Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsem chodila do školy, 4třída, jedna holčina skončila v nemocnici se slepákem a pak jí poslali právě do lázní, aby pak neměla potíže jak jen gynekologického rázu, tak s a v těhu…
G
jargova:ja jsem dva a neco mesice po slepaku a do lazni jedu v pulce cervence a jsem za to moc rada,mam jeste plno problemu okolo,hlavne co se tyka toho,ze nejde miminko,takze do lazni jedu s velkou chuti,nevsimla jsem si co jsi zac,jestli miminko chces,nebo nekdy budes chtit,ale paklize ano,tak do lazni jede,protoze jinask budes mit dost pravdpodobne srusty a pak je to kolotoc.......bolesti…nejde miminko…laparka… to radsi ty ctyri tydny vydrzim ty procedury a vlastne si to uziju jako dovolenou ![]()
Ahoj,
já chodila po doktorech 7dlouhých let. Nikdo mi nevěřil, že mě bolí slepé střevo. Všechny odběry negativní,potíže úmorné. Zašlo to tak daleko, že se mi od toho slepého střeva začaly na vaječníku tvořit cysty. A to čím dál větší. Vůbec se nevstřebávaly. Nakonec mě teda otevřeli, cysty odstranily a rovnou opatrně vyndali i slepé střevo, které se chystalo prasknout. Takže určitě si ho nech vyndat. Nevím co by se stalo, kdybych v té době byla těhu ![]()
A nechápu, proč se nikomu do takových banálních operací nechce. Doktoři některé případy zbytečně odsouvají. Ale pak ty nevratné následky!
A do lázní určitě jeď!
Andrea
ahoj, určitě vyndat. je to daleko lepší - pro ženskou určitě! Já ho mám vyndaný od svých 10let, dva roky našim tvrdili, že to nic není, že si vymýšlím a tak. Pak praskl a já jsem byla sedm hodin na sále, dodnes mám velké komplikace na pravém vaječníku a chodím rok co rok na kolonoskopie - protože je ve střevě neustálý zánět + adenomy. Naštěstí mám jednoho syna a druhé je na cestě, a to mi tvrdili, že jen tak neotěhotním! A nikomu nepřeju ta vyšetření, která mě neustále pronásledují. Mám za sebou cca 5operací a pořád nic. Takže uvažují o odejmutí části střeva. A vše díky zanedbanému slepáku!
Ahoj holčiny, tak jsem po operaci. V pondělí ráno jsem šla na sál a ve středu už jsem byl doma. Bylo to bez komplikací, bez bolestí tak co bych tak dělala. Děkuji všem za vaše názory. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli jste pak některá uvažovala o otěhotnění a jak dlouho by se po operaci slepáku mě lo čekat. Bylo mi řečeno 3 týdny bez fyzické námahy = bez sexu a pak ?
Děkuji za odpověď a papa
Ahoj,
to je dobře, že jses takhle rozhodla. S otěhotněním nevím máš to laparoskopicky nebo normálně jizvu? Asi bych se znova poptala ale jizva prý potřebuje alespoň 2 měsíce aby pořádně srostla tak nevím. ![]()
Ahoj Iva a Viki.
Kamarátke operovali slepák v 19tt. Našťastie všetko bolo o.k. ![]()
Šla jsem na laparoskopické odstranění, tak snad to bude mín než dva měsíce.
Ahoj holky.Mám stejný problém.Už skoro měsíc mě popichuje na pravé straně v podbříšku.Přesouvá se to i na levo,ale to málo nebo mě pobolívá celý spodek
Většinou se to objevuje na večer nebo když sedím nebo jsem nějak zkrčená.Včera jsem byla u obvodní.Prohmatala mě a nic ani známka bolesti nic a to celkem fest tlačila tak nevím
Poslala mě ke gyndr,že to budou nějaké ženské problémy s velkou pravděpodobností.Ale pokud nezjistí nic tam tak uděláme další vyšetření.Jenže gyndr má volno teď 14 dní tak doufám,že se to nezhorší
Má ultrazvuk tak snad něco poznáme
.Mějte se krásně,přeji brké mimi a těm co už je čekají nebo mají je přeju hlavně zdravá ![]()
Taky jsem ty bolesti měla takové nijaké a pak větší a pak zase nic. Nechala jse si to vyndat skoro praventivně. Moje gyndařka řekla, jste zdravotně v pořádku takkže pokud chcete miminko nevidím v tom problém, jen si dejte do pořádku tu pravou stranu. Tak jsem ji poslechla. Operovali mě v pondělí ráno, ve středu jsem šla domů a dneska je už mi fajn. Vlastně už když mi dokapala kapačka v pondělí v poledne tak mi bylo dobře.
Určitě si nech zjistit co to je, udajně v krvi nic být nemusí.
Děkuji za radu
Mě je právě fajn.Jen jsem unavená,chodím pořad čůrat a občas ten spodek zlobí
Tak doufám,že to ještě těch necelých 14 dní vydrží,ať si v klidu můžu zajít ke svojí gyndr
Teda myslím tím,že se to nezhorší za tu dobu
Mějte se krásně a přeji mnoho štěstíčka k dosažení mimi ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat jak to probíhalo na te operaci?Děkuji
![]()
¨Já vlastně ani nevím, celou jsem jí prospala
. No dali mi narkozu a po hodině mě už budili, velzi mě na dospávací pokoj, což si nepamatuju a asi po další hodině na normální pokoj, což si takyn nepamatuju. Odpoledne už jsem si zašla sama na záchod. Doporučili mi lehkou stravu a klid aslespoň týden a 3 týdny bez fyzické námahy. Mám 3 ranky 2 jsou úplně malé asi jako když mě škrábne kocour a velikostně asi 1cm a ta jedna je větší asi 2,5 cm a je schivaná v ochlupení.
Ještě jendou děkuji
.Dneska jsem si dělala těhu testík.Byl slaboulilinco pozitivní,ale až po limitu,takže to nic neznamená.Na MS stejně teprve ještě čekám,ale mám to teď horší,protože jsem přestala brát prášky,takže se mi to určitě rozhodilo
Ale děkuji za info
Zdravím ženy a maminky J
Nezlobte se za ten román, ale napíšu to raději celé J
Na operaci jsem byla 2. prosince 2009 - akutně. Jeden den mě bolelo břicho, bylo mě špatně, na zvracení, motala se hlava, břicho bolelo celé, večer to slezlo na pravou stranu a bolest byla taková ostřejší. Celé odpoledne a večer sem se válela v posteli v křečích.
Druhý den se to jakoby zlepšilo, dopoledne v 11:00 h sem šla raději k lékaři (protože mě všichni popoháněli, sama bych nešla). Břicho mě občas bolívá- zažívací problémy. Obvodní mě řekla, že to vypadá tak půl napůl- slepák- žaludek, ale spíš ten žaludek. Poslala mě na gyndu (gyn. problémy mám- záněty, opary) a na chirdu. Na gyndě, mě řekla, že je to z prochlazení a dala mě čípky na zánět a antibiotika. Kdyby to prý ale byl slepák nebo mě na chirdě něco dali, tak to co mě předepsala ona užívat nemám. Ještě mě poslala na jinou gyndu, protože ona nemá ultrazvuk. Tam vše ok. Začínám toho lítání mít dost, protože moje gynekoložka nesídlí v nemocnici…ještě, že mám auto. Protože v takovým stavu „letět“ přes celý město si fakt představit nedokážu. Jdu teda konečně na chirdu. Na chirdě si vysedím nějakou dobu, sestřička si odemne vezme papíry, odejde, přijde a oznámí mě, že mám jít na jinou chirdu, že to bude asi na dýl. Zvednu se a jdu jinam, začínám toho mít dost, hlava bolí, břicho bolí, žízeň mám, že bych lekla… těším se domů do postele. Na chirdě mě vezmou, nezdá se jim to, ale pošlou mě na SONO. Na SONO jasně vidí zánět slepáku. Vrátím se znovu na chirdu, doktor se na mě teprve podívá, vezme mě krev a ptá se mě jestli mě má kdo odvést do nemocnice vzdálené 18km, koukám, nechápu. Z nemocnice lezu v 16:00 h, jedu domů, pobalím si věci do nemocnice, naštvaná, chci být konečně už doma, hladová a žíznivá.
V nemocnici mě přijali v 17:30 h a v 18:00 h už sem ležela na sále (vzali mě hned, protože sem od 12:00 h nic nejedla a nepila), překvapivě s dobrou náladou J Bylo to takové rychlé, že sem se nestačila vzpamatovat.
Noc po slepáku hrozná, napichlá na kapačku, ležela sem tak jak mě hodili na postel. V noci bolestí nespala. Druhý den ráno mě sestřička doprovodila k umyvadlu, to byl boj, zamotala se mě hlava, mžitky před očima, nic sem neviděla, tak znova do postele.
Za dva dny sem šla na první jídlo, absolutně neměla chuť a dojít do jídelny z mýho pokoje, kterej byl na konci chodby byl taky boj. Plazila sem se jak 80letá babička J
V nemocnici sem to tak nějak překlepala a 5. den mě pustili domů. Z nemocnice sem si dovezla gyn. zánět, takže ty čípky co mě nakonec předepsala na gyndě se mě hodily. A ještě sem si dovezla alergii přes celý záda. Takže sem v mým „plazivým“ stavu musela za obvodní, ať mě na to něco dá.
Asi 3 týdny po slepáku sem se ještě plazila, nikoliv chodila. Břicho bolelo, hlavně pod spodní jizvou modřina, nafouklý to bylo. Konečně sem šla na vytahování stehů. Jizva pod pupíkem a na levé straně ok, ale ta v podbříšku…tu mě museli znova rozříznout, protože se mě tam udělala sraženina a dali mě tam gázu, ta mě cca každý 2-3 hodiny protíkala durch, takže sem musela přebalovat J A pak ty nekonečně dlouhý kontroly, sraženina ve svalu, pod svalem. Ještě týden před Vánocema mě chtěl doktor znovu hospitalizovat, že ta sraženina a můj stav je opravdu hraniční na hospitalizaci. Byl pátek. Uprosila sem ho, že se v pondělí přijdu ukázat, že to bude lepší, že to horší nebude. Polevil. Když to prý bude horší, tak si půjdu poležet. V pondělí to bylo pořád stejný, tak mě nechal doma. Pořád sem ale chodila na kontroly, SONO – sledovali mě jestli se sraženina ztrácí nebo ne. Měsíc po operaci sraženina pořád, ale cítila sem se už dobře, tak sem se nechala uschopnit, protože s takovou bych byla doma kdo ví do kdy.
Teď sem skoro 3 měsíce po operaci, břicho pod jizvou stále tvrdé a pořád to není na 100%. Občas mě břicho zlehoučka zabolí nebo mě svědí jizvy, spíš tak lechtají J, ale od včerejška mě v jizvě pod pupíkem pichá, jako když „rejpne“, taková ostrá bolest. Nepříjemné, zvlášť když za 4 dny odjíždím na týden na hory lyžovat. Začínám být nervní, abych něco nějak nepo….Co s tím?? Je to v pořádku?? Mám strach abych něco nezanedbala a pak nemohla mít mimi, třeba:/ V létě mě je 22let. Díky za rady ![]()