Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky napisu vam to jak to tu je,pritel pracuje jako reznik a vydelava mesicne asi 850liber ja jsem doma zdetma.Bydleni je tu celkem drahe plati se tu 500 a vic liber na mesic k tomu jeste mesicne platime smeti 100 liber,15liber televizy 22 liber internet,a co tri mesice nam chodi vyuctovani elektriky a pynu neplati se tu zalohy coz pres zimu dela aji 500liberZrovna nam prisel ucet za plyn a eliktriku 400liber.A vodu platime na rok 190liber kdyz si tovypocitate z toho platu se neda vizit.Takze nam jeste doplaci 150 liber na bydleni ze socialky.plus na deti tydne dostavame 100liber.Pritel jak jsem vam psala dostal nabitku praci do Zevenaaru jako reznik a bral by 1400 euro mesicne.Divaly sme se na bydleni v Zevenaaru nasli sme za 750euro mesicne za najem pus se tam plati zvlast za sluzby nebo je vsechno v cene toho mesicniho najmu.Myslim si ze 1400euro mesicne je malo kdyz se plati za pekne ubytovani 850 euro mesicne plus za sluzby,doplaci vam nekdo ze socialekn na bydleni jako vypomoc.Plati se tam nake pridavky na deti a asi zhruba kolik mame 5 leteho syna a rocniho synka.Dekuji moc ze ste ochotni mi poradit a odpovidate mi na moje dotazy chceme se prestehovat o prazdninach tak doufame ze nam to vyjde dekuje HUBINKA
ahoj, tak prispevek na deti je myslim tak 370 Eur za kvartal za obe. Plati se to 1× za 3 mesice. Krome toho my dostavame jeste vraceni dane, ze manzel dela a ja ne heffingskorting, to je cca 180 za mesic? Nevim presne..Krom toho nemame na nic narok, ale vy byste asi meli. Ty najmy jsou tu drahe, nevim, jestli jeste jsou subsidovane byty, ale na ty se ceka celkem dlouho..mozna weru vi? My jsme pred par lety koupili, protoze predtim jsme platili strasne penize za pronajem.
zkus se podivat tady, to jsou byty a domy k pronajmu, ale je to v holandstine
http://www.funda.nl/…enaar/0-700/
cauky to nechapu proc vy nemate narok na socialky a my by sme mneli.Jo no bydleni je drahe a to je aji z elektrinou plynem,nebo se to plati zvlast
ahoj, tak to je podle prijmu, jestli by celkovy prijem byl 1400 Eur mesicne, tak byste asi na neco narok meli. To je za plny uvazek? Elektrina atd. se plati zvlast, my platime 140 eur plyn, elektrika a cca 40 eur za vodu. Plus samozrejme tel. , internet, pojisteni atd.
Predtim jsme bydleli v byte a platili jsme min., ale to jsme nemeli deti.
Ahoj tech 140euro to je mesicne za plyn a elektriku nebo nebo co 3 mesice.A VODU 40 euro na mesic.Jestli se muzu zeptat jaky je potom prumerny plat.
ahoj, jj 140 eur za mesic, ale da se urcite i za min a voda taky mesicne. Prumerny plat nevim, minimalni tak 1400 Eur brutto a prumerny neco nad 2000 Eur. Ale to je odhad. Zalezi na pozici, poctu pracovnich let atd..
Jinak od nas do CR to trva tak 10 hodin, pokud jedeme v noci. Pres den to musime rozdelit na 2 dny, protoze to deticky nevydrzi.
To verim mi jezdime taky z Uk autem a cesta nam trva cely jeden den takze kdyz vyjedem odpoledne ve 12:00 tak na druhy den jsme doma 12:00 ale i driv jeste musime trajektem a to trva dalsi 2 a pul hodky.Kvuli toh se hcem prestehovat blize bo z toho Zevenaaru to dela deset a pul hodinky nez cely den.A z detma to je Ten starsi to je v pohode kouka na dvd v aute ale ten mensi ten neposedi a celou cestu pokut nespi ho mam na rucha je aktivni
hubinko, já jsem taky v Holandsku a i když sama netuším, jaké jsou tu možnosti sociálních příspěvků, tak mám českou kamarádku v Tilburgu (ona je Češka, on Slovák) a vím, že ti pobírají všelijaké sociální příspěvky. Ona je doma s dítětem a on částečně studuje a částečně pracuje, mají fakt malé příjmy. Jsou tu už docela dlouho, tak to mají už celkem vyřešené, co se příspěvků a různých odpočtů týče. Kdybys chtěla, tak je i tady na emiminu jako Jaguska, klidně jí napiš, a že jsem ti dala kontakt, jestli chceš.
Pomlázka, pomlázka, omladí tě.
Vodička, vodička, opláchne tě.
Za pomlázku vajíčka,
za vodičku mokrá hlavička.
Krásné Velikonoce Hubinka z rodinou ![]()
ahoj, tak to my zname tak max. hody hody doprovody:)
Jinak synacek na nas zkusil pomlazku , vajicka dostal a tim jeho pomlazka konci, tady by z toho byli asi v soku.Tak jdeme hledat cokoladu, co sem donesl velikonocni zajic.
Ahoj jsem ceska a chceme s manželem odejit do Holanska.Mame dve deti.Muze me prosim někdo poradit co musim udelat po prijezdu do Holanska. Praci a bydleni ještě nemame.je to tam velky problém??Slysela jsem ze emihrantum na urade hodne pomahaji. S bydlenim a praci.Moc dekuji za odpovedi
@1Niky píše:
Ahoj jsem ceska a chceme s manželem odejit do Holanska.Mame dve deti.Muze me prosim někdo poradit co musim udelat po prijezdu do Holanska. Praci a bydleni ještě nemame.je to tam velky problém??Slysela jsem ze emihrantum na urade hodne pomahaji. S bydlenim a praci.Moc dekuji za odpovedi
Zkus napsat i sem https://www.emimino.cz/…ankovani/17/#… tam ta diskuze žije víc než tahle.
Jinak my jsme teď po 3 letech v Holandsku zase v Česku, pro mě to tam není. Ale u mě je to tím, že já jsem v poslední době čím dál víc alternativní a nějak jsem tam nebyla schopna najít spřízněné duše.
Chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo poradil ohledně školy v Holandsku.
Dobrý den za 3 týdny se stěhují do Holandska (kvůli práce ) s dvěmi dětmi syn má 5 a dcera 8 teď skončila v čechách první třídu. A nějak si nevím rady kam je prihlasit ani jeden neumí jazyk. Mohly by jste mi prosím poradit žít budeme v Amsterdamu
Být mě o něco mín,jak bych ráda jela studovat do školy do zahraničí.Mít v 18,19 rozum co mám ted tak neváhám.