Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kejdík Panebože to je koťátko nádherný! Je úžasná! Gratulace holky ať jste zdravé.
![]()
Teda to byla ale rychlovka. Jsi trumfla i mě.
Důležité je, že jste to stihli. Malá bude brzy v pořádku a jsem ráda, že máš jen malá zranění. ![]()
Purelan je moc dobrý. Mně pomáhá. ![]()
Co jí dali na tu klíční kost? Promiň nedovedu si to představit. ![]()
@Krtiinka Má zánět. Dostal antibiotika - kapičky do oček.
Mě už švihne. Je mi ho tak líto. ![]()
Jo to máme stejný. Taky mi pochrochtává, když to tak řeknu. Bojím se, aby neměl chycený dutiny. Já už začínám za vším něco hledat. Je to pořád jak začarovaný kruh. ![]()
Dneska zase trpěl. Do toho já ty prsa. Takže jsem vystresovaná aby měl dost mlíka.
Co dneska. Jak jste se měli? ![]()
@Girls96 Ahojky. Tak jak bojujete. Dobrý? ![]()
@Destiny4974 moc děkuju
Ta klíční kost sroste sama. Musí se jen opatrně s ručkou a nepolohovat na levý bok (má to na levé ruce).
S prsama si tentokrát taky užívám. Praskají mi bradavky a hodně se nalévají prsa. Purelan na to celkem pomáhá a odsávačka na to když jsou přeplněné. Hrozně mě bolí krční páteř až z toho nemůžu spát. Jak si lehnu tak je to šílený. Snad to brzy přejde.
Na to pochrochtávání zkus propláchnout nosík mořskou vodou nebo Libenarem a odsát. Moje děti to dělali, když měli v nosíku sražené kousky mlíčka. Po proplachu a odsátí byl na chviličku klid.
@Destiny4974 broucek malinkej, to je fakt trapeni
a uz je vam aspon trosku lip?
My mame to chrochtani zase horsi, dneska jsem v noci skoro nespala a malej taky asi moc porad sebou hazel a spatne se mu dychalo, ani odsani nepomuze, asi ma tu zadni rymu nebo nevim
. Pekne na prd, kdyz dr. rekne ze je to normalni,.ale me uz to normalni teda neprijde
,
Taky jsem cetla o te morske vode a Libenaru, jakjatakze pise @Kejdík, takze dneska jdeme pro to a doufam ze se mu ulevi, jinak se zblaznime uz vsichni
.
Navic vazne tak 90% toho co je vzhuru jenom place nebo ho musim chovat sby neplakal, takze je to zatim boj, ale snad bude lip.
@Destiny4974 ahojky, nejak vubec nestiham sem chodit, celkem me ta moje princeznicka zamestnava, na to, ze má 14 dni tak je celkem ziva, nekdy po papani spinka hned a z toho je vzhuru I tri hodiny a vyzaduje si pozornost, zveda hlavicku uplne silene a taky se umi dokonale vztekat
vcera jsme byli u dr, tak jsme za tyden pribraly 300g, dr nas chvalil. No a jak jsem rikala, minule to pocurala, poblila a vcera se mi na vaze pokakala
takze jsme zvladly uz vse
je to moje sikulka, vydrzi mi spinkat I 5 hodin, ale z toho vztava co hodinu, hodinu a pul :/ takze obcas padam na hubu ![]()
@Kejdík Za málo! Má překrásný oči! Tak aspoň že tak. To jsou taky trápení.
No s těma prsama si to dokáži představit. Je to nepříjemný, zvlášť, když si malý ještě musí kousnout. :/
Ta krční páteř mě mrzí, mě první dva týdny po porodu braly záda. Byla jsem 2× aji na opich. Nebyla jsem ani schopna zvednout malého. Snad to přejde brzy. Určitě to vyzkouším! Děkuji moc.
Jak se jinak cítíš, spodek a bříško nebolí?
@Krtiinka Bříško ho ještě občas bere, očíčko se lepší. I u mě to prso, ale je to celý citlivý a rozbolavělý. Snad to bude dobrý brzy. Začíná mi z toho hrabat, jak se to kupí a bojím se, co zase přijde. :/
Chudák malej.
Tak zkus ten proplach a snad to pomůže.
No oni ti dr. někdy dělají i nepochopitelné věci… :/ Možná kdyžtak znova a říct to. Normální to nebude. :/
Takže to máš veselý. Malej zase si krásně odříhne, ale vždycky nějaká malá bublina mu tam asi zůstane, tak se pak kroutí a taky musím nosit na rameni, dokud se jí nezbaví. A to je někdy dýl jak hodina aji. Pak hodinu a něco spí a zas má hlad. Takže jsem taky věčně vzhůru. Tak tě chápu. ![]()
@Girls96 V pohodě. Však my nikam neutečeme.
![]()
To je ale malá raubířka. Ale jinak ti spinká krásně. To je moc fajn.
To ti nabírá nádherně a dobře, že mu to tam pokřtila už se vším všudy.
![]()
Jo takový dny jsou a budou. Ty klidnější a krásný. A pak ty na mrtvici.
Ale jsem ráda, že jste v pohodě. Co tatínek, jak si užívá? ![]()
@Destiny4974 jinak vše v pohodě. Jen to tu mám teď trochu náročné. Máme tu tchánovce, švagra a manželova dědu. Už se těším až odjedou. Je to s nima náročné. Ještě, že máme myčku a nemusím to všechno umývat v ruce.
Holky máte některá digitální teploměr do zadečku se kterým jste spokojená?
Nevim, jaký objednat. ![]()
@Destiny4974 s tím zkušenost nemám. Máme teploměr na čelo a tělo, Takovou jako pistolku. Můžu je měřit, když spinkají.
@Destiny4974 my mame normalne klasickej teplomer z lekarny, a zatim jsem spokojena, jinak se v tom moc nevyznam
.
Jinak jsem mu koupila ty pruplachy nosanku, vubec se muto nelibi, ale snad to zabere, jinak zajdem k tomu doktorovi
.
A jak vy bojujete? ![]()
@Kejdík muzu se zeptat jakou znacku tohp teplomeru mas? My kupovali v Lidlu a meri uplne blbe
.
A co u vas jinak, mala je hodna? ![]()
@Krtiinka True Life, měří celkem dobře. Nejpřesnější jsou ty skleněné teploměry (taková ta klasika), ale na to aby byla nějaká představa o teplotě to stačí. Moc velký rozdíl mezi měřením tím digitálním a skleněným jsem nenašla.
Malá je hodná, hodně spinká, papá po 2 - 4 hodinách. Většinou dopoledne bývá tak 2 hodinky vzhůru a pozoruje.
Měla jsem tu od páku manželovi rodiče, dědu a bratra, tak se těším, že konečně bude klid a trochu si odpočinu. Už toho na mě za ten víkend bylo dost. Postarat se o tolik lidí, bylo dost náročné, tak krátce po porodu.
Ahoj holky, jak se dnes mate? Ja vyrizene, dneska jsem mela „nocni“
od pulnoci do 4 rana byla mala tak protivna a chytala takove nervy, ze to byl des
takze jsme se nikdo nevyspali, Tata dneska zustal doma, protoze je nejakej mrtvej z ni
asi si to musela vybrat za vcerejsek kdy mi spinkala 5,5 hodiny
no a aby toho nebylo malo, tak me a vsechno kolem vcera v noci stihla tak luxusne pos*at nez jsem ji stihla vymenit plinu
a v patek ji mel chvili na sobe strejda (muj bracha) tak toho taky oznackovala
ten z toho je beztak nemocnej jeste ted
(asi jak byla naboku tak protekla, protoze to byla voda)
@Kejdík dodatecne s Beatkou gratulujeme k Barunce, je nadherna
48cm jsme meli taky a 3510g jsme meli po 6ti dnech - prvni navstevu u dr ![]()