Rybízová marmeláda- recept
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rybízová marmeláda- recept
Dobré odpoledne maminky. Prosím o radu. Moc nerozumím v následujícím receptu na domácí marmeládu, jestli ten rybíz mám podlít vodou, nebo ho prostě jen nasypat do hrnce a doufat, že se rozvaří. Omlouvám se, marmeládu dělám poprvé, moc děkuji za radu.
*Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.
Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.***
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Co dnes budete vařit a péct? Inspiraci najdete na eMiminu
Jak chutnají maminkám nejrůznější dobroty? Přečtěte si jejich zkušenosti
Reakce:
Jen ho nasyp a povař, pustí šťávu
já teda rybíz poctivě oberu zrníčko po zrníčku, to vaření i se
stopkami mě moc neláká ale i tak to jde
a hlavně nedávám jen cukr ale kupuji si směs na marmeládu už v balíčku
je to zahušťovadlo a cukr přidávám podle množství rybízu a
kyselosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No tak je tam napsano varime. A bez vody se urcite neuvari. To by se vam to napalilo na hrnec. Pak zcedit a propasirovat atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Podle mě to zkus prvně bez té vody a míchej s tím a uvidíš zda nějakou štávu pustí. Spíše to tak bude protože tu vodu tam pak dáš až to bude propasírovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já vařila rybízovou marmeládu nedávno - použila jsem želírovací cukr
2:1. Kilo rybízu jsem rozmixovala, nasypala želírovací cukr a přivedla
k varu, pak vařila cca 10 minut a hotovo. Přepasírovala jsem do skleniček
(nemáme rádi zrníčka), zavřela, otočila dnem vzhůru a nechala
vychladnout. Rychlé
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ahoj,
nepodlévat, pustí šťávu a jen cukr stačí, není třeba přidávat chemii.
Vařením to zhoustne, a když se víčka vylejou rumem a skleničky pořádně
umyjí, vydrží dlouho (pokud ho hned nesníte ),
Příspěvek upraven 30.10.12 v 11:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Rybíz pustí šťávu není potřeba voda jen hlídat a míchat, rozvařit pak propasírovat, přidat 1 kg cukru na kilo rybízu (je kyselý proto tolik) a přidat pektogel a provařit, nalít do skleniček a dát dnem vzhůru, až trošku zchládnou tak pak otočit dnem dolů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zuzka90 nic se
nenapálí, ten rybíz tu šťávu pustí hned jak se začne nahřívat dělala jsem marmeládu už víckrát a nikdy se
nepřipálilo žádný ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Kajjka aha tak ja teda
trochuu vody pridavam. Kazdy vari vsechno jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Co si tak matně pamatuju z dětství, tak taťka rybíz vždycky prohnal
nejdřív nějakým mlýnkem, vypadalo to jako mlýnek na maso, ale byl to
spíš takový nějaký odšťavňovač. Bylo to ale hrozný práce a tý
špíny Pak vařil se žel. cukrem podle
poměru na sáčku. A byl vždycky mňamózní
Já se chystám udělat v pekárně chleba, ale nejdřív zkusim asi nějaký
míň náročný ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak u nás se rybízová marmeláda dělala vždycky tak, že se rybíz
pomlel v robotu (tchýňka mi teď půjčuje takový ruční „mlýnek“) -
i se stopkama, v podstatě se dá říct, že se odšťavnil a marmeládu jsme vařili rovnou z té šťávy
podle návodu na Gelfixu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Holky, moc děkuji za rady. Dnes jdu na to, tak dám vědět, jak to dopadlo.
Udělám to podle toho úvodního receptu a vodu nepřidám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak jsme to udělala přesně podle návodu. Žádná voda, žádná chemie.
Z jedné mísy a 1,5 kg cukru jsem měla 6 skleniček. Je výborná, jen
ovoce a cukr a nádherně ztuhla. Jdu uspat mrně do kočárku a alou česat
další
Za mě tento recept doporučuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Recept na spokojený vztah
- Je e-recept povinnost lékaře?
- Apetit recepty - časopisy, kuchařky, online
- Co pořád vaříte? Levně, rychle, recepty
- Recepty při alergii na kravskou bílkovinu a vajíčko
- Rychlé zdravé recepty
- Rychlé fit recepty
- Vafle na slano - recept