Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
odmítnout můžeš, ale budou to řešit od napomenutí po pokutu 10.000,– nebo odjet od toho 25.3. na tuším 20 dní (něco psali o dodatečné povinnosti při návratu ze zahraničí do těch 20 dnů po rozhodném okamžiku). Ale pokud jsi majitelkou domu tak bys měla i když jsi mimo pověřit někoho vyplněním toho domovního listu…
Pokud vyplníš jen povinné údaje, nic ti nehrozí. Ostatní je nepovinné. Při minulém sčítání jsem uvedla jen svou osobu (tuším jméno, adresu konec), jinak nic a poslala poštou. Nevím, co je komu do toho, kolik beru, co dělám, čím jezdím a kolik utratím za dovolenou. A už vůbec, když si to může přečíst komisař. Tím se vyhneš sdělování čehokoli o sobě a zároveň pokutě 10tis.
Sunnny píše:
Mě to taky tak vytáčí,proč s tím otravujou,každý má RČ.Tak nevím proč furt musí lidi s něčím prudit.Nacintám jim tam něco,a co nebudu muset nevyplním.Co je komu do toho,zda mám internet atd.
Hehe, moje tetka před 30 lety prej: co jim je do toho, jestli máme barevnou telku, lidi jsou svi.. závistivý, napíšu, že ne a tímto stylem vyplnila i zbytek
Beztak nikdo nebyl schopný to kontrolovat, mi to přijde jako fraška - teď i tenkrát.
Mě by zajímalo, jestli se ta pokuta vztahuje i na odevzdání dotazníku s neúplnými údaji. Jako že bych vyplnila jenom to, co mi nevadí a zbytek nechala bejt.
mati píše:
odmítnout můžeš, ale budou to řešit od napomenutí po pokutu 10.000,– nebo odjet od toho 25.3. na tuším 20 dní (něco psali o dodatečné povinnosti při návratu ze zahraničí do těch 20 dnů po rozhodném okamžiku). Ale pokud jsi majitelkou domu tak bys měla i když jsi mimo pověřit někoho vyplněním toho domovního listu…
Je a nevíte někdo, jak to je v případě paneláku s byty v osobním vlastnictví? Ten dom. list má vyplňovat každý majitel bytu, nebo stačí když vyplní domovník za všechny?
Háta_x píše:
Pokud vyplníš jen povinné údaje, nic ti nehrozí. Ostatní je nepovinné. Při minulém sčítání jsem uvedla jen svou osobu (tuším jméno, adresu konec), jinak nic a poslala poštou. Nevím, co je komu do toho, kolik beru, co dělám, čím jezdím a kolik utratím za dovolenou. A už vůbec, když si to může přečíst komisař. Tím se vyhneš sdělování čehokoli o sobě a zároveň pokutě 10tis.
Takže to jde? Bych to nejradši udělala taky tak.
Gina108 píše:mati píše:Je a nevíte někdo, jak to je v případě paneláku s byty v osobním vlastnictví? Ten dom. list má vyplňovat každý majitel bytu, nebo stačí když vyplní domovník za všechny?
U bytových domů dostane ten domovní formulář správce, myslím.
Bersaba píše:Háta_x píše:Takže to jde? Bych to nejradši udělala taky tak.
Jestli to jde, tak DÍKY DÍKY DÍKY!!!!!!!!!!!!!!!!
Slyšela jsem něco o tom, že tam nebudou už majetkové poměry, ale nevím to přesně. Co je komu po tom, jestli mám auto, jaký mám plat atd. To pro sčítání lidu nepotřebují. Vyplním to, co je povinné a nazdar.
něco tam napíšem a bude ne? jen mě napadlo včera říkali ve zprávách, že nejpozději včera bychom měli vědět kdy dorazí ten komisař, ale já žádné oznámení stále nemám… tak co je to za bordel
Holky, já se to nikde nemůžu dočíst. Kde se mám sčítat, kde mě komuisař navštíví? Tam kde mám trvalé, nebo tam kde fyzicky bydlím??
lumu píše:
něco tam napíšem a bude ne? jen mě napadlo včera říkali ve zprávách, že nejpozději včera bychom měli vědět kdy dorazí ten komisař, ale já žádné oznámení stále nemám… tak co je to za bordel
My to měli ve schránce už minulý týden ![]()
pikola píše:
Holky, já se to nikde nemůžu dočíst. Kde se mám sčítat, kde mě komuisař navštíví? Tam kde mám trvalé, nebo tam kde fyzicky bydlím??
no prý se to na trvalé bydliště nevztahuje
tak by měl přít tam kde bydlíš
lumu píše:pikola píše:no prý se to na trvalé bydliště nevztahuje
Holky, já se to nikde nemůžu dočíst. Kde se mám sčítat, kde mě komuisař navštíví? Tam kde mám trvalé, nebo tam kde fyzicky bydlím??tak by měl přít tam kde bydlíš
No já jen, že s partnerem bydlíme oba jinde, já teda jen kousek, ale on přes půl republiky ![]()