Školka a přijetí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
29.5.14 07:10

@karinka počkej, na přihláškách se povětšinou píše, že dítě je, nebo není očkováno dle platného očkovacího kalendáře, ne :?: což tvoje dítě vlastně je, a nebo doktorka ti to nepotvrdí s tím, že druhá dávka bude v srpnu :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
29.5.14 07:19
@Krrysa píše:
@karinka počkej, na přihláškách se povětšinou píše, že dítě je, nebo není očkováno dle platného očkovacího kalendáře, ne :?: což tvoje dítě vlastně je, a nebo doktorka ti to nepotvrdí s tím, že druhá dávka bude v srpnu :?:

souhlasím.
taky jsme měli jen napsáno, že je dítě očkováno dle očk. kalendáře.

když je doktorka tak ochotná, tak ať ti teď platí soukromou školku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.5.14 07:23

Bydlím kousek za Prahou a dceru (3), mi taky nevzali, o žádném bodování nemám tucha, u nás je zajímal pouze věk a bydliště, byla 10. pod čarou tak nám nabídli soukromou školu, s tím, že nám 500 měsíčně přispěje obec :D. A ohledně očkování, dcera taky nebyla očkovaná a doktorka nám to normálně potvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.5.14 08:34

Malá má taky jednu dávku, doktorka přihlášku v klidu potvrdila, školka dále nepátrá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.5.14 08:53

@Sibyla0 tak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
29.5.14 23:33
@Krrysa píše:
@karinka počkej, na přihláškách se povětšinou píše, že dítě je, nebo není očkováno dle platného očkovacího kalendáře, ne :?: což tvoje dítě vlastně je, a nebo doktorka ti to nepotvrdí s tím, že druhá dávka bude v srpnu :?:

Ne, nepotvrdí. Že prý to nesmí, měla by prý z toho problémy, ale je mi jasné, že to jsou spíš výmluvy, ale nic s tím neudělám. Pokud nikde neseženu školku, tak příští rok půjde malá do školky jako předškolák a do té doby, podle fin. možností, bych ji aspoň občas dávala do soukromé školky. Dělám pouze noční služby na recepci, takže spím většinou, když malá spí nebo, když už jsem fakt hotová, tak se chvilku prospím, (ale snad každou půlhodinu se budím), a malá si vedle mě staví lego nebo maluje. Proto by mi ta školka hodně pomohla a hlavně, malá o ni pořád mluví, jak moc se do školky těší a ono to takto dopadlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
29.5.14 23:57

To je děsný, co tady čtu. U nás ve městě je 6 školek a z toho jen jedna je plně naplněná a to ještě jen proto, že přednostně bere děti z přidružených jeslí, takže fakticky přijímala jen 5 dětí. Navíc u nás berou od září děti, kterým budou tři do konce kalendářního roku s tím, že přijmou i mladší, ale drží jim místo za udržovací poplatek a nastoupit mohou až po novém roce s minimálním věkem 2,5 roku. Pro mladší tu máme jesle, kde přijímají od 18 měsíců s podmínkou obou zaměstnaných rodičů, nebo zaměstnaná samoživitelka. A to jsem nezapočítala školku pro sociálně vyloučené, kterou tu organizuje a financuje člověk v tísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.7.14 11:57

Ahoj maminky, potřebuju uklidnit. Našeho synka (4r) zhruba před měsícem přijali do školky. Brali jen 14 dětí, takže jsem byla fakt moc ráda. Jenže teď, když jsem si chtěla zjistit na jejich stránkách, zda tam nejsou nějaké nové informace, už tam syn mezi přijatými nebyl :nevim: Každé dítě mělo své registrační číslo a to naše tam najednou není. A přijatých je najednou 25, což chápu, otvírá se nové oddělení a vím, že Dodatečně dobírali. No tak nevím, co si o tom myslet. Doufám jen, že to je jen chyba na jejich stránkách. Stalo někomu něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
4.7.14 12:00

Tak snad máš v ruce rozhodnutí o přijetí,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
4.7.14 12:00

@Peťule1013
Nebude lepsi se zeptat ve skolce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.14 12:02

@Peťule1013 To je hodně divné. Přijímací řízení je správní řízení, měli byste bývali dostat ofiko vyrozumění, že ho vzali. Pokud najednou zmizel ze seznamu, měli byste dostat vysvětlení. Požádej o nahlédnutí do dokumentace a případně o podrobnou informaci o tom, koho a na základě jakých kritérií přijali, proč je syn pod čarou atd. Prostě vyhrožuj bugrem a dělej ho: pokud je tam nějakej šlendrián, třeba se leknou a syna zapíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.7.14 12:11

No rozhodnutí nemáme, prý rozesílají jen těm, které nepřijali. Zavolat tam momentálně nemůžu, protože jim nefunguje pevná linka a mobil neberou. Napíšu jim na mail, ale do té doby budu ve stresu. Jinou školku jsem ani nehledala, když nás vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.14 12:14

@Peťule1013 Tak se obrať na zřizovatele (radnici), kdo má na starosti školství. U nás taky dávali vyrozumění až ex post, ale podle mě na něj máš nárok i dřív, pokud se budeš dožadovat - řízení už skončilo, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.7.14 12:49
@Peťule1013 píše:
Ahoj maminky, potřebuju uklidnit. Našeho synka (4r) zhruba před měsícem přijali do školky. Brali jen 14 dětí, takže jsem byla fakt moc ráda. Jenže teď, když jsem si chtěla zjistit na jejich stránkách, zda tam nejsou nějaké nové informace, už tam syn mezi přijatými nebyl :nevim: Každé dítě mělo své registrační číslo a to naše tam najednou není. A přijatých je najednou 25, což chápu, otvírá se nové oddělení a vím, že Dodatečně dobírali. No tak nevím, co si o tom myslet. Doufám jen, že to je jen chyba na jejich stránkách. Stalo někomu něco podobného?

Tak prvně si myslím, že se mohla stát chyba a zapomněli tam syna napsat. Jak to je - je tam mezi nepřijatými nebo tam není vůbec? Pokud školka funguje, někde se různě přes prázdniny uzavírají, tak bych tam zajela a zkusila zjistit, co se dá. Jen tak ho vyškrtnou nemůžou, protokoly jsou veřejné, máš do nich právo nahlédnout. Pokud tedy nebylo třeba dané v podmínkách, že se rodiče přijatých dětí musí dostavit a potvrdit, že dítě skutečně do školky nastoupí.
Jinak u nás to bylo tak, že byl vydán seznam všech dětí, resp. tedy čísel a u každého bylo uvedeno, zda byl přijat či nikoli. Rodiče nepřijatých dětí si v určitý den měli vyzvednout rozhodnutí o nepřijetí. A rodiče přijatých tu možnost měli také, pokud ho potřebovali. Ostatním se vydávalo na informační schůzce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.14 12:51

@lecijasek U nás nepřijetí chodilo poštou a přijetí se rozdávalo na informační schůzce, která byla povinná a byla podmínkou zapsání. (Na webu jsme měli jen čísla přijatých.) Ale o ničem takovém zakladatelka nepsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin