Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Myslím, že IUI schvalování nepotřebuje, a to ani s dárcem, je to pro ni částka cca 1000-1500 (poplatek za dárce hradíte vy) a tím se pojišťovna nijak nezabývá, limitováno je to 6× do roka (a za život neomezeně). Na rozdíl od IVF, kde jsou čekačky na schválení v řádu týdnů.
tak to jsem netušila
takže můžem na iui i 10×?Děkuji za odpověd ![]()
ahojky, já jsem v srpnu podstoupila IUI s dárcem..zadařilo se na poprvé.
Za IUI jsem nic neplatila (hradí to pojištovna) a nemusela jsem čekat než mi to schválí.
Za sperma dárce jsem dávala 2000,– ![]()
Tak to moc gratuluji
děkuji za naději že to na poprvé může vyjít,četla jsem totiž umělé schvalije pojištovna ale dr o tom nemluvil ![]()
Anonymní píše:
Tak to moc gratulujiděkuji za naději že to na poprvé může vyjít,četla jsem totiž umělé schvaluje pojištovna ale dr o tom nemluvil
Zakl.an. …
![]()
Příspěvek upraven 10.11.11 v 21:44
Anonymní píše:
Tak to moc gratulujiděkuji za naději že to na poprvé může vyjít,četla jsem totiž umělé schvalije pojištovna ale dr o tom nemluvil
Děkuji,věř tomu.Určitě to vyjde taky.Já jsem měla strach protože nevím jak dlouho ty spermijky byly zmražené.A povedlo se..moc ti držím palce!!!!
Anonymko tak mě nenapadlo,nebo spíš mi to nedošlo že by byl problém se zamraženými
můžu se zeptat jak jste se s tím vyrovnali?Bylo to v poho?Myslím po AID?
Popravdě…
hůř jsem se stím vyrovnala já. Přítelovi 3× potvrdili azoospermii. Operaci odmítal. A s dárcem počítal hned.
Já jsem byla zaskočená,že vlastně budu mít dítě bůh ví ským.
Aha..po AID.Když jsem jeli z caru,tak hned přítel mě chytal za bříšku a říkal jsi tam???
My už jsme tak nějak zapoměli,že mimčo není přítelovo. (ale bude on mu dá jméno,vychová ho,a dá mu lásku)
Tak to je moc hezké ![]()
My taky azoo,na mesa/tesse musíme počkat - teda jestli vůbec něco…Uvidíme po urlogii a spg.
Ano, na IUI můžeš jít klidně 10× a víckrát, jen to nesmí být víc jak 6× v jednom roce (respektive může, ale pak si to hradíš sama).
My tedy mívali IUI bez dárce, ale opravdu jsme na schválení nikdy nečekali, někdy jsme se rozhodli i ze dne na den, ve výpisu od pojišťovny se to pak normálně objevilo.
Všem držím palce!
Máme také děti dárcem, měli jsme 6× AID a nic, pak to 2× vyšlo na iVF, potřetí bohužel ne.
Do mesa/tesse na nás chtěli docela tlačit, ale manžel důrazně říkal, že ne (bylo mu urologem řečeno, že v jeho případě by to bylo vyhazování peněz)
Ahojte holky,nevíte jak dlouho trvá schválení iui respektive AID pojišťovnou u VOZP?Děkuji za odpověď