdy se najde na netu naky konkretni info, s tim, jestli to lidem co maji narok tento rok zkrouhnou nebo my, co mame narok az pristi rok a podame zadost letost, - jestli budeme mit stary podminky…
a Jani, to bys mohla vedet, kdybych zvolila dvoulety RP a pak se rozhodla byt jeste rok doma, bude za me stat platit SZP? Myslim, ze ano.. ale zase - nemam to nikde podchyceny… tak pokud sjednoti ty varianty, prijde mi nejvhodnejsi vzit dvoulety RP a pak byt s mimcem doma (cerpat triletou RD) ale nerada bych platila pojisteni, pokud bych nebyla nikde zamestnana.. diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cosmic píše:
Tak ten RP asi schvalili co, jsem zvedava, kdy se najde na netu naky konkretni info, s tim, jestli to lidem co maji narok tento rok zkrouhnou nebo my, co mame narok az pristi rok a podame zadost letost, - jestli budeme mit stary podminky…a Jani, to bys mohla vedet, kdybych zvolila dvoulety RP a pak se rozhodla byt jeste rok doma, bude za me stat platit SZP? Myslim, ze ano.. ale zase - nemam to nikde podchyceny… tak pokud sjednoti ty varianty, prijde mi nejvhodnejsi vzit dvoulety RP a pak byt s mimcem doma (cerpat triletou RD) ale nerada bych platila pojisteni, pokud bych nebyla nikde zamestnana.. diky
Co koukám, tak bys snad měla mít ještě staré podmínky, pokud to podáš letos, ale nesmí ti to zamítnout z toho důvodu, že žádáš příliš brzo.
Jinak po dobu co si na RD, tak za tebe odvody platí stát bez ohledu na to zda rodičák bereš nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Cosmic píše:Co koukám, tak bys snad měla mít ještě staré podmínky, pokud to podáš letos, ale nesmí ti to zamítnout z toho důvodu, že žádáš příliš brzo.
Tak ten RP asi schvalili co, jsem zvedava, kdy se najde na netu naky konkretni info, s tim, jestli to lidem co maji narok tento rok zkrouhnou nebo my, co mame narok az pristi rok a podame zadost letost, - jestli budeme mit stary podminky…a Jani, to bys mohla vedet, kdybych zvolila dvoulety RP a pak se rozhodla byt jeste rok doma, bude za me stat platit SZP? Myslim, ze ano.. ale zase - nemam to nikde podchyceny… tak pokud sjednoti ty varianty, prijde mi nejvhodnejsi vzit dvoulety RP a pak byt s mimcem doma (cerpat triletou RD) ale nerada bych platila pojisteni, pokud bych nebyla nikde zamestnana.. diky
Jinak po dobu co si na RD, tak za tebe odvody platí stát bez ohledu na to zda rodičák bereš nebo ne.
Tak diky moc, no ja asi nemam co ztratit, kdyz podam zadost letos na triletou variantu, .. protoze pokud mit o zkrouhnou tak stejne muzu pak zazadat o zmenu na dvouletou jestli to dobre chapu.. takze pred koncem roku to podam a uvidim, kolik mi budou davat:D diky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cosmic píše:j.a.n.i1 píše:Tak diky moc, no ja asi nemam co ztratit, kdyz podam zadost letos na triletou variantu, .. protoze pokud mit o zkrouhnou tak stejne muzu pak zazadat o zmenu na dvouletou jestli to dobre chapu.. takze pred koncem roku to podam a uvidim, kolik mi budou davat:D diky moc!Cosmic píše:Co koukám, tak bys snad měla mít ještě staré podmínky, pokud to podáš letos, ale nesmí ti to zamítnout z toho důvodu, že žádáš příliš brzo.
Jojo, přesně tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovský příspěvek
Dobrý den, mám dotaz na který jsem tady odpověď nenašla..Změny se týkají od roku 2012 a týkají se již mamin které na rodičáku jsou? Nebo se to týká žen které teprve na mateřskou půjdou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mosqitos19 píše:
Dobrý den, mám dotaz na který jsem tady odpověď nenašla..Změny se týkají od roku 2012 a týkají se již mamin které na rodičáku jsou? Nebo se to týká žen které teprve na mateřskou půjdou?
Těch co již rodičák pobírají se to netýká, pokud ony nebudou chtít
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj mám dotaz ohledně podání žádosti.. Miminko se mi má narodit v půlce ledna ale mateřskou pobírat nebudu takže budu hned na rodičáku.. Pracuje jen otec takže podle nového zákona budu moct zvolit tříletou variantu.. Mam si o ní žádat až po narození miminka nebo ještě před porodem? Děkuju za odpovědi pokud to tedy někdo z vás ví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit