Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka_S_V @Amnezieee ve středu jsme měli pauzu aby spermie uzrali, včera, dnes a zítra
to by bylo, aby nebylo
já si řekla, že to to měsíc to vyjde a 9.3. kdy mám narozeniny by byl krásný i malý duch v podobě // dala bych za to cokoliv ![]()
@Amnezieee to je dobrej chlap ze to dal. My sice mame sex celkem casto, kdyz ma chlap dobrou smenu, ale dvakrat po sobe uz jsme nemeli par let
![]()
@Sylko tak snad to bude dobry znameni
uvidim zkusim zitra testnout ale asi to bude brzo
![]()
@Nadrinka no dostala jsem vyvolavacku a pak druhy den kupodivu jeste prisla 43 DC ovulace, tak ted taky cekam. Ale u me to vypada ze mi asi nepraskaji folikuly a bude se to resit v CARu, tak si moc velke nadeje nedelam.
@Hanka_S_V tak ten můj by mohl a chce od rána do večera
ale jsme kvůli jeho službám a mému 3 směnnému provozu rádi, že se i někdy potkáme…Ale 2X mu to problém nedělá ![]()
@Hanka_S_V @Amnezieee tak nerozumím už ničemu… Měření BT je pro mě záhada, dnes zase jen 36,21 včera vše naznačovalo ovulaci i bolest při sexu a dnes teplota zase dole :/ je pravda, že můj spánek není zrovna ideální, cca od 4 hodiny se budím měření většinou tak 5:35 dnes už 5:10. Po dalších 2 hodinách spánku 36,8 ale zapsala jsem tu nižší. No necháme se překvapit, nic jiného nám nezbyde. Nepraskajíci folikulu jsem taky měla, ale bývalý Dr tomu říkal cysty. Teď mám právě první měsíc s clostikem u nové Dr. Ale bylo zase podezření na nefunkční levý vaječník, kde kupodivu teď byl dominantní a jediný folikul. Tak snad praskl ![]()
Amnezieee…to co pises rikala dr i me…pokud chceme miminko nesmime na tom lezet kazdy den, ale pouze obden…spermie se sice vytvori, ale nestihnou dozrat, aby byly schopne oplodneni… ![]()
@Nadrinka no tak on se ten neprasklý folikul pak promění v cystu. Jako jisté to nemám, protože moje doktroka mi nedělala utz, na ten jeden narazila náhodou, když jsem byla objednaná zrovna po ovulaci pro další prášky a nechtěla to víc zkoumat ani pak
Ale já tomu celkem věřím, protože nevím proč jinak by to teď nešlo, když ovulací už bylo plno a spermio je ok… Ale doufám že na to zaberou hormony, protože na IVF teď prostě nemáme.
Ta BT třeba vyskočí zítra, ovulace klidně mohla být o pár hodin dýl než si myslíš a na BT se to projeví až druhý den. já se v noci taky dost budím i kvůli synovi, ale snažím se vždy měřit po delší době spánku a ted mi to vyskočilo z 36,3 na 36,7 tak to už asi budoou poovulační teploty, ale vyvolávačka by měla teploty taky zvedat, tak to moc vypovídající není. Neměřím teda každý den, trochu to flákám, tak jsem zvědavá jestli se mi povede zachytit poklus před ms
je to zajímavé to měření, jen to vyžaduje „disciplínu“ kterou nemám ![]()
@Nadrinka píše:
@Hanka_S_V @Amnezieee tak nerozumím už ničemu… Měření BT je pro mě záhada, dnes zase jen 36,21 včera vše naznačovalo ovulaci i bolest při sexu a dnes teplota zase dole :/ je pravda, že můj spánek není zrovna ideální, cca od 4 hodiny se budím měření většinou tak 5:35 dnes už 5:10. Po dalších 2 hodinách spánku 36,8 ale zapsala jsem tu nižší. No necháme se překvapit, nic jiného nám nezbyde. Nepraskajíci folikulu jsem taky měla, ale bývalý Dr tomu říkal cysty. Teď mám právě první měsíc s clostikem u nové Dr. Ale bylo zase podezření na nefunkční levý vaječník, kde kupodivu teď byl dominantní a jediný folikul. Tak snad praskl
Já osobně si BT měřím jen orientačně.. Potvrzuji si tím skončení ovulace ( vždy mi stoupne na 37,3-5) a ta 14dni zase kdy klesne. Teď jdu od dr.dal mu fertipronu a gynprodil. V červnu mám preventivku a pokud nic, tak mi dá žádanku do Caru.. ![]()
@Smíšek10 píše:
Amnezieee…to co pises rikala dr i me…pokud chceme miminko nesmime na tom lezet kazdy den, ale pouze obden…spermie se sice vytvori, ale nestihnou dozrat, aby byly schopne oplodneni…
Aspoň nejsem jediná kdo to tak ví ![]()
@Hanka_S_V @Amnezieee já měřím pravidelně i víkendy, každý den budík 5:30 ale jak jsem psala tak v noci se často budím, když se vzbudím po 5 tak rovnou měřím a budík vypínám. Fertipronu užívám od začátku tohoto cyklu a ten Gynprodyl mám nasadit 20DC na 10 dní, ale jedla jsem jednu tabletu na noc už minulý měsíc a bylo mi z toho pěkně soufl. Bolesti v podbřišku, motání hlavy a občas i zle od žaludku, snad se to nebude opakovat. Ale co ženská není ochotna pro to malé vydržet že…
@Nadrinka no to jsem mu říkala na duphaton, že jsem po něm měla strašný záda..Tak mi dal tohle… Mám ho brát od 17dc…Říkala jsem mu, že mám cyklus cca 38dni.. Což se mu nelíbilo, že je to moc dlouhé..