Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím vás ![]()
Chtěla bych se zeptat… Jsem v 9 měsíci těhotenství a moje prsa už tak nějak od 17 týdne to berou vážně
a pořádně mi z nich něco teče. Dříve jsem to samozřejmě moc neřešila vzhledem k tomu, že by to byla asi nic moc tekutina
ale ted v 9 měsíci si myslím že už by to trochu kvalitnější být mohlo a vzhledem k tomu že už mě nebaví věčně prát ložní prádlo od fleků tak se chci zeptat na radu, jestli si myslíte, že bych už ted v tom 9 měsíci mohla používat ty sběrače a tekutinu skladovat? Myslím že to asi není ještě úplně mléko, ale někde jsem slyšela že prý tahle počáteční tekutina je prý i daleko hodnotnější
Vím že bych si mohla vzít vložku do podprsenky, ale chtěla bych to hlavně z důvodu, že si nejsem jistá zda pak budu moci kojit vzhledem zdravotním problémům, které ustály v těhotenství ale nevím jestli se poté nevrátí a prášky které bych brala by mi kojení neumožnily :-/
Děkuji za rady ![]()
Je to mlezivo a důležité je v prvních dnech života. Pak už dítě potřebuje mléko. Já bych neskladovala teda
bud kojit budeš, nebo ne
a nejhodnotnější je to stejně vždycky rovnou z prsu. Jinak vložky do podprsenky a vydržet. Teď z tebe pořad něco poteče no
![]()
@mrs.gendy - Takže myslíš, že je to zbytečné? Třeba by se to pak dalo přimíchat do mléka jako extra výživa navíc ![]()
Taky si myslím, že je to zbytečné odstříkavat a skladovat. Kojila jsem do 2.5 let, je mi uplně fuk co si o tom ostatní myslí, ale mám zdravé dítě. Mléko jsem mrazila v mrazáku a podávalo se když jsem byla v práci. Ale stejně je lepší počkat. Vystříkáváním se ti muže tvořit víc mléka. ![]()
@Ajenka1 no co jsem teda vygooglila, tak skladovani mleziva aby neztratilo hodnoty, neni asi nic jednoduchyho. nech to byt a uvidis. jde o prvni tyden a nektere deti nemaji ani to ![]()
navic toho mleziva pry vypijou strasne malicko.cca 10 ml na jedno kojeni, tak ani si nedokazu predstavit kde bys to v porodnici skladovala. ![]()