Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
makysek - nádherná hláška vašeho prvorozeného !!!
Diny - děkuji za optání mamčo
, možná je o trošku líp, přišla jsem na to, že když spí Víťula na bříšku, docela to jde … (tak radila i Lesi, díky
), máme monitor dechu, tak jsem celkem klidná, resp. chrochtám blahem, že vůbec někdy spinkáme … Ne že by se mu tam zpočátku nějak extra líbilo, pláče, zvedá hlavičku a otáčí ji do všech světových stran, ale pak ji položí na tu stranu, kde má ručku (střídáme to) a s dudlíkem usne, dřív nebo později. Ale bolení má pořád
, navíc netuším, jestli třeba i netrpí hladem, do poradny zvážit jdeme až příští týden.
Timeoo
to je fajn,že jste našly aspon něco co Vítkovi trochu pomůže a je klidnější.
Utíká to vážně rychle a prdíky ho potom přejdou a bude už jen dobře.Chtěla jsem se zeptat jak ti večer usíná a jak spí v noci?Vojtík usíná celkem pozdě až mezi 22a23hod. večer je totiž nejčilejší za celý den,ten hlavně prospí.Pak se budí cca po 3hod na kojo,cucne si a spí dál.Naštěstí v noci nebrečí.Vztáváme nejčastěji v půl osmé to se budí i starší Tobísek.Nemáš někde fotky Vítka a Adinky?
Andynka
Andynko,
fotky mám v PC, sice to už bylo vysvětleno několikrát, ale nechce se mi studovat, jak je sem šupnout …
jsem docela antitalent, metříky byl můj vrcholný výkon ![]()
Jak se jinak všichni máte?
My stejně
, dnes v tandemu řvaly obě děti, Áda nikdy nebyla kočárková, teď chce být pořád u mě, minimálně mě držet za ruku atd. a „řídit“ tandem ji neba … A Víťula pláče furt und furt, na zádech nespí ani ťuk a na bříšku už se vzpírá. No, nákup plínek byl horor a to jsme na ně byli s dědečkem dva … Cestou jsem potkala nejmíň tři kočárky s novorozeňátkama, kteří sladce spinkali, byl to krásný pohled, tak mě bodalo u srdíčka a pálilo v očích … Co nadělám!
Timeoo
nic si z toho nedělěj,že ti oba tak pěkně řvali v tom tandemu.Kdybys viděla můj dopolední výlet ,tak to bylo něco.
Já blbec si vzala normální kočár s Vojtíkem a Tobíšek jel na odstrkovadle,hrůza ,děs- běs.Vzdálili jsme se celkem dost od domova,to jsem neměla dělat.Ten malej hajzlik jel zá:,–(ně jinam než já,když jsem ho volala byl hluchej jako poleno,a když jsem ho odtáhla k sobě řval s prominutim jako kráva
.No já ho fakt málem vzteky roztrhla.Do toho Vojta střídavě ječel ,že se za námi všichni otáčeli a litovali ty nebohý děcka.
Mě nepolitoval nikdo,nervy jsem měla na pochodu.Nakonec to dopadlo tak,že na spátek jsem musela Tobiáše po:,–(it na kočár a v ruce držet tu jeho motorku,protože bychom domu nikdy jinak nedorazili.Bydlíme v pěknym kopci ,tak jsem byla absolutně grogy. ![]()
Fotky a metříky mi upravuje manža,já jsem též počítačově děsně zručná.
Kam jste se všechny poděly?
Andynka
ahoj holky
nemohly byste mi poradit, jak je to s očkováním vakcíny - zarděnky spalničky.. a cosi....... očkuje se od 14 měsíců… my na to máme jít tento čtvrtek a bývá prý reakce..... ale na co se chci zeptat,,, je to živá vakcína a nevadí když bude mít malej reakci a já jsem těhu???? já už se dr ptala a říkala že nevadí… jen v jistých věcech se mi zdá trochu zmatená, tak bych to prostě chtěla mít potvrzené i "z druhé ruky:o))))
díky moc
Timeo… držím pěsti ať vše zvládáš… já se trochu taky děsím… Michal prořval první tři měsíce života kvůli prdíkům a tentokrát to mimčo bude mít taky pindíka… tak už se psychicky připravuju:(
Zatím pá
Mako, Šárinka byla taky očkovaná spal., zarděnky, příuš., když jsem byla těhu, a ničemu to nevadilo.
Pindík myslím u prdíků nevadí, náš Petík ho má taky
a na prdíky netrpěl. Kamarádčina holčička jo. Tak budu držet palce, ať je to u Vás tentokrát ta lepší varianta ![]()
Pa, mamulka
Andynko
taky moc pěkná vycházka … ![]()
Mako
já vím, další Emko, viď? Jarňulky sleduju
Neboj se nic a vychutnávej si těhotenství, to je prďolka zaručeně hodný a nic ho nebolí …
Ahoj holky, potrebuju poradit, vyhlidla jsem si tento kocarek http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?… ale kdyz ho videl ten muj rekl ze je moc pekny, ale desne drahy
, ze si ho nemuzeme dovolit…ja po nem moc touzim,prijde mi z tech sourozeneckych opravdu nejhezci…nevite kde sehnat nejaky uz starsi, kolem 8 tisic?To uz bych dala dohromady ze svych uspor do toho rijna…jsem uz zoufala
. A nevite jak se resi nanoznik dopredu? dozadu bych dala tu vloznou tasku ze starsiho kocarku co mam po Terezce…Moc diky za tipy ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Podle mě, když se zasnažíš, tak seženeš…
Missorka píše:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…Podle mě, když se zasnažíš, tak seženeš…
Nebudes tomu verit ale ja ho pak taky objevila a poslala si dotaz ![]()
Prosim te jen dotazek, vsude posloucham jak jsou 3-kolky nestabilni, jak je na tom tahle? A jde dopredu nandat nejaky nanoznik?? A hlavni vec, jak se v nem brazdi snih
?
Moc diky:)
Jitulino, na toghle tema tu uz bylo debat… Namatkou treba tato: http://emimino.cz/modules.php?…
Tam najdes fotky Powertwinu i Slalomu z terenu ![]()
A jako bonus ti pridam jednu rovnou sem:
http://rodina.cz/…036535_1.jpg /> Jeee, ale koukam, ze to vypada znacne milosrdneji nez jake to bylo ![]()
L.
jsi zlato,diky ![]()
Velchi mi rikala ze uz mas na svuj kupce, ale ja nasla alespon ten na MMB:)
Missorko - tak mam smulu a dvojitou, pani mi psala ze uz jsem 3 zajemce, pritom jsem tam jako prvni napsana ale to je uz ted jedno. Hlavni je ze hned jak jsem zjistila ze jsem tehu jsem t volala mame a ta mi slibila, ze mi na kocarek da 6 tis jako nam davala davidova mama. Dnes mi mela volat a porad rikala jo jo a nakonec jsem z ni vypacila, ze zadny penize mi neda, ze je nema. Ze je proste ani nesetrila- na co taky a ze by se mi to ani nenamahala rict… tak jsem bez kocaru diky ni. Kdyby to rekla driv, mohla jsem setrit ten pulrok sama
A jeste abych to zavrsila, tak je takova skvela babicka, ze svoji prvni vnucku,ktere bude pristi mesic rok jeste ani nevidela, protoze z Prahy do hradce je to asi pres pul zemekoule:( Je mi z ty pani fakt na zvraceni a muzu tu verejne prohlasit ze jsem s ni fakt uz timhle skoncila… Nez se mela narodit Teri,patala se me co bychom chteli a tak ji rikam kup naky obyc chuvicky. A ona ze j a tak a pak psala uz je mam objednany a kdesi cosi. Nakonec z ni vypadlo ze nema zbytecnych par stovek na ne a my si je po narozeni Terky taky nakonec kupovaly sami. Jsem fakt totalne nastvana a znechucena, ale aspon sem se tady z toho vypsala a muzu jit spat. Krava jedna lakoma. Omlouvam se ale jinak to nejde. Nejde v tuhle chvili ani tak o me jako o ty dve maly deti. Tech mi je lito nejvic. a doufam ze ji nikdy nepoznaji aby jim cely zivot neublizovala jako me.
Dobrou noc
Ahojky,
nakukuju po delší době, obě mladší děti chrupkají už přes hodinu zároveň, tak můžu, snad mě ještě chvíli nechají:) Koukám, že to tu stejně moc nežije, tak nemusím tolik dočítat:)
Jitu, my na sebe asi ještě nenarazili, já chodím málokdy, nemám teď svůj pc…ale úplně chápu, jak ti je…momentálně jsem také hodně rozčarovaná ze vztahů v rodině, ale rozepisovat se tu nemůžu, neb sem chodí z rodiny pár lidí a ví, jaký mám nick. Jen že takový ty kecy, co nic nestojej, moc dobře znám…musíš to začít tak brát, že je taková, nebo se z toho zblázníš a příště už jí radši nevěř ani slovo…nebudeš pak zklamaná a kdyby náhodou babička někdy něco dodržela anebo nedejbože koupila, budeš jen příjemně překvapená…
Timeo, jak se daří? Jak válčíte?
Andynko, já vás čtu, ale jak mi klekl počítač, tak můžu jen sem tam z manžovo, ale snad se to brzo změní a budu tu víc:)
Jinak u nás až na Davčovo hysteráky všechno v pohodě, Klárka je pořád zlatá, vůbec netuším, čím jsem si jí zasloužila, už se krásně směje nahlas, zkouší nám něco povídat, myslím, že brácha se jí když je vzhůru (malá) postará o takové vzruchy, že ani nestačí vnímat, a tak nepláče, kouká a asi se těší na dobu, až tu bude řádit s ním:)) No já se taky těším, haha ![]()
Dneska jsou malé dva měsíce, strašně to uteklo, teda hlavně teď tenhle druhý měsíc, říkám mu měsíc bez depresí, ty už odplavaly, tak aspoň něco:)
Přeju všem skorodvojčátkům a jejich maminám hezký pátek i víkend:)
Diny
Jitulino
toje mi moc líto,že u vás babička prakticky vůbec nefunguje.Ani na ty děti si nevzpomene ta by teda zasloužila.Ještě o to víc jeto zarážející,že jsi její dcera.Asi bych zkousla kdyby to byla tchyně ,ale od mámy teda né.Jeto vážně kr…
.Nic si z toho hlavně nedělej ,jednou se jí to vrátí až bude na stará kolena sama a opuštěná,protože vnoučata se na ní vy…
.Já jsem se dcery bohužel nedočkala,ale tak jsem si ji přála právě proto,že bychom byly kamarádky,neví o co přichází.Tak nesmutni,aspon víš jak se ke svým dětěm jednou nikdy nechovat. ![]()
Diny
už jsem tady někde četla ,že tu máš to příbuzenstvo.To o mě tady ví jen manžílek.Přezdívku mám od mala a dala jsem si ji vlastně sama,nebot jsem Andrea a to jsem neuměla vyslovovat ,a tak jsem ze sebe udělala Andynku.Jsem strašně ráda,když to tak tady čtu,že já mám ty vztahy v rodině dobrý.Moje mamka se ve vnoučátkách vidí a i když sama moc nemá rozdala by se.Manžílkovo mama je takový samorost,ale také se snaží a klukům dají prakticky cokoli,v tomto ohledu na nás nešetří.
To je super ,že je maličká takhle hodná,tak držím palečky aby jí to vydrželo.A Davča se časem určo zklidní,má ted to super období,to znám ted to mám s Tobiášem,uf jeto občas pěkná zabíračka a vopruz.
Tak se zatím loučím a pište mamči.
Andynka ,Tobík 19m a Vojtík 4týdny