Šance na uchycení embrya nízké kvality BB, BC
- Fotoalbum (9)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nechápu jednu věc. Ty máš za sebou vývojovou vadu plodu a oni vám klidně nechají transferovat evidentně nekvalitní embrya? Proč? Je velký předpoklad, že ta embrya nebudou v pořádku a může se to zopakovat. Samozřejmě ti strašně držím palce, aby jsi měla zdravý miminko, ale já bych do toho nešla. Prošla jsem si něčím dost podobným a při ivf jsem trvala na genetice embryí, abych měla jistotu a nechala jsem si transferovat jen embryo špičkové kvality. Ani omylem jsem nechtěla, aby se to opakovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Janli Prave me to taky
tak prislo- ze se transferovalo jenom proto, aby jsme my nemohli zadat potom
o vraceni ivf cyklu ve smyslu ze bez ET ivf cyklus neni kompletni a muzeme ho
mit zpatky …Jelikoz jsem nemela OHSS tak se
pocitalo s tim ze ET bude- a bude dle toho, co zbude. A nemyslim si ze by se
mrazilo neco, ikdyby k ET nedoslo…Vse, co jsem z embryolozky vytahla, je
zese embrya uplne nevyvijely tak jak by se mely…a taktez fotky s vsvetleni
u tbylych dvou co tam neni v poradku…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Uvidíš jak do dopadne, i zázraky se občas dějí. Pokud ne, tak bych si s lékaři dost důrazně promluvila, proč se vlastně transferovala nekvalitní embrya a jak se k tomu hodlají postavit v dalším cyklu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu sem pro radu. V sobotu 30.1 jsem byla na ET po 5 denni prodlouzene kultivaci( OPU. bylo v pondeli 25.1), nakonec transfer dvou poslednych zbylych embryi kvality BB, BC ve stadiu blastocysty s pouzitim embryoglue a AH. Stalo se nekomu, ze se takova embrya chytla a bylo z toho tehotenstvi a zdrave mimi? Ztracim nadeji, protoze i embryolozka se netvarila nadejne nejakou tu nadeji videla u embrya BB. Spis sem jdu pro nejake povzbuzujici pribehy, kde bylo nakonec mimco z takovych embryi…Jinak ja 27 - zadne zdravotni problemy, jedno zdrave 7 lete dite z pred. vztahu, v breznu 2020 s novym partnerem tehotenstvi ktere bylo ukoncene v cervnu UPT v 12 tt pro tezkou VVV nervoveho systemu neslucitenou se zivotem, na genetice a biopsii nenasli nic. Partner je mnohem starsi, zjistena teratozoospermie (2% morfologicky spravnych) - fragmentace dna spermii se nedelala ( trochu v tom vidim chybu na strane doktoru), tak jsme sli do IVF a doktor daval velke nadeje, protoze muj vek+dle lekare idealni zdravotni stav. Stimulovali me kratkym protokolem gonal +cetrotide, na konci ovitrelle- 13 folikulu,8 vajicek, 7 se oplodnilo. Vyvoj ale nebyl dle embryolozky uplne normalni, nejdriv dobry, ale ke konci kultivace se zpomalily hodne a v den transferu zbyly zivy jenom ty dve transferovany…
Ahoj, do jakeho chodis centra?? V mem CAR mi rekli ze pokud neni kvalita AA
nebo AB tak netransferuji.
Preji at je vse v poradku a embryjko brzy dotahne zpozdeni preci jen u tebe
v deloze to muze jeste dohnat.
Lekari musi vedet zda by bylo mozne ziskat i kvalitnejsi emrya kdyz ma muz teratozoospermii, zrejme proto ti transferuji i jinou kvalitu.
Hodne stesti ti preji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@ButerflyP dekuju moc
za prani jinak byla pouzita metoda
microfluid sperm sorting, coz je takovy cip nebo sito na spermouse, a samozrejme
i icsi. Ale i tak vysledek oplodneni katastrofalni, mozna nam meli nabidnout
i tu fragmentaci krome obycejneho vysetreni spermatu
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ja třeba otěhotněla z embrya kvality 4BC. a to ho ještě mrazili až 6.tý den, protože se pomalu vyvíjelo. Ptala jsem se na šance a prý by ho nemrazili, kdyby to bylo ztracený. V jedné studii jsem načetla, že šance je do 20ti %. Bylo to poslední nejhorší embryo, tak jsem mu moc šancí nedávala. Nikdy nevíš, jsem v 15 tt a zatím to vypadá nedějně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@AnceA dekuju za
povzbuzeni a drzim palce , 15.2 mam odber krve a den predtim bych mohla
udelat tt, vlastne i driv
…Priznaky zadny nemam, je ale pravda ze jsem
nemela zadne ani kdyz jsem byla tehotna se synem, ani potom kdyz jsem mela
ukazkove tehotenstvi do screeningu v 12 tt kdy se prislo na VVV
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@ButerflyP Pronatal v Koline
Zrovna u tohoto centra nejsem překvapená. Držím palce, ale myslím, že
nekvalitní embrya se vůbec nemají transferovat, především pak s ohledem
na vaši anamnezu
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Mě bylo minule utery taky zavedeno 4BB embryo, dvojkove embryjko
s balatocystou. Vim, ze někdo s „dvojkovymi“ embryjky otehotni. Prej je
dvojkovy, že jeden den se ne úplně nejrychleji podle tabulek nevyvijelo, ale
došlo do 5.dne a ma blastocystu, takže určitě šance je. Navic když jsem
čerstvě po stimulaci. Mám testovat příští týden, sama tomu moc
nevěřím, ale uvidíme. Dej pak vědět, jestli se zadarilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@suzka1 urcite dam vedet,
ale dle toho jak je popisovala embryolozka moc nadeje nevidim …prijde mi ze to tam zavedly jen proto, ze byla
ta embryjka na zivu
i s tim ze se samy mic netvarily…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Tak porad lepší zavest něco, než vůbec nic. Když se nic nezavede, máš 0% sanci na otěhotnění. Když neco zavedli, máš aspoň nějakou šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@suzka1 píše:
Tak porad lepší zavest něco, než vůbec nic. Když se nic nezavede, máš 0% sanci na otěhotnění. Když neco zavedli, máš aspoň nějakou šanci.
Hlavně máš šanci na to, že si zbytečně vyplácáš pokus, což oni dobře ví.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Hlavně máš šanci na to, že si zbytečně vyplácáš pokus, což oni dobře ví.
Tak pokus by sis vyplácala i bez transferu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Nízko položená placenta 38tt
- Slabá menstruace, je šance, že jsem těhotná?
- Pomáhá beba AR?
- Masticha a nízký krevní tlak
- Předčasný porod a nízká váha miminka
- Nízká koncentrace likvoru
- Jaká je šance, že přežije covid
- 4 dny zpožděná ms, test negativní, je šance?
Ahoj holky, jdu sem pro radu
. V sobotu 30.1 jsem byla na ET po 5 denni
prodlouzene kultivaci( OPU. bylo v pondeli 25.1), nakonec transfer dvou
poslednych zbylych embryi kvality BB, BC ve stadiu blastocysty s pouzitim
embryoglue a AH. Stalo se nekomu, ze se takova embrya chytla a bylo z toho
tehotenstvi a zdrave mimi? Ztracim nadeji, protoze i embryolozka se netvarila
nadejne nejakou tu nadeji videla u embrya BB. Spis sem jdu pro nejake
povzbuzujici pribehy, kde bylo nakonec mimco z takovych embryi…
Jinak ja 27 - zadne zdravotni problemy, jedno zdrave 7 lete dite z pred. vztahu, v breznu 2020 s novym partnerem tehotenstvi ktere bylo ukoncene v cervnu UPT v 12 tt pro tezkou VVV nervoveho systemu neslucitenou se zivotem, na genetice a biopsii nenasli nic. Partner je mnohem starsi, zjistena teratozoospermie (2% morfologicky spravnych) - fragmentace dna spermii se nedelala ( trochu v tom vidim chybu na strane doktoru), tak jsme sli do IVF a doktor daval velke nadeje, protoze muj vek+dle lekare idealni zdravotni stav. Stimulovali me kratkym protokolem gonal +cetrotide, na konci ovitrelle- 13 folikulu,8 vajicek, 7 se oplodnilo. Vyvoj ale nebyl dle embryolozky uplne normalni, nejdriv dobry, ale ke konci kultivace se zpomalily hodne a v den transferu zbyly zivy jenom ty dve transferovany…