Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou holky, které vedou sexuální život už ve 12. Tudíž nevidím nic divného na tom, že je holka ve 14 schopná určit svoje preference.
Paralyzovaná bych z toho nebyla, nesnažila bych se to bagatelizovat „rejem hormonů“. Spíš bych si řekla, že je fajn, že holčina je schopná sama sobě přiznat, že se jí třeba víc líbí holky než kluci a že by si tak mohla ušetřit třeba dalších 10let pátrání, proč jí to s klukama nebaví. Jsou dospělé ženské, které jsou schopné takového sebepoznání až ve chvíli, kdy žijí v manželství, s dětmi… Pak jsou zbytečně nešťastné.
Tak já ve 14cti už věděla, že jsem bisexuální a taky mi okolí (ti co to věděli) tvrdili, že je to jen takový to pubertální zkoušení apod. nebylo, je mi 24 a je to pořád stejné
a to i když jsem vdaná a mám dítě… prostě pro mě je jedno, jaké pohlaví má osoba, kterou miluju
A klidne to muze byt rej hormonu…ja si myslim ze jsem byla vzdycky na kluky..ale prave kdyz mi bylo nejakych 14 - 17 tak se s nejlepsi kamoskou zkouselo lecos
..a mohla bych se nazvat taky lesbou…mela jsem kamaradky na stredni co to i prohlasovaly a oficialne mely pritelkyni..a dneska jsou normalne vdany a maji deti a berou to jako srandu z mladi…ja myslim ze je to spis modni zalezitost..a moznost byt zajimava ci zajimavy…ale klidne muze i ve 14 vedet ze je lesba a bude…
Nepřijde mi na tom nic divného. Ve 14 jsem věděla, že se mi líbí holky. V patnácti se mi líbili i kluci. Zůstala jsem pod obojí ![]()
Moje kámoška je na holky a říkala mi, že to věděla v podstatě vždy, třeba už v 6ti. Jen jí trvalo, než si to připustila o co jde. Takže ve 14ti si myslím, že ví. Svědčí to taky o její dobré výchově, je v pohodě. Někteří ze špatných rodin si to dovolí připustit třeba ve 30ti. Tleskám tedy dívčiným rodičům, že holka nakráčela ve 14ti a řekla, o co jde. ![]()
Ve 14ti letech mi to nepřijde jako nic nemožného. Proč myslíš, že je to jen „rej hormonů“ ![]()
Moje sestřenice je lesbicky orientovaná a věděli jsme to všichni od jejích cca 11ti let. Vždycky to na ní bylo poznat. Klučičí typ, žádné líčení, žádné klučičí lásky, skoro žádná puberta, zakřiknutá, svůj svět, vytahané kalhoty a trika, sukně nebo šaty nebo cokoli upnutého ve světlých pastelových barvách nenáviděla!
Nikdo jsme se jí nezmiňoval, že něco takového tušíme… nechali jsme její COMMING OUT pouze na ní. Jen jsme sem tam naznačili, že proti homosexuálním párům nikdo z naší rodiny nic nemá aby věděla, že se za to nemusí stydět.
Teď je jí 20, je na škole, přes dva roky má přítelkyni, bydlí s ní na kolejích a je šťastná. Normálně se už o tom bavíme - teda my dvě. Rodičům to ještě úplně naplno neřekla. Je to pro ní hodně těžký… přiznat se rodičům oficiálně.
Hrozně jí fandím… vím jak byla nešťastná když se s tou „novou informací“ o sobě samotné smiřovala a přemýšlela jak se chovat, prožívala nenaplněné lásky, se kterými nemohla ani pořádně flirtovat (spolužačky). Opravdu to není jednoduché do té doby než se člověk vyrovná sám se sebou a přestane se za to stydět. Okolí totiž dovede být opravdu „hnusné“ ![]()
Může v tom být cokoli, může být na holky nebo se může hledat nebo se chce dělat zajímavá před kámoškama nebo se tím dopisem může dovolávat pozornosti rodičů z nějakého úplně jiného důvodu ![]()
Tak sexuologové tu povětšinou nejsme a i kdyby, na základě toho, že někdo něco povídal se ani vyšetřit nedá
Zkrátka další věštírna ![]()
Ja nevim, holky ve 14 letech bezne resi kluky, tak pokud je tahle holcina jinak orientovana, tak resi holky…Me to divne neprijde. Tys ve 14 letech po klukach nekoukala?
Jen bych poprosila o citlivost. Mě na to mamka řekla, že se na to snad jednou najdou léky a otec, že mě zavřou do ústavu jestli s tím nepřestanu. Takže asi tak.
@Žirafátko píše:
Jen bych poprosila o citlivost. Mě na to mamka řekla, že se na to snad jednou najdou léky a otec, že mě zavřou do ústavu jestli s tím nepřestanu. Takže asi tak.
No tak to je strašný
![]()
Nemyslím si, že ve 14 letech je brzy. Například já už ve 14 letech věděla, že se mi 100% líbí kluci. Respektive Pepa z vedlejší třídy se kterym jsme si u popelnic řekli, že teda jako spolu začnem chodit
![]()
Jen nechápu proč tě to tolik šokuje. Ono s tím stejně nikdo nic nenadělá jestli se líbí holky nebo kluci.
Mně řekl známý, že od 7 věděl, že nikdy nebude moci mít děti…
@Pherenike píše:
Tys ve 14 letech po klukach nekoukala?
No já třeba ne. ![]()
Je možný, že jsou to hormony, taky jsem vyzkoušela ledacos, ale i kdyby nebyly, tak co? Já mám jasno v tom, že kdyby kluci přišli s tím, že se jim líbí kluci, tak jsem možná mírně překvapená, ale v konečným důsledku bych si zase jenom přála, aby si našli partnera, který jim bude oporou. Je mi jedno jakýho pohlaví jejich partner bude. Jediný, co by mi bylo líto, že pokud neprojde adopce homosexuálům, tak se asi v tomhle případě nedočkám vnoučat.
Mě se líbili kluci už ve 12ti ![]()
Takže nejspíš ve 14 už může poznat, jaké pohlaví ji přitahuje.