Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,chtěla jsem se zeptat tady dost lidí píše,že šití po porodu bolí,myslela jsem že to umrtvujou nebo něco takového. ![]()
Myslím, že co mamina, to jiná zkušenost. Já třeba u prvního porodu o šití vůbec nevěděla a to jsem byla nastřižená + natržená. U druhého porodu (bez nástřihu) to byl docela horor, protože první stehy jsem měla bez umrtvení. Byla jsem natržená někde u žíly (dle doktora), hodně to krvácelo, tak na zašití dost spěchal. Pak už mi to umrtvili a zbytek šití OK.
me siti vylozene nebolelo, spis neprijemne tahalo, umrtvene to bylo, ale stejne jsem nadskakovala a rikala au au au
doktor mel akorat blby poznamky, ze me to bolet nemuze (jak to muze vedet, kdyz on neco takovyho sam nikdy nezazije
)
dopredu se niceho neboj ![]()
Příspěvek upraven 06.08.10 v 11:12
Ano, umrtvujou … nebo aspon me to umrtvovali, ale i tak to je citit a navic to po case prestalo ucinkovat-sil me dr. trictvrte hodiny
Jo, umrtvili to injekcí, ale bolelo to stejně. Pro mě bylo šití a revize nejhnusnější část porodu. Ale nechci strašit, někoho to nebolí vůbec.
Hanulka, to me zase ke konci dr. utesoval ze uz to bude, uz jen chvili
… az tak strasny to nebylo, ale dostala jsem zimnici, tak jsem se mu tam klepala, ale byl hodnej. chudak ![]()
u prvního porodu jsme měla nástřih a šití vůbec nebolelo,nevím,zda umrtvujou
ani potom hojení nebolelo
u druhého nestihli střihnout,tož jsem byla roztržená,šití taky nebolelo,jen malinko štíplo,jak jehla zajela,ale to hojení byl mazec
dodnes mě při MS občas štípne jizva ![]()
Umrtvovali to a bolelo to jak čert i tak
Hodně to štípalo. Nástřih jsem teda dost cítila (mimo kontrakci a pižlal to tam naněkolikrát), ale to jsem byla v takovým tranzu, že jsem to asi nevnímala uplně. Šití je pak celkem na delší dobu a už to víc vnímala - každý píchnutí, auauau. Stříkali na to mezokain a pak ještě nějakou injekci a stejně to řezalo. Ale asi jsem citlivka.
Dopředu se fakt neboj vůbec ničeho. Jako jo - asi to zabolí, ale to už je to nejmenší, protože už to máš za sebou a máš radost, že mimi je v pořádku a tys to kupodivu taky přežila ![]()
Jo a to jsem furt toho doktora při každým stehu přemlouvala, aby se snažil a kolikrát mě ještě píchne
jsem byla uplně zblblá nebo co.
Tak ja mam zazitky dva. Prvni nastrih ani siti nebolelo-citila jsem,ale nebolelo.Fakt dobre.
Druhe ted nedavno bolel i nastrih i siti(a siti teda masakr,vubec jsem necekala,ze to muze tak bolet,kdyz poprve to bylo tak v pohode)
Ted po druhe taky doktor furt rikal,ze to citit nemuzu,ze jsem umrtvehna plnou davkou..a ja nadskakovala a trpela trictvrte hodinu,PA me pritom hladila po noze
..
Takze co maminka a co porod to jina zkusenost..predem se neboj,uz i pri tom hnusnem siti jsem si porad rikala-nejhorsi je za mnou,uz mam sve miminko,uz tu chvili vydrziiim ![]()
Tak mě šití bolelo hrozně i přes minimálně patero opíchání. Šili mě po nástřihu a vnitřím potrhání skoro hodinu, umrtvovačky vůbec nezabíraly. Cítila jsem každý vpich. Ale každý to má jinak. Taky mi dr říkala, že to nemůže bolet, a já cítila i to protahování špagátu. Nástřih nebolel, šmikají to většinou, před porodem hlavičky, jak je kůže napjatá.
A humus bylo to vytlačování krve po placentě (či co to dělali) - prostě to tlačení co půl hodiny na břicho
.
Příspěvek upraven 06.08.10 v 11:43
Tak mě šil dr. asi deset minut, umrtvil to, ale přesto to občas píchlo, ale dalo se to vydržet. Měla jsem hlavu obrácenou k manželovi, který držel malého, takže jsem se snažila to šití ignorovat a docela se dařilo. ![]()
edit - duplicitní příspěvek - smazáno
Příspěvek upraven 06.08.10 v 11:45
Žiža1 píše:
Tak mě šití bolelo hrozně i přes minimálně patero opíchání. Šili mě po nástřihu a vnitřím potrhání skoro hodinu, umrtvovačky vůbec nezabíraly. Cítila jsem každý vpich. Ale každý to má jinak.A humus bylo to vytlačování krve po placentě (či co to dělali) - prostě to tlačení co půl hodiny na břicho.
Brr… teď jsi mi to připomněla. Bylo to fakt dost nepříjemné a říkám si, jestli to fakt bylo tak nutné. U druhého jsem to nezažila. Sice mě dlouho šil, ale na něco takového si nepamatuju.
Příspěvek upraven 06.08.10 v 11:45
Ahoj, mně to teda můj MUDr. vysvětloval tak, že jsem potrhaná na místech, která nejdou umrtvit, takže to šil zaživa
No, nic moc, mám i lepší zážitky, ale vydržet se to dá
Upřímně, bolí to i přes to umrtvení a souhlas s Ginou - šití + revize = nejhnusnější část porodu
a před MUDr. jsem pořád „utíkala“ ![]()
Ale neděs se zbytečně dopředu, třeba budeš mít to štěstí a nebudeš šitá vůbec nebo minimálně ![]()
Přeju pohodový porod bez šití
![]()
Ale je to, jak píše Any, miminko už bylo na světě, a navíc mi ho manžel celou dobu držel v dohledu, takže to mi dodávalo sílu.
Takže neboj se dopředu a těš se na miminko.
Přeji krásný porod bez bolavého šití ![]()