Školka celý den + RP

16
26.1.11 11:09

Školka celý den + RP

Ahoj holky,
než se prohrabu tou historií diskusí, napíšu svůj dotaz konkrétně, snad mi některá poradíte.
Mám tříletou dcerku, rodičák budu pobírat do věku 4 let. Přemýšlím teď ale, od nového roku, zda neplatí, že můžu dávat malou už na celý den, aniž bych přišla o RP. A je jedno, zda začnu pracovat už nyní nebo třeba za 2 měsíce, je to tak? Přece jen platím celodenní školkovné, přestože loni jsem ji mohla dávat jen na 4 hodiny denně.
Díky za odpovědi, snad jsem dotaz napsala srozumitelně :-)
Zdraví
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
26.1.11 11:12

Od 3 let můžeš dávat max na 4 hodiny denně, abys o RP nepřišla. Když ho budeš dávat na celý den apůjdeš makat, RP nepotřebuješ ne?? ;)

• Citovat
  • Upravit
9943
26.1.11 11:16

nevím o tom, že by v tomhle měla být od nového roku nějaká změna. Dote´D to bylo buď 4 hodiny denně nebo 5 celých dnů v měsíci. Pokud ji dáš na celý den, o RD přijdeš. A pokud chceš jít pracovat a zachovat si zbytek RD kvůli penězům-platí totéž-prostě máš RD, takže 4hodiny. O změně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.1.11 11:19

Do 3 let věku dítěte se může dávat na max 5 dní v měsíci, od 3 let na 4 hodiny denně.

Ty jsi platila celodení školkovné?? Mě to krapet pokrátili že jsem neplatila taxu plnou …

• Citovat
  • Upravit
263
26.1.11 11:27

ahojky jen se chci zeptat ato můžu dávat dítě do školky každý den na 4 hod? od těch 3 let? a do 3 let je to jak? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.1.11 12:05

jo jo, musím platit celodenní školkovné, i přesto, že jsem na 4 hod. Bohužel. Ale v družině se bavila jedna ženská s paní vychovatelkou právě o tom, že už už od 3 let může být dítě celodenní, aniž by matka přišla o RP. Což když už to platím, tak je to nefér, že. A pracovat se nevyplatí… školka je od 8 do 11:30 hod… to není ani čas na zkrácený úvazek :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.1.11 12:16

Od 3 let může být ve školce 4 hodiny denně nebo na 5 celých dní v měsíci, abys nepřišla o RP. Já celé školné neplatila, u nás se trochu krátí.
Další jsem moc nepochopila, proč by se nevyplatilo jít do práce, když dítě bude ve školce celý den? To je déle než do 11,30 hod…

Tatuanka píše:
jo jo, musím platit celodenní školkovné, i přesto, že jsem na 4 hod. Bohužel. Ale v družině se bavila jedna ženská s paní vychovatelkou právě o tom, že už už od 3 let může být dítě celodenní, aniž by matka přišla o RP. Což když už to platím, tak je to nefér, že. A pracovat se nevyplatí… školka je od 8 do 11:30 hod… to není ani čas na zkrácený úvazek :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.1.11 12:17

Ahojky Michaleah,
ano, vyplatí se jít do práce, ale dítě musíš logicky nechat ve školce celý den. Tudíž přicházíš o RP. :-)
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.1.11 12:36

Promin, jsem se do toho nějak zamotala :D … Každopádně, abys nepřišla o rodičák, dítě nemůže být ve školce denodenně celý den :D

mmch. školku docela závidím, malýho mi od září nevzali, protože mu tři byly až v říjnu a já měla 4letou mateřskou, takže jsem doma za 3800, bez možnosti jít do práce nebo mohla bych, ale jenom odpoledne a zatím se mi nedaří nic sehnat :-( 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.1.11 13:20

hmmm,
to záleží na školce, co já vím, berou i děti co mají 3 roky za 2-3 měsíce. Jde o to, kolik dětí mají. Pokud by neměli plný stav, určo by Tě vzali. Hodně štěstí.
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggi17
12.9.13 12:30

Dobrý den slyšela jsem že můžete dát dítě už ve 2 letech do školky a že vám mateřská zůstane potvrdili mi to i na sociálce mě to příjde divný. Ted právě váhám zda mám dát malou do školky jsou jí 2 roky a 2 měsíce. bojím se aby to třeba příšti rok zase nezměnili

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat