Smažené na másle ryba/hrášek - od kdy?

2.3.17 20:50

smazené na másle ryba/hrášek - od kdy?

Ahoj,
prosím od kdy jste dávaly dětem věci smažené na másle/oleji.
Mám syna necelých 8 m, příkrmi dáváme tak od 4 m, vždy ale jen pár lžiček. Teď dělám pro sebe a pro manžela rybu a hrášek (a brambor) a přemýšlím jestli to může už syn taky (samozřejmě bez koření) nebo jestli jemu to uvařit.
Díky za rady a zkušenosti,

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Reakce:

Annapavelkovaml
2.3.17 20:53

Můžeš mu to klidbe dát, deti nesmí přepáleny tuk…a jak si dělala prikrmy do teď? Tys nikdy nedala maslo nebo olivový olej?? 8o

  • Citovat
  • Upravit
22489
2.3.17 20:57

Takhle malému bych to teda nedala. To měli jen na vodě/páře a slzu másla na omaštění na vitamíny.
Rybu na másle (v troubě, ale v tom asi rozdíl nebude), bych dala tak od 10. měsíce.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
56997
2.3.17 21:01
@Aries6 píše:
Takhle malému bych to teda nedala. To měli jen na vodě/páře a slzu másla na omaštění na vitamíny.
Rybu na másle (v troubě, ale v tom asi rozdíl nebude), bych dala tak od 10. měsíce.

v troubě na rybu nepotřebuješ takové teploty jako na smažení

já ti nevim, tak od dvou. Jinak v tý troubě tak od roka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13852
2.3.17 21:02

Ja teda rybu na masle dala az nekdy v 10 mesici neli dyl, treba varenou driv ale tohle mi pripadalo moc nato ze sme meli prikrmy pomerne kratce, v 8 mesici sme zacli pridavat maso atak, nehlede ze sem teda mela strach i kuli kostem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22489
2.3.17 21:06
@Lama Lama píše:
v troubě na rybu nepotřebuješ takové teploty jako na smaženíjá ti nevim, tak od dvou. Jinak v tý troubě tak od roka.

Hmmmm, děkuji za postřeh. Já smažím jen jednou za rok řízky. Jinak restuju na kapce řepkového oleje (maso do těstovin např.) a pak spíš dusím.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18978
2.3.17 21:14

@malytlustyhroch Smažené (ať v trojobale nebo jako minutky) bych takto malému dítěti nedala.
Vy dospělý to můžete mít dělané v troubě, s minimálním množstvím másla, dítěti v páře.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3259
2.3.17 21:25

Rozhodně bych nedávala. Synovi jsem do dvou let vše jen vařila a do hotového pokrmu jsem přidávala kousek másla nebo pár kapek kvalitního oleje (olivový, lněný,…).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.17 21:49

Díky moc vám všem, tak já to tentokrát sním ještě všechno sama :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1185
2.3.17 21:51

Začala jsem dávat teď v roce a půl smažené krátce a pak dušené, hlavně z důvodu, že už nevařím nic nadvakrát, ale rovnou pro všechny. Smažím jinak 1× do roka řízky na vánoce (a ty teda syn neměl). Hele, jedovaté to není, dávala bych si pozor, ať to nepřepálím. Pokud není zvyklý, asi bych mu dala jenom na lžičku kousek ochutnat a hotovo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
21538
2.3.17 21:58

@malytlustyhroch já bych mu to podusila na vodě a máslo přidala až potom. Je to zdravější a myslím, že i chutnější.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.17 22:04

Spoustu kulinarske inspirace, dekuji :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24399
3.3.17 09:03

Já jsem třeba zeleninu krátce osmahla na přepuštěném másle (nepřepálí se) a pak podlila a dusila, přišlo mi, že je to zas jiná chuť než jen vařené… ale asi až tak od 10m, už přesně nevím.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama