Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky. Mám takovou choulostivou otázku.. Včera sme se s přítelem chtěli milovat. Jsem po císařským řezu a je to už 5 týdnů. Ale mě to hrozně bolelo jako kdybych byla panna. Nemohl se do mě vůbec dostat hrozně to bolelo. Tak se chci zeptat zda je to normální či ne. Děkuji moc za rady
Taky mě to šíleně bolelo, a zjistilo se, že mám zakloněnou dělohu a ještě se mi nezavinula, takže zákaz sexu trvá i nadále ![]()
Raději opatrně ![]()
První sex co jsem si užila po porodu byl až po 6-7m
- do té doby to bolela jak sviňa
- teď už je to zase paráda ![]()
Jsem také po císaří a poprvé jsem sebrala odvahu až po 3 měsících.....a také jsem si připadala jako úplně poprvé. Žádná velká sláva, o nějakém užívání nebyla ani řeč, ale aspoň jsem zjistila, že jizva mě již nebolí, takže příště už to bylo lepší. ![]()
ahoj, sem na tom úplně stejně, jsem taky po císaři, sex byl až někdy po 2 měsících od porodu a byla to hrůza
, bolelo to jako čert…po tom sme to ještě párkrát „zkoušeli“
a dá se říct, že se to zlepšuje, ale pořád to není ono… takže doufám, že to bude někdy zase jako dříve ![]()
Taky tak, mě to tedy bolelo 8m,ale nejsem po císaři, a ta chuť je taky pryč, a to jsou 4 roky… ![]()
Asi bych se měla stydět
, rodila jsem teda přirozeně, ale u nás byl první sex 3 týdny po porodu, manžel furt škemral, říkala jsem mu né, musíme počkat až po 6ti nedělí, doktor to pozná a stejně furt škemral a nakonec jsem povolila
. Po císaři nevím
ale určitě bys neměla dělat něco když tě to bolí nebo je ti to nepříjemné.
ahoj, asi je to normální, po prvním i po druhém porodu (oboje císař) to bolelo jak poprvé
ale po prvním porodu se to brzy srovnalo, tak teď to snad bude taky brzy lepší ![]()
No hlavně to chce mazat. Ale je to opravdu nic moc, ale teď po druhém to bylo lepší než po prvním ![]()
U nás to bylo po porodu taky hrozné, čekali jsme až mi skončí šestinedělí. Byla jsem hodně potrhaná takže jsem ani na nic neměla chut. Vyšetření u gyndaře byla hrůza bolelo to, štípalo, řezalo jsem myslela že to nedám. Takže jsme pak ještě 14dní čekali než jsme to zkusili protože jsem stejně po vyšetření krvácela pár dní.
Jinak první pokud nic moc, ani se tam nemohl dostat, stejně to bolelo tak jsme to ukončili, asi snad na po 4té se dalo hovořit o sexu který se dal jakž takž snést ale já z toho nic neměla bolelo to. Ted skoro 9měsíců po porodu je to už ok. Ale do toho půl roku teda nic moc.
Já měla štěstí, že jsem se při porodu skoro vůbec nenatrhla, měla jen 3 vnitřní stehy, takže mě pak při … ani nebolelo.
Gabi: no to nevlhnutí je podle mě hlavní problém. A lubrikant vysychá, prostě je to na… ![]()
Rodila jsem sice přirozeně, ale co jsem tak zjistila, je to jedno, bolí to i po císaři, i po vaginálním porodu.První pokusy, po šestinedělí, totálně marný…Gynekoložka se divila, ale pomoct mi neuměla…Pak jsem jednou zatla zuby a šlo to (jde o to první vniknutí, to je nejhorší).I dnes to ze začátku bolí, ale podstatně míň…
Na škodu není ani lubrikant, hlavně ať to dobře klouže ![]()