Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky..chtela bych se zeptat..dnes jsem 3 tydny po porodu-cisarem..po jake dobe se muze znovu „sexovat“? Docela mi to chybi uz ted a dalsi 3 tydny cekani je hrozna predstava..myslite,ze kdybych byla opatrna,ze by se mi neco mohlo stat a nebo radeji neriskovat a pockat?
Diky za odpovedi..
Ahoj tak já jsem byla po císaři o.k. docela brzy.Sex jsme měli dříve než po 3 týdnech
.
Ahojky…ze své zkušennosti mohu říct,aby jsi se řídila tím jak se cítíš. Jelikož jsi nerodila normální cestou nemusíš čekat tak dlouho, jako při normálním porodu. Pokud už nekrvácíš,není v tom problém…
Sama určitě poznáš pokud by ti bylo něco nepříjemné…
Nedodržuje se náhodou normálně šestinedělí? Tedy v porodnici mi nedoporučovali sex po císaři v tomto období.
Anonymní píše:
Ahojky…ze své zkušennosti mohu říct,aby jsi se řídila tím jak se cítíš. Jelikož jsi nerodila normální cestou nemusíš čekat tak dlouho, jako při normálním porodu. Pokud už nekrvácíš,není v tom problém…Sama určitě poznáš pokud by ti bylo něco nepříjemné…
ahoj,chtěla bych reagovat tady na anonymní.I když se rodí sekcí tak je tam obrovské riziko infekce a šestinedělí by se mělo dodržet.Děloha se čistí tak či tak.
Taky jsem po sekci a dodržela jsem to. ![]()
ano, má se dodržet normálně šestinedělí, ale to je po všem gynekologickém, at je to konizace, potrat atd
Ahojky,
my nedodrželi šestinedělí ani po jednom porodu
Ale já se skoro nečistila (nekrvácela jsem ani 14 dní) a použili jsme kondom…
má se dodržet šestinedělí…to je fakt, ale má se tolik věcí, který se tak dobře porušují
moje kámoška měla sex týden po porodu a vše bylo ok, jiná kámoška měla sex 4 týdny po porodu a pořídili tím prckovi ségru…
a kdybych já 8 týdnů nekrvácela, tak bych na to asi vlítla 14dní po porodu, páč hormony se mnou teda cvičily
nedělala bych žádný divočiny, dávala pozor na hygienu a asi bych použila kondom…kdyby už
ale nechci nabádat k nějakým nepravostem ![]()
jo a jen tak mimochodem…jsem po císaři, ale sex po porodu bolel, jako bych rodila přirozeně…au ![]()
Bin nechtěla jsem to říkat ale sex po císaři??? přišlo mi to jako poprvé ![]()
Navíc já se čistila 2 měsíce a nakonec jsem musela na hysteroskopii přesně když malej měl 2m a 1 den.Takže se nám to šestinedělí protáhlo na skoro 3apůl měsíce. ![]()
Mi jsme po cisari 6ti nedeli dodrzeli,ale bylo to jen proto,ze jsem stale spinila.Pokud bych uz nekrvacela,klidne by jsme na to vlitli mnohem driv ![]()
No,já myslím,že by se mělo dodržet šestinedělí
ale záleží na každém a na momentálním stavu.
já toho svýho po 3 týdnech musela znásilnit
a vše bylo v pohodě, takže pokud tě jizva nebolí a cítíš se fajn a nekrvácíš, tak hurá na to ![]()
ladynka1 píše:
Bin nechtěla jsem to říkat ale sex po císaři??? přišlo mi to jako poprvé
Navíc já se čistila 2 měsíce a nakonec jsem musela na hysteroskopii přesně když malej měl 2m a 1 den.Takže se nám to šestinedělí protáhlo na skoro 3apůl měsíce.
jo taky jsem si připadala jako panna
a musím říct, že po celou dobu kojení to bylo docela s bolestí…asi hormony??? nechápu
břicho nebolelo vůbec, ale tam…jéje
![]()
jinak teda to je mi líto a já taky myslela, že bude nějakej problém, když i 8 týdnů po porodu furt krvácení, ale srovnalo se to a to co Ty jsem nemusela… ![]()
Oba kluci byli císařem. Po prvním jsem šestinedělí nedodržela. Ale lautr nic jsem z toho neměla. Spíš to byla jakási úlitba mužovi, protože ten už lezl po zdi … Dodrželi jsme hygienu, takže následky žádné. V druhém případě ani nevím, kdy jsme se milovali. Já si totiž vybavuju jen šílenou únavu, nevyspání, jistý stres, spaní v jiných místnostech … sex byl teda na tomhle světě to poslední, po čem jsem toužila …
Šestinedělí by se mělo dodržet i po císaři. Děloha a cesty se čistí stejně, i když samotné cesty nebyly „prošťouchnuté“. Samotné hojení a návrat k „netěhotnu“ je ale individuální.