Rychlá rajská omáčka :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
24.7.12 12:11

Já tam dávám aj celou skořici :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.7.12 12:11
@petrul píše:
nejlepší :pankac: :mrgreen: (aneb prasácká rajda)

Náhodou je to moc dobrý, akorát já dávám jenom smetanu na vaření. Tak nevím, kde jste přišly na to, že rajskej protlak je o tolik lepší než kečup? Myslím, že kvalitativně je to hodně podobný. Já od tý doby, co jsme koupili odšťavňovač, tak dělám rajskou jenom z čerstvejch rajčat a ta chuť je prostě nesrovnatelná :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
24.7.12 12:15

@panenka87 no??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
24.7.12 12:17

@panenka87 ani se neptej :mrgreen: musim jeste pro protlak nejak to pali ale myslim ze az ho tam prdnu tak se to trochu zjemni a bude to… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
24.7.12 12:21

Jé teda když už jsme u té rajské…tak v Penny mají protlak v krabičce, cenově super ale chut byla famooozní!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.7.12 12:34
@Banny píše:
Já tam dávám aj celou skořici :mavam:

skorice je v tom nej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.7.12 12:43
@MarketaJ píše:
Náhodou je to moc dobrý, akorát já dávám jenom smetanu na vaření. Tak nevím, kde jste přišly na to, že rajskej protlak je o tolik lepší než kečup? Myslím, že kvalitativně je to hodně podobný. Já od tý doby, co jsme koupili odšťavňovač, tak dělám rajskou jenom z čerstvejch rajčat a ta chuť je prostě nesrovnatelná :pankac:.

tak s tím souhlasím :pankac: Já ji dělala nedávno, ale musela jsem ji propasíroval :roll: a ta chuť je bozska :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
24.7.12 13:20

Já dávám do rajské i perníkové koření. Dávám i protlak i rajcata.Taky to dělám na cibulce na másle, bobkový list, nové koření, ten protlak, rajčata, cukr, sůl, koření a jak to pak propasíruju, tak smetanu a když je to řídké, tak to zahustím solamylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
24.7.12 14:32

Zakladatelko: dle popisu mě napadlo toto: http://www.toprecepty.cz/…nadske-kure/
dělá to tchýně, s těstovinama a je to mňamka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.7.12 18:13
@ivana-domca píše:
tak s tím souhlasím :pankac: Já ji dělala nedávno, ale musela jsem ji propasíroval :roll: a ta chuť je bozska :pankac:

To já to mám teď konečně bez práce :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
4.11.12 13:19

Damy, dotaz k rajske omajde, respektive masu…

Mam tady dva kousky falesne svickove, slibils jsem drahemu rajskou.. jak mam upravit to maso? Rychle osmahnout na panvi, aby se zatahlo a pak supnout k varici se omacce aby doslo? Nebo povarit ve vode se zeleninou jako na vyvar, omacku udelat zvlast? Nechci to zkazit :(
Dik za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
4.11.12 13:31

Když už dělám i masko tak to dělám jako vývar pak maso odděláma udělám z toho vývaru omáčku a masko tam pak jenom přidávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
4.11.12 13:36

@banánice
nami nami nami, uz se mi sbihaji sliny! :mrgreen: Asi to tak udelam, dam mrkev, petrzel, celer, maso, zaleju a povarim dokud to maso nebude tak akorat… dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.11.12 13:36

Mamčina rajská (aneb ta nejlepší na světě) :mrgreen:
cibulku a kořenovou zeleninu orestuju na másle, přidám hladkou mouku, osmažím do zlatova, zaleju vývarem, přidám bobkový list, tymián, tak 3 kuličky nového koření a skořici, povařím (aby se zavařila mouka), nakonec přidám rajský protlak a je hotovo :)
Vývar je z masa, které k tomu pak krájím - takže nevařím v omáčce, ale v papiňáku. V omáčce by se muselo vařit aspoň dvě hodiny.

kořenová zelenina není tradiční pro rajskou, ale mnohem líp chutná i voní, zkuste to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
4.11.12 13:39

Já teda dělám rajskou bez masa, pokud bych chtěla maso, tak vařené, vývar pak do omáčky. Ale ty píšeš, že máš falešnou svíčkovou, to mi přijde na vaření trochu škoda, to bych opravdu spíš jen orestovala, udělala omáčku zvlášť a pak tam to maso hodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí