Seretide inhalátor a astma

624
24.3.22 14:04

Seretide inhalátor a astma

Ahoj, máte někdo astma bronchiale a používáte seretide inhalátor? Zadýchávám se při námaze a vadí mi suchý vzduch, mam i na alergii xados, máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27281
24.3.22 14:12

@Tereza Z
Nevím co chcete přesně slyšet… Mám Seretide (nejslabší), dýchám ráno a večer… a přifukuji se přes den, při potřebě, Berodualem.
Seretide má prodloužený účinek, tzn., že účinek nenastupuje hned, ale až později. Proto mám při námaze ještě Berodual „do kabelky“…

Měla jsem před tím Symbikort, tam je nástup účinku hned, ale to mi právě po inhalaci hrozně zvyšovalo tepovku (zatěžovalo srdce). Takže mi Dr. vyměnila za Seretide s tím Berodualem dle potřeby a docela to jde… jen budu asi potřebovat trochu silnější.

K tomu mám na alergii Cezeru. Beru na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
24.3.22 15:17
@Tereza Z píše:
Ahoj, máte někdo astma bronchiale a používáte seretide inhalátor? Zadýchávám se při námaze a vadí mi suchý vzduch, mam i na alergii xados, máte někdo zkušenosti?

Seretide neni ulevovy lek, ale preventivní, bere se dlouhodobě, nezabere hned po prvni den, chvili to trva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
24.3.22 15:31

Já ho brala po covidu kvůli kašli, pak sem ho vysadila, kašel přešel. Jenže dneska sem byla na alergologii a dělala mi tu spirometrii a ta křivka se jí nelíbila, že mi ty plíce nefungujou tak, jak by měli, že se musim při zátěži zadýchávat, vadí mi v práci suchý vzduch a prach, tak mi ho opět nasadila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.5.22 08:45

Já brala seretide v dětství na astma několik let v kuse, jak píší výše, byla to dlouhodobá prevence abych neměla záchvaty, při už rozjetém astmatickém záchvatu jsem musela použít ještě jedno jiné,,dýchátko".
O tom, že by to někomu nasadili po covidu jsem ještě neslyšela, ale pokud jste byla na alergologii, tak asi vědí co dělají… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí