Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Karol44 píše:
Kdybych měla velkou výduť aorty, která tlačí na jícen atd, šla by vidět na rtg hrudníku na kterém jsem byla před měsícem?
holka, jsi normální hypochondr, nic víc.. myslíš, že když tu každých pár dní založíš diskuzi, že to pomůže? tak si dojdi k dr, sděl mu své obavy, píchnou Ti kontrastní látku, udělají rtg. Tam se to ukáže..
Já bych doporučovala jícnové echo. Po tom člověka hypochondrie raději přejde ![]()
Uz zase?
Ne, pokud neni aneurysma velke, nebude na rtg hrudníku videt.
Cele to je ale nesmysl.
@mroe
No ale kdyby bylo velke a tlacilo na okoli tak to vidět pujde ne?
Ne, nemusi. Ale u detskeho hrudniku by velke videt asi bylo. Nicmene, ja nejak neverim, ze tohle pise dite…
@Pudloslava píše:
Já bych doporučovala jícnové echo. Po tom člověka hypochondrie raději přejde
Jo, souhlasím. Absolvovala jsem.
Ve zprávě jsem měla napsáno „pacientka nespolupracovala“. ![]()
@Karol44 píše:
@mroe
No ale kdyby bylo velke a tlacilo na okoli tak to vidět pujde ne?
Kdyby to bylo velké a tlačilo to na okolí (tak, aby to SKUTEČNĚ utlačovalo okolí - to by byla mega výduť), doktorka by to poznala i při poslechu, že je tam něco jiného. Ještě jednou- TY aneurysma nemáš.
Na obycejnem TRG se ti opravdu nezobrazi, najdi si na googlu co to rtg je a co se pri nem zobrazuje
@katule9
No prý se při něm ca zjistit stav plic, srdce a VELKÝCH CÉV.
Jojo, prohlidni si nejaky rtg hrudniku a rekni, co na nem vidis.
Ani rentgenolog nema rentgenovy oci, aby videl, co je treba za srdcem a co se skrýva v mediastinu, pokud to napadne necumi ven. Takze ano, pokud mas opravdu velke aneurysma, na rtg by na nej pravdepodobne pojali PODEZRENI.
Ale to je stejne debata o prdu, protoze jak rikam, riziko aneurysmatu u 13lete se rovna prakticky nule. To uz mas vetsi pravdepodobnost treba nejakeho nepekneho nadoru thymu, uzlin…mam ti k tomu neco najit, aby sis to mohla prostudovat? ![]()
Kdybych měla velkou výduť aorty, která tlačí na jícen atd, šla by vidět na rtg hrudníku na kterém jsem byla před měsícem?