Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat jako 39letý muž na váš názor na situaci, kdy moje přítelkyně, advokátka (34 let), používala metodu kalendáře plodných dnů. O této metodě jsem jí sám řekl, včetně toho, že existuje mobilní aplikace na sledování plodných dnů, což ji překvapilo (🤔).
Dohodli jsme se, že budeme mít sex pouze v neplodných dnech, což jsme praktikovali opakovaně, takže nešlo o nepochopení. V osudný den mi přítelkyně jasně řekla, že je to v pořádku, že můžeme mít nechráněný sex. Následující den jsme odjeli na dovolenou na Slovensko, kde jsme museli shánět nouzovou antikoncepci (Postinor). Během cesty na Slovensko totiž přišla řeč na předchozí večer ve vířivce. Přítelkyně se mě udiveně zeptala, proč jsem nepoužil metodu přerušované soulože, což jsme předem vůbec neprojednali. Navíc se akt opakoval dvakrát, a přítelkyně musela jasně vidět a cítit, že když ji držím oběma rukama a dosáhnu orgasmu, nemám třetí ruku, kterou bych „vyndal nářadí“. Bylo tedy jasné, že k ejakulaci došlo „tam“. (🤔 🤔)
Nebyli jsme pod vlivem alkoholu ani jiných látek, takže jsem z této situace zmatený a cítím se zrazený, protože jsme se jasně dohodli, že zatím nechceme mít dítě.
Během šesti dnů na dovolené na Slovensku, kdy jsme byli sami v chatě, nepřišla přítelkyně nikdy s tématem dětí; zda chce nebo nechce mít děti a kdy. Oba dva nás to vůbec nenapadlo.
Dále také přítelkyně netušila, že existuje antikoncepce měděného tělíska (To jsme pak právě probírali cestou potom co jsme sehnali Postinor) (🤔)
Rád bych znal váš názor na tuto situaci. Je takové chování běžné? Jakékoliv rady a názory jsou vítány.
Jestli vážně nechcete dítě, vyberte si spolehlivější antikoncepci, třeba kondom. Nebo k té co máte aspoň ještě navíc pharmatex.
To je jak bych četla nějakou právní smlouvu
vy jste oba právníci?
Jste praštěný oba dva. Nechápu co to ona hraje za hry a nechápu proč ses jí na rovinu nezeptal co to jako mělo znamenat Člověk žasne, jak se dokážou chovat dva dávno dospělí, inteligentní, vzdělaný lidi. Předpokládám, že když je holka advokátka, tak Ty nejsi pomocný dělník.
@Platanka píše: Více
Díky za reakci. A z psychologického hlediska jak si vysvětlit chování mé bývalé přítelkyně?
@Patrik8412 myslím, že základem všeho je komunikace. Chci x nechci dítě, vše si vyjasnit a pak se tím řídit.
My se jen můžeme domnívat, my ji do hlavy nevidíme. Zeptej si narovinu
![]()
@xavierka píše: Více
Já profesně právník nejsem. Chtěl jsem to jen napsat podrobně, abych byl objektivní. Trochu mě toto pronásleduje už nějakou dobu.
Já vlastně princip antikoncepce nechápu. Jako vím, co to je a k čemu to slouží, ale pokud není otěhotnění žádoucí, sichroval bych si to i u sebe, třeba kondomem, případně bezpenetrační praktikou. Žádná antikoncepce není 100% spolehlivá, rozhodně bych nechtěl spoléhat na plodné/neplodné dny, pak se nemusíte vystavovat takovýmhle stresovým situacím, kdo měl na co myslet, že jsem měl vyndat včas nebo se udělat mimo vířivku. Jediná jistota je nestrkat ptáčka do budlinky.
No upřímně pokud nechceš dítě tak prostě přerušovaná soulož, kondom jako spolehl jsi se na pitomou aplikaci, ale uvědom si že ovulace se klidně může o pár dní posunout a spermie si klidně počkají
@Ploskutáček píše: Více
Budlinky, takový název jsem ještě neslysela;)
![]()
Nechci te strašit, ale kamarádka otěhotněla prave v ty dny, kdy měla mít 100% neplodný dny, takže tuto metodu bych ve vašem případě vůbec nepoužívala, když dítě nechcete.
Prostě kondom nebo prášky popř. tělísko, když nechcete mimísko ![]()