Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Girls96 u nás chodí už den po porodu fyzioterapeutka a ukazuje cviky. Jsou to právě cviky určené pro maminky po porodu. Cvičit se mohou i v posteli. Až bude doma manžel poprosím ho, aby to vyfotil. Není to moc kvalitní tisk, ale třeba z toho něco bude vidět. Jsou to cviky na protažení a na bříško. Je to spíš o dýchání než o posilování. Jsou i pro holky po císaři, ta tam mají jen časový posun.
@Krtiinka škoda, to by Ti mohlo pomoc. Tak to budete muset vydržet, ono se to zlepší
![]()
Barunka na bříško bude moc asi až po šestinedělí, tak očekávám, že pak bude muset taky cvičit. Hlavičku drží pěkně, když jí dám na rameno po krmení, tak jí odtahuje a rozhlíží se.
Holky, zacinam byt zoufala… Tak jak jsem malou chvalila, ze je zlata, tak MI vcerejsek a dnesek v podstate cely prokakala… Kakat kaka hezky nebo ma alespon „prdne“ v kazdej plince, prdiky ma taky normalne, takze brisko ji si myslim neboli… Nechce mi spinkat… Za cely den spala mozna 3 hodiny, usla mi az v 18 hod a zatim spinka… Papame treba I hodinu a jakmile ji prso vypadne nebo treba u toho usne a ja ji prso vezmu, hned zacne plakat, dokud ji ho zase nedam… Myslim si, ze mam asi slabe mlicko… Jde to nejak zjistit nebo se mam nekde s nekym (asi v poradne) poradit? Bo poradny jdu pristi stredu… Na noc dam asi I prikrm, aby jsme vsichni vyspali a hlavne pro muj pocit, ze nebude mit hlad… Jsme z ni po tech dvou dnech uplne vyrizena, unavena, nevyspala…
@Kejdík kdyz mam malyho pres rameno tak ji taky drzi krasne, ale na tom brisku to moc dlouho nevydrzi no, ale uz je to lepsi jk cvicime
.
@Girls96 s mlickem ti neporadim, ale u nas se tady tohle zmenilo, kdyz byli malymu tak 3 tydny, do te doby byl taky zlaty miminko, no a ted uz mame mesic probrecenej
.
@Krtiinka tak to za chviličku dožene.
Některé děti polohu na bříšku moc nemusí, ale zvyknou si. Důležité e, že hlavičku drží. Mrzí mě, že maličkého čeká ještě jeden zákrok, ale vy to zvládnete, jste stateční a šikovní ![]()
@Krtiinka jeeejda nestras :/
ted uz mi od 18 hod spinka v kuse, tak je nevim, vubec se v ni nevyznam
asi se z toho brzo zblaznim
kdybych ji tak videla do hlavy nebo kdyby uz umela mluvit, hned by to bylo jednoduche
ono zase kdyby jsme meli hodny deti, tak by to asi nebylo ono
musi ukazat hned od mala co v nich je ![]()
@Kejdík taky jsme necekali, ze to bude potreba tak brzy, ale co se da delat, snad to vsichni zvladneme, hlavne ten broucek malickej
. A jak jinak se vam dari? ![]()
@Girls96 tak ja se vam dari?
uz je hodnejsi malicka? Nas ted zase chytnulo brisko, tak od vcerejska valcime, doufam ze to brzy prejde
.
@Destiny4974 ahojky, jak se dari vam? Co malickej? Brisko uz netrapi? ![]()
@Krtiinka jojo uz je zase zlata… Napapa se, pokouka a spinka… Obcas mamku uplne celou pokaka
ale pak si ji vezmu, ona na me kouka a usmeje se… Vzdycky bych ji za to laskou spapala a ukapne I slzicka… Uz je to velka slecna - zitra v 7.30 to jsou 4 tydny co jsem ji poprve videla a v utery je to mesic datumove… Utika to hrozne rychle
@Krtiinka Ahojky. Moc mě to mrzí, že máte s malým taková trápení. Ale jste šikulky, vše na jedničku zvládnete.
Jsi statečná maminka. Malý bude po tobě.
Ten zákrok je jistý? ![]()
@Kejdík @Girls96 @Krtiinka Omlouvám se, že tu teď moc nejsem holky. Předevčírem v noci jsem z ničeho nic přišla o mlíko. Takže se rozkojuju znova.
Mám nějaká homeopatika, piji čaje, nahřívám. No šíleně jsem to obrečela. Normálně jsem odsávala i 160-180ml a najednou ani ne 30ml.
Takže malý dostal poprvé příkrm, protože tak šíleně plakal hladem. ![]()
Ale jinak bříško se snad lepší. Občas ho to bere, ale stačí cvičit a tak. Byl trošku nachlazený, rýma a kašel, ale to už je dobrý. Byly to teď stresy.
Doufám, že se to mléko upraví. ![]()
A co u vás? Jak to jde? ![]()
@Krtiinka držíme palečky
My se máme dobře. V pondělí už doufám půjde starší do školky a bude trošku klidnější dopoledne.
@Destiny4974 moc držím palečky, ať je zase vše v klidu a kojení jde zase hladce.
Barunka má poslední dny v noci cca 2 - 3 hodinky, kdy nespí a pokukuje. Asi si chce užít maminku bez brášků
Dneska byla vzhůru od 4, když po 6 usnula, tak už byl půl hodiny vzhůru mladší. Naštěstí jsem během dne neusnula ![]()
@Destiny4974 jeden zakrok je jisty urcite a pak se uvidi co dal, je topro nas hodne tezke, ale snazime se to brat tak, ze s tim proste nic neudelame, kdyz se budeme hroutit a takhle mu alespon pomuzou milackovi
.
To mlicko me mrzi, snad se to zlepsi
. Je jasny ze te to mrzi, taky si jeste obcas rikam ze by bylo lepsi kdybych mohla kojit
. Drzim palecky at je to zase dobre
.
@Girls96 utika to neskutecne, malymu budou ve ctvrtek 2 mesice, neskutecny, takovy malinky miminko to bylo a ted je z neho peknej chlapak
.
@Kejdík Tak sem se naštěstí rozkojila, každou hodinu jsem odstříkávala, i v noci. Bradavky bolí, jsem KO, ale malý není hlady.
No to víš že, chce si tě užívat.
No to ti věřím, stejně jsi dobrá, já jsem někdy KO a mám jen jednoho raubíře.
Ve středu jdeme na kontrolu, tak držte palce. ![]()
@Krtiinka Určitě to dopadne vše dobře.
Určitě. Pokud budete silní a v pohodě vy, tak malý taky. ![]()
Moc děkuji. Naštěstí jsem se rozkojila. On prostě tu umělou výživu nechtěl ani za nic. :/ Je to tvrdohlavec. Já tě chápu a mrzí mě to, ale malý je chlapák a je to šikulka i tak.
Přeci jen u tebe to byla jiná situace. Ani si to nedokážu představit.
Ale vy to zvládnete!
Devcatka moje zlaty, nejak je toho ted moc, takze tady vubec nejsem, ale ja se urcite polepsim
jezdi rodinka, kazdej vikend neco, no mazec, porad v jednom kolem. Do toho zitra mame litani - s malou k dr, ja na dia a na rentgen k zubarce, vyridit rodicak a ty veci kolem, v patek jde tatka k zubari a ma prijet muj otec s tou jeho na vikend za malou - jsem z toho uplne odvarena :/ jako kdyby neprijel, vubec bych se nezlobila, nebo aspon kdyby sam, ta jeho je fakt divna, nemusim ji, male teda kupuje prvni posledni, vzdycky privezou plno blbosti, hracek, obleceni, to jako jo, ale jinak je divna… Ale tak ten vikend nejak preziju. 7.10.2017 mame vitani obcanku, tak snad male sezenu neco cacaneho na sebe a ja snad rifle, vsude chodim v teplakach, ale tam se to fakt nehodi, tak uvidime jak to dopadne…
@Girls96 Ahojky. Ty jsi vážně v jednom kole!
Takže doma pořád někdo.
Snad seženeš. Já teď byla taky na sebe něco najít a ani ho…
Takže nosím všude legíny. Takže nejsi sama. ![]()
Přeji ti, aby to s tátou dopadlo dobře. A snad i ona bude v pohodě.
Jak máš blbý pocit z ní, bude správný. Tak doufám, že bude oky. ![]()
Já se dneska vzbudila, třes, zvracení, 2× jsem omdlela, horečky 40. Valili jsme na pohotovost, mám antibiotika, šílený zánět v prsu.
Ani se o malého nepostarám, je mi příšerně. Táta si vzal dovču a pomůže mi. Naštěstí. Jinak bych skončila v nemocnici s malým.
Takže pořád něco. ![]()
@Destiny4974 to jsem, minule vikend mela mama narozeniny, ted ten tata prijede, dalsi vikend vitani obcanku + tchyne narozeniny, ten vikend potom prijede srejda, protoze ma sraz + narozeniny a malou jeste nevidel, vcera mi volal strejda z pardubic, ze by chteli taky nekdy dojet… Zadnej vikend neni klid
![]()
S tim oblecenim je to des… Ale porad hubnu, sice to jde pomaleji, ale zatim jde… Po mesici od porodu mi chybi jeste cca 8 kg do původní vahu - takze nejakych cca 15 kg za mesic dole.
Fiha, takze mas doma taky veselo, tak snad Budes brzy v pohode, aby jsi zase mohla s malym fungovat
nastesti mas tatku doma a ma ti kdo pomoct, ono prece jen je doma lip nez v nemocnici ![]()