Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Trpím na migrény a přesně takhle se taky cítím. Pomáhá jen spánek, tma a studený obklad na čelo
Ahoj, to vypada na migrenu, brnění nebo u někoho poruhc y zraku či zvracení je součástí aury, ta je většinou před záchvatem. Aspoň u mě. Mám ji už několik let, jsou na to spešl léky na předpis - Sumatriptan. Mě už obyčená anlgetika nezabírají.
@mikinka18 To mi nepomohlo a spanek ac se snazim sebevic nemuzu zabrat jak to desne boli-tlaci. Vzala jsem si i prasek na bolest a nic mam chut mlatit hlavou do zdi
@Nada24 dekuji za typ necham si je napsat…nic mi z volne prodejnych nezabira
Jak dlouho to trvá? po porodu jsem v nemocnici potkala mladou holku která tyto bolesti popisovala měla krvácení do mozku přežila ale koordinaci má velice zlou nechceš si s tím raději zajít k doktorovi? nechci tě strašit jen to nepodcenuj
Dnes sem ji mela vzala si hned ze zacatku brufen pokecala se zachodem a fajn
Jestli vypiješfakt 3 litry čisté vody, může to už být i trochu z přepití, přemíra vody může vyplavovat minerály z těla a ztoho může bolet hlava. Doporučuju nasadit denně magnézium, to může často pomoct, ale musí se brát dlouhodobě, abyse vytvořila „hladinka“.
A nejlepšíje zajít na neurologickou ambulanci, udělají ti komplet vyšetření, vyloučí závažné příčiny a předepíšou speciální léky nebo třeba pošlouna rehabilitace, může to býti od krční páteře
A jinak soucítím, sedím tu s bolehlavem, mám kombinaci paralenu a brufenu, bolest to jen zmírnilo, na mě působí počasí, běda jak je hezky ![]()
…pravděpodobně migréna, -opravdu zabírají pouze antimigrenika, jakékoliv triptany-sumatriptan, naratriptan atd…nevím jak to je nyní -jestli již může předepsat praktik, jinak pouze neurolog
Rozhodně nedoporučuji paralen a brufen dohromady!! jak tady někdo psal..
@Bibi239. Dekuju za typ magneziu si koupim.To me nikdy hlava takto nebolela a to ani po urazu ![]()
@Sofierules zaptam se asi blbe, ale muzu s tim na pohotovost? Nikdy me hlava tak nebolela tak nevim, ale boli to jak cert
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Prosim Vas moc o rady…
Mam ted narocne obdobi a asi stresem me neustale silne boli a jako by tlaci hlava.Chce se mi obcas az zvracet a brni me prsty na rukach. Nezazila jste to nektera? Co Vam pomohlo?
Piju jen cistou vodu a dostatecne cca 3litry den.Kafe max.2 den a to nijak silne.
Jestli brní prsty, tipla bych to spíš na krční páteř…to je na rhb a teplo na krk.
Ahoj holky
Prosim Vas moc o rady…
Mam ted narocne obdobi a asi stresem me neustale silne boli a jako by tlaci hlava.Chce se mi obcas az zvracet a brni me prsty na rukach. Nezazila jste to nektera? Co Vam pomohlo?
Piju jen cistou vodu a dostatecne cca 3litry den.Kafe max.2 den a to nijak silne.