Šestinedělí a zácpa

LJM
429
17.8.12 14:50

šestinedělí a zácpa

Zdravím,
mám dobrný problém a ráda bych se poptala jestli jste to některá řešila a jak.
Porod jsem měla z důvodů více komplikací císařem a byl na začátku srpna. Od té doby mám problém se zácpou. Nikdy jsem zácpou netrpěla ani v těhotenství.
V porodnici mi dávali kapky, ty pomáhaly, ale pak jsem zjistila, že jseou pouze na recept a hl. při kojení se nesmí užívat. Koupila jsem si glycerinové čípky a tak 2× týdne je používám. Ale přesto mám pořád velké a trochu nafouklé břicho. V porodnici mi poradili jeden cvik, aby odcházel větry a ten cvičím, moc to nepomáhá, ale aspon trochu a taky si beru na noc espumizan.
Mám ale problém, že nemohu tak úplně talcit. Břicho mám po operaci na některých místech bolestivé a někde zas tupé, což je normální, protože to postupně srůstá a mám hodně odpocívat a moc se nenamhat, ale cvičím i na zavinování dělohy a to jde taky hodně pomalu.
Ráda bych požádala a nějaké rady a případně cviky. Vody obyčejné bez bublin a kojícího čaje piju litry. Denně určitě víc než 3l. A kojím normálně.
Taky se snažím jíst hodně salátů a ryby a hovězí maso a celozrnné přílohy. rellu. Místo chleba a pečiva kneckebroaty a musli a hodně tvarohy a kefíry a jogurty a moza. Z ovoce tak max. banány, občas jablka a domácí kompty a hodně dušenou zeleninu a vývary. Z koření jen kmín, anýz a fenikl, občas majoránku. A tak 2-3× týdně mléčnou rýži nebo puding - ale jen pokud mám šílenou chut na sladký.
Děkuji za jakýkoli postřeh a radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
17.8.12 15:03

Ahoj, já jsem tedy nebyla po císaři, ale ztratila jsem při porodu hodně krve a musela jsem brát železo v šílených dávkách, takže zácpa bohužel nastala i u mně. Jediné, co mi pomohlo byly kompotované švestky, každý den jedna sklenice :lol: Jedla jsem kupované, domácí nebyly a vyšlo mě to dost draho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
17.8.12 15:04

Ahoj, ja mela po cisari neskutecnou zacpu. Na vetry mi pichali injekcie v porodnici a pak uz jsem s nima nemela problemy ale v sestinedeli byla problem zacpa. Pomohlo hodne chodit ( prochazky s kocarem), rychla chuze a pak hodne vody. Musis hodne pit ale ne sladky. A nejez sladky, protoze to muze zacpu zhorsit. Jogurty nebo probiotika, zakysane mleko, acidofilni mleko a pak muzes zkusit nejakou rozpustnou vlakninu. Prodava se v obchodech se zdravou vyzivou. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
17.8.12 15:06

Ahojky, jejda jako bych se viděla před nedávnem..taky mě trápila zácpa..pak z toho hemeroidy :? ..ale k té zácpě..mě pomohl švestkový kompot, pak přestal fungovat a fíková marmeláda- ta byla nej..snědla jsem půl sklenice a šlo to… ;) pokud máš možnost, někde získat domácí.-tak vyzkoušej.
Jinak mě se to po 3 měsících pak spravilo samo..není to jak dřív, i teď po půl roce, ale určitě netrpím jak předtím..a jednou za den jdu.
Držím pěsti ať tě zácpa opustí..hezký zbytek dne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 15:10

No mě ten vypsaný jídelníček připadá celkem ucpávací :nevim: Třeba hovězí maso, to je ucpávačka, píšeš banány, to samý, tvarohy - hodně moc bílkovin, které staví… Nemluvě o té mléčné rýži, vždyť je v tom fakt rejže, a ta se dává jako první jídlo při průjmech.
Takže za mě vypustit banány, tmavé maso, rýži, případně taky žádnou mrkev, spíš se poohlídnout po ovoci (meruňky, broskve, borůvky, švestky…), mléčné výrobky jen kysané (jogurty, kyšky), jíst i tuky (tělo potřebuje i „promazat“). Jinak kojící čaj se má pít tuším dva hrnky denně, asi u 10% populace fenykl způsobuje přesně opačný problém a to je plynatost, pokud se vypije víc jak 0,5l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
17.8.12 15:39

Ahoj holky,
děkuju za rady, švestky koupíme a zkusíme i fíky a víc probiotických mléčných výrobků. Chodím s kočárem 2× denně tak na 2h pokaždé, ale rychle to zatím nejde, protože mě to břicho pořád bolí a při rychlejší chůzi mě to bolí hodně. Ale je to 10 dní od operace. Kojící čaje piju tak 1l denně, jinak piju jen vodu z kohoutku a 1-2 hrnky denně Cara.
Piště dál rady i na uvolnění větrů. :-)
A po jak dlouhé době po císaři se břicho vrátí do původního stavu nebo do stavu, abych byla schopna aspon zapnout kalhoty? Sice se mi pořád zmenšuje, ale zatím jsem pořád jak těhotná, už ne jak před porodem, ale tak 7měsíc bych to viděla :-)

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 16:10

@LJM víš co? Měla bys zvolnit. Jsi v šestinedělí, 10dnů po velké břišní operaci a rajzuješ s kočárem 4h denně venku - moje PA by tě sežrala i s chlupama :lol: Já byla třetí den po vaginálním porodu na hřišti kvůli staršímu, pak přišla PA na kontrolu, tak jsem jí hlásila, jak jsem akční a ona se na mě podívala, jakej jsem jako magor a řekla, že mám polehávat.
Břicho 9 měsíců rostlo, tak za dva týdny fakt nebude zase jako předtím. Pokud to jde, tak na něm lež, to mu pomůže se zatáhnout, přestaň blbnout s cvičením a spol, jinak budeš mít pánevní dno u kolen. Nejdřív se musí pořádně zavinout děloha, zahojit jizva a pak teprve je čas na nějaké akce. Fakt to šestinedělí nepodceňuj, ono se tak nenazývá jen tak pro nic za nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí