Slavnostní oběd pro dobré kuchaře

5593
23.11.15 13:13

Slavnostní oběd pro dobré kuchaře

Ahoj holky v tomto tematu hledam zdatne moderni kucharky, ktere jsou ochotne mi poradit, co uvarit na slavnostnejsi obed. Prijede nam navsteva do naseho noveho bydleni a ja bych to chtela mit dokonale vzhledem k tomu, ze to jsou velice dobri kuchari. V merku mam dynovou polevku se zakys. smetanou, panenku klasika se svestkovou omackou a opecene brambory k tomu dresink domaci vyroby ale porad premyslim jestli neudelat neco jineho :think: panenka je zrádná a i presto, ze to je jidlo, ktere umim mam obavy aby byla perfektni… Prihodte mi sem prosim nejaky Vas osvedceny ne uplne slozity recept, ktery by jste udelaly pro 4lidi ( dva muze a dve zeny stredni vek ) plus me a manzela…budu rada za Vase recepty. Dekuji :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

964
23.11.15 13:18

Hovezi licka na vine, bramborova kase, restovana korenova zelenina. Panenka mi prijde dost jednoducha. Tohle vypada slozite a pritom je to hracka. Nebo treba hovezi wellington s bramborovou kasi, jestli tu panenku chces mermomoci delat. Nebo nejakou ceskou klasiku, upekla bych kacenku, dva druhy zeli, domaci knedlik. Jezis ja mam hlad.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9007
23.11.15 13:18

Já osobně bych asi nedělala dýňovou polévku, osobně mi chutná, ale znám spoustu lidí, co jí nemají rádi (je to takové to zrádnější jídlo). Panenka mi přijde jako super nápad a pokud jí umíš :palec: Jenom bych k tomu dodala zákusek, třeba panna cottu, v provedení že bych jí udělala do pěkných průhledných skleniček (nevyklápěla bych jí, pro jistotu :D ).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.15 13:20

Co losos na másle a listový špenát? Pstruh po mlynářsku? Kuřecí roláda naplněná nádivkou s kostičky kapie, hrášek, vajíčka, aby to bylo hezky barevné?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.11.15 13:21

Taky bych asi udělala nějakou klasiku. Jestli jsou to kuchaři tak minutek a tak jsou z práce přejezení. Jinak já bych návštěvě ani panenku nedělala. Jak se znám, tak pro tolik lidí bych to zase pos… Pro 2 mi to vždycky jde, ale jak se člověk snaží udělat i pro druhý, tak mi to nejde..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.15 13:21

Jo, líčka jsou super, ale já bych je přeložila jen tomu, o kom vím, že to jí. My jo, jsou výborná, dělám je na česneku, nebo na červeném víně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
964
23.11.15 13:26
@Poustevnice píše:
Jo, líčka jsou super, ale já bych je přeložila jen tomu, o kom vím, že to jí. My jo, jsou výborná, dělám je na česneku, nebo na červeném víně.

Tak nemusi rikat ze to jsou licka, staci rict hovezi na vine. Jinak teda nechapu tu averzi vuci tomuhle druhu masa, je to jedno z nejlepsich casti kravy.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.11.15 13:35

@AndreaS92 Já tu mám blízko dobrou prodejnu ryb, takže bych asi volila pečenou tresku. Nebo pstruha. Taky se dá vysušit, ale panenka je dle mě ošemetnější. Ale pokud jsi si stopro jistá, tak do toho jdi :-). Já s panenkou taková kámoška nejsem, zvlášť ve větším množství. Dýňovou polívku nezkazíš, ale fakt je, že někdo to nemusí. Vsadila bych na klasiku, vývar. Pokud českou klasiku, taky bych šla do kachny. Nebo pokud bych měla zdroj dobrýho masa, tak steaky. A chtělo by to i nějaký dezert.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.11.15 13:38

@Pipi 00 dezert ne to priveze navsteva

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.11.15 13:41

@Kotatko03 dezert nebudu delat ale jinak diky za typ :palec: @Poustevnice losos me zaujal mozna pujdu do nej.. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.11.15 13:50

@Pemi89 profi kuchari to nejsou ;) a co by jsi teda udelala? :) pod pojmem klasika si predstavim x jidel… ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.11.15 13:51

Holky ohledne te dynove polevky si tedy ted nejsem jista.. Netusim jestli ji maji radi.. Napada vas jiny krem? Vyvar delat nebudu..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
33969
23.11.15 13:52

Panenka není špatný nápad já osobně bych udělala klidně i lososa k tomu třeba gratinovaný brambory s opečenýma fazolkama ve slanině. Když bych dělala klasiku tak svíčkovou a polévku určitě vývar, protože né každý má rád ty krémovky.
Určitě bych udělala zákusek napadají mě větrníky nebo osobne miluju panacottu s nějakým malinovým přelivem atd

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9007
23.11.15 13:56
@AndreaS92 píše:
@Kotatko03 dezert nebudu delat ale jinak diky za typ :palec: @Poustevnice losos me zaujal mozna pujdu do nej.. ;)

ahá, tak nic :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.11.15 13:56

@Denisa76 zakusek delat nebudu. Ty fazolky myslis jako prilohu k tomu lososvi? :think: nehodilo by se to spise k te panence :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama