Rozdíl mezi druhy kávy v Rakousku

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.21 11:55

Rozdíl mezi druhy kávy v Rakousku

Dobrý den,
vím, že mám dost netradiční otázku, ale… :lol:
Začínám pracovat v AT a chtěla bych znát rozdíl mezi jejich nabízenou kávou.
Kleine espresso, grosse espresso, melange, caffe latte, capucino a verlangert.
Je tu prosím někdo kdo mi napíše rozdíly? Děkuji

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
8.12.21 12:35

Kleine espresso - malé espresso, grosse -velké ( bude se nejspíš lišit jen velikostí šálku)
Caffe latte se podává ve větší sklenici s mléčnou pěnou a Capucino v šálku. Ale tohle jsou výrazy které se používají i v ČR. Jestli je u jednotlivých káv rozdíl v používání různých druhů kávy netuším. Ty dva druhy kávy nevím co znamenají nikde jsem tyto názvy neviděla. U té malange jsem jen našla že se to připravuje hlavně ve Vídni a je to černá káva s horkým mlékem a mléčnou pěnou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
34017
8.12.21 13:06

Verlangert je lungo. Ostatní kávy nejsou žádné vídeňské speciality, jsou to běžné typy kávy i [melánž] :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5735
8.12.21 13:08

Tak verlangert bude asi Lungo, ne? Tzn. větší káva bez mléka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8.12.21 18:04
  • verlängerter je lungo. Doslova to znamená prodloužené.
  • Pak se používat brauner - je káva s mlékem.
  • Großer brauer je verlängerter s mlékem
  • Melange je to samé co cappucino. V podstatě se podle toho pozná turista. Když už mají v menu oboje, tak cappucino občas posypou pěnu.
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat