Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak my se snazime rok a pul, od rijna v peci centra, za pul roku jsme absolvovali tolik vysetreni jako za celej zivot ne! Manzel ma spatne spermie, zadna pricina proc to tak je se nezjistila. Jinak vsechno ok-genetika, urologie, imuno, hematologie atd. Pak jsem musela na operaci, odstr. polypu v deloze. Takze zase 3mesice se nic nemohlo dit..no a ted konecne jdu na 2pokus v nativnim cyklu. To vsechno me totalne zdeptalo, byla jsem zrala na psychiatra, mela silene migreny a dalsi zdr. potize ze stresu! Pomohlo me to, ze jsem se zamerila na zdravy zivotni styl, zlepseni sveho psychickeho a fyzickeho stavu, abych mohla vubec existovat a pomaha me to! Uvedomila jsem si, ze kazdy den je jen jednou v zivote a verim, ze mimi proste mit budeme! Jen si na to proste chvilku pockame, ale pak to bude stat za to! Holky hlavu vzhuru a myslet pozitivne! Drzim vsem palce!
@Záhlina @rajada @kaczule1 Holky, mluvíte mi z duše… Kdo to neprožil a na dítko si nepočkal, tak tomu, jak to s námi cvičí, snad ani nemůže rozumět. ![]()
@Adláš Téééda, to byl maraton, to je super, že to je se šťastným koncem! Gratuluju a moc děkuju, takový příběh vždy povzbudí ![]()
@Tinkka Takový optimismus je určitě potřeba, je moc fajn, že ses o něj podělila
Držím palce! A ten zdravý životní styl určitě pomáhá, taky posbírám vůli a vrhnu se na to (září to jistí, do té doby se chceme se skoro manželem rozmazlovat) ![]()
Děvčata, diskuse nám tady nějak zamrzá…Prosím napiště co ted děláte či zkoušíte, jak se snažíte apod.
Já ted zkouším nativní cykly, tj.bez hormonální stimulace. Minulý pokus skončil předčasnou ovulací, díky laxnosti lékařů…nynější pokus má nakročeno k tomu prvnímu…píchám sice antagonisty tj. cetrotide, aby nebyla předčasná ovulace, ale nevím nevím, jedinej, kdo je v klidu je můj doktor…V pátek jsem měla folikul 19mm a OPU byla naplánovaná na pondělí, takže se bojím, že to praskne, ach jooo…
Máte s tím nějaké zkušenosti??? Podělte se…
Přeji pěkný víkend. ![]()
@Tinkka Já teď momentálně zkouším úplně snažení vypustit, právě jsem si užila svatbu a brzy nás čeká svatební cesta. Ve skrytu duše doufám, že právě toto je cesta k vytouženému miminku
Jinak také mám pocit, že nejklidnější je můj gynekolog ![]()
Ja se s přítelem snažila 1rok a 6mesícu. Až ted v kvetnu jsme si takhle podvečer udelala test jelikož se me něco nezdálo no a bylo to tam.Ten mesíc me dr doporučila Nosifol a opravdu jsem ho pila, mám dojem že nám pomohl. Ješte si myslím že žena by mela uplne vypnout i když to není možné!!Najít si např cvičení, kurz…já jsem v ten mesíc začala jezdit na koni
No a v neposlední řadě hodne se milovat v době ovulace…
@Clementia Tak to je povzbuzující zpráva, moc gratuluju a přeju pohodové těhu a bezproblémový porod a samozřejmě zdravé mimi!!!
Asi to „vypnutí“ bude opravdu důležité, snad mi mé pozitivní myšlení vydrží ![]()
Děkuji…určitě se zadaří. Někdy jsem byla na pochybách že se to asi nepodaří či co ale proste to přijde až tehdy kdy to přijít má..
Někdo to stejně řídí tam někde. ![]()
Ahoj holky, a jaky je nebo byl u Vas problem? To je myslim dost podstatne! Pokud jsou oba zdravy a nejde to, tak chapu, ze uvolneni se je urcite fajn a muze se zadarit. Muj muz ma vsak pocet spermii do 1milionu v 1ml a morfologii nula procent, takze ja muzu byt uvolnena jak chci, ale problem to asi nevyresi, ze
Kolik je vam let holky? Preji hezky vecer a gratulace ke svatbe i tehotenstvi!!!
Já už neřeším, nejím vitaminy, nepočítám ovulaci, piju, kouřím, prostě normálně žiju a řikám si, že to přijde třeba v momentě, až to budu nejmíň chtít (třeba až se dostanu do nějaké práce). Manžel na spermiogram nepůjde ani kdyby za to dostal barák a auto, takže naše snažení je jenom o „haluzi“. A tak to asi zůstane. Ale každopádně jedno dítě už máme, tak co, svůj úkol na zemi jsme asi splnili…
Jinak je nám 25 let oběma, první dítě (nevím, jestli jsem to už psala, kdyžtak se omlouvám) má dva roky a je počato právě úplnou haluzí v úplně nemožné době a těžce se nám zrovna nehodilo
Ale bylo chtěné, sice plánované o pár měsíců později, ale chtěné…
Brzy mi bude 27 let, jinak my ještě vyšetření nepodstoupili, jen jsem měřila bazální teplotu a dle ní ovulace vychází, souhlasí i s ovu testy. Pokud se nepodaří do října, čeká mě návštěva gynekologa a začne se to řešit…
Ahoj holky,
přesně vás chápu. My se snažíme přes rok a stále nic.
Přesně jak píšete, z hlavy se to vyhnat nedá. I přesto, že stavíme barák a je kolem toho spousta starostí, tak vždycky, když to dostanu, tak nejdřív ukápne slzička a pak dostanu šílený vztek. Teď se upínám k Mojžíšové - cvičím už tři měsíce a tento týden mě čeká mobilizace kostrče ![]()
@Lenna1 Ahoj, budu držet palce, ať se co nejdříve zadaří, to čekání je opravdu hrozné…
Mojžíšovku cvičíš sama, nebo pod vedením nějaké cvičitelky? Slyšela jsem, že ta mobilizace může také hodně pomoct ![]()
@salen Cvičím pod vedením fyzioterapeutky, ona mi ukázala cviky, které mám cvičit doma. Chodím k ní zatím jednou týdně, mám totiž problém se žebry, stále se mi blokují. Tam jí pak vždycky předvedu všechny cviky a ona mi řekne, kde dělám chybu. Teď ve čtvrtek by mě právě měla čekat ta kostrč, jenže mě začalo bolet břicho, takže to vypadá, že jako na potvoru to dostanu o týden dřív
Tak se modlím, aby to vydrželo aspoň do pátku, aby mohla tu mobilizaci provést ![]()