Rys ostrovid v lesích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
28.5.21 08:31
@FlorenceF Jenkins píše:
By me zajimalo, co teda fakt delat, kdyz si me to prase fakt vsimne :roll: jinak si myslim, ze kdyz bezi kolem, tak budu naprosto prirozene delam, ze tam nejsem…

Někde jsem četla vylézt na strom, takže si vyhlížím stromy a říkám si, jak na ně budu vysazovat postupně tři děti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6661
28.5.21 08:32
@FlorenceF Jenkins píše:
By me zajimalo, co teda fakt delat, kdyz si me to prase fakt vsimne :roll: jinak si myslim, ze kdyz bezi kolem, tak budu naprosto prirozene delam, ze tam nejsem…

No jo, musíš dělat, že tam nejsi a nenápadně pomalu vycouvat ze scény. Ale já na ni naštěstí zatím neměla štěstí. Samotného divočáka ano, nicméně vyděšený byl spíš on :D Od chalupy se nám divočáci drží dál, ale zato k nám chodí srnci a srnky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42107
28.5.21 08:33
@unuděná píše:
Je to nesmysl, většina zde už padla.
  • rys je samotářské zvíře, má obrovský revír a nesnese na něm konkurenci v podobě jiného rysa, jedině partnera.
  • rys je velmi plaché zvíře a spatřit ho ve volné přírodě na vlastní oči se povede jen několika málo trpělivým jedincům
  • povídačka o vypuštění 30 rysů v okolí města je blbost
  • rys je v podstatě větší kočka, váží tak 30kg a i kdyby na tebe nakrásně zaútočil, v pohodě se mu ubráníš. A pak by to chtělo pigáro proti vzteklině 8)
  • rys neloví ve smečce
Jediné zvíře, kterého se bojím ve volné přírodě, je medvěd (v americe při kempování jsem byla pokaždé posra-ná až za ušima i když dodržujeme všechna pravidla) a teď na jaře prasat. Když jdeme někde, kde je to cítit prasátkama, tak děláme cíleně hluk, aby o nás věděli a mohli se klidit z cesty :mavam:

Jen úprava hmotnosti, 30 kg mívají ti největší samci. Standardně mezi 20-25 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.21 08:36

@Havlova No vidíš, to i náš kocour - budiž mu země lehká- měl 12kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.21 08:38
[
@FlorenceF Jenkins píše:

Houby redbull, to prase ti dává křídla. Já ti vyšplhala na strom po holým kmeni takovým fofrem, že nevím, jestli jsem tak fakt vylezla nebo vylevitovala…i medvěd by záviděl…

• Citovat
  • Upravit
19388
28.5.21 08:41
@Havlova píše:
Jen úprava hmotnosti, 30 kg mívají ti největší samci. Standardně mezi 20-25 kg.

Muj kokršpaněl vazi 18.
Předtím psi vážili přes 30, jeden přes 40.
Ale ti tedy měli z divocaku vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
28.5.21 08:43
@větvička1 píše:
Popularni urban legend z dob meho detstvi. Cerna sanitka jezdila a kradla deti, jejich organy se prodavaly do zahranici.

No jistě, taky si to pamatuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.5.21 09:03

@unuděná tyo, co USA (klasicky stredozapad), ale Aljaska🤣 medveda jsme meli na kazdem kroku, jeden nam chrapal i pod barakem, kde jsme bydleli. Toho myslim nakonec zastrelili. Jit na spacir a nepotkat medveda jednoduse neslo. Vzdycky to spis bylo o tom kolik jich bude, kde budou a v jakem rozpolozeni :pankac:

• Citovat
  • Upravit
42107
28.5.21 09:03
@g.sandova píše:
Muj kokršpaněl vazi 18.
Předtím psi vážili přes 30, jeden přes 40.
Ale ti tedy měli z divocaku vítr.

Naše labradora má 23. Takový nedochůdče. Říkáme jí labrachrt. Prasat se taky bojí, hned je poznat, že jsou poblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37058
28.5.21 09:06
@martina.se píše:
@Mia2020 je to nesmysl, ten rys se tě boji mnohem víc, než ty jeho.. Já couram po lese sama pořád a su v klidu. Bála bych se medvěda, ten u nás naštěstí není :think: mmchdm, když se bojíš zvířat, tak mluv, nebo si zpivej.. Tím je upozornis, že tam jsi a zdrhnou
:palec: JJ a dupat, nedělat tichošlápka (platí zejména na zmije).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.21 09:09
@luccifera píše:
@unuděná tyo, co USA (klasicky stredozapad), ale Aljaska🤣 medveda jsme meli na kazdem kroku, jeden nam chrapal i pod barakem, kde jsme bydleli. Toho myslim nakonec zastrelili. Jit na spacir a nepotkat medveda jednoduse neslo. Vzdycky to spis bylo o tom kolik jich bude, kde budou a v jakem rozpolozeni :pankac:

Tam by mě nedostali ani párem volů :mrgreen: Ale strašně toužím po podzimní Kanadě, ale fakt nadivoko na treky se stanem, ale asi jsem na to posera :P
Jednou jsme šli v Beskydech ranní mlhou v lese a najednou proti nám nahrbená silueta asi tak 30 metrů před námi. No zaječela jsem já i manžel :mrgreen: A on to byl další turista s báglem :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
@Ariadne píše:
Někde jsem četla vylézt na strom, takže si vyhlížím stromy a říkám si, jak na ně budu vysazovat postupně tři děti :mrgreen:

Jo, presne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37058
@topazio píše:
Rysů bych se nebála ale divokých prasat. U nás stáda prasat chodí i do centra města. Hlavně bachyně s mláďaty.

Ano. Největší nebezpečí hrozí, když člověk nechtěně vstoupí mezi bachyni a podsvinčata. :zed: Jinak jsou většinou dost flegmatický - ovšem většinou, nezkoušel bych to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
28.5.21 09:10
@Janli píše: [Houby redbull, to prase ti dává křídla. Já ti vyšplhala na strom po holým kmeni takovým fofrem, že nevím, jestli jsem tak fakt vylezla nebo vylevitovala…i medvěd by záviděl…
:mrgreen: takze to jde, jo :lol: a harnata jsi drzela v zubech, vid :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.21 09:15
@M_Vladim píše: :palec: JJ a dupat, nedělat tichošlápka (platí zejména na zmije).

Taky.. Radil mi to známý, pac já couram po lese s miminem v šátku a je tu dost divočáku.. Jako nwm, zda byhc zvládla sprint, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová