Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kamčo, sledovala jsem tě na diskusích- nebyla jsi u nás v Pronatalu??
Držím palce, jsi skvělá holka a lepší být sama s dítětem než s takovým chlapem! Rozhodla jsi se správně, i když to bolelo, protože trojčata je velký zdravotní risk. ![]()
@snažilka1210 : Zachovej klid. Zrovna nedávno se někdo na ten Pregnyl ptal, tak jsem to hledala a jednoznačně se může píchat do svalu i do břicha bez vlivu na účinnost. Oni doktoři mají občas svoje dogmata… Mně třeba mudr. v CAR tvrdil, že Fostimon se musí do svalu, já nelenila, vyhledala příslušné informace, pak jsme měli drobnou diskusi, mudr. tvrdil, že s tím břichem prostě nemají dobré zkušenosti, ale prosadila jsem si svou, protože jsem chtěla píchat v klidu domova. A stimulace dopadla výborně. Samozřejmě, že pokud bych nebyla přesvědčená, že mám pravdu (informace od výrobce), tak bych to neriskovala, ony ty preparáty do břicha musí mít vyšší stupeň čistoty než když se píchá do svalu. Ale za ten Pregnyl Ti ručím.
Chtěla bych se zeptat jestli má cenu brát nějaké vitamíny a nebo jakékoliv potravinové doplňky, čaje… na zvýšení šancí. Na netu toho nabízí spoustu, ale nevím, jestli to vůbec zabírá a popř. co z toho je kvalitní.
Balus uz jsme byly ve fertimedu a tam jsem byla moc zklamana tak uz chodime k jinde k caplyginovi
@kočičímáma : Jediné, co má opravdu smysl před otěhotněním brát, je kyselina listová. Ale ne, že by zvyšovala šance (ty nezvyšuje nic), ale když si vytvoříš hladinku listovky dopředu, je to prevence některých vývojových vad, které se zakládají hned v prvních týdnech těhotenství, takže to pak už nedohoníš.
@Agrimonia :
Co Ty, jak bojuješ, Agri?
@kočičímáma já můžu taky doporučit kyselinu listovou, jím ji už asi rok takže jsem si na ni tak nějak zvykla…jinak jestli nemáš pravidelný cyklus tak zkus některé bylinkové čaje, já pila donedávna čaj dle Mojžíšové a byl moc dobrej. Jinak mě říkal dr, že pokud jím ovoce, zeleninu, že není potřeba do sebe cpát ty drahé preparáty jako vitamíny.
Jak píše Motýlek, šanci nezvýší nic…já používala různé Pre Seed gely, prstíčkové metody a stejně nic
@Motýlice a ty už to máš taky za pár co, jak teď čučím do popisku.....kdy máš termín porodu, v prosinci??
Já už bych snad i tancovala při měsíčku pronášela zaklínadla a jedla cokoliv kdyby mi to pomohlo ![]()
Když už tady Snažilka zmínila čaj dle Mojžíšové, tak já za sebe vřele doporučuji její cvičení (nejlépe po konzultaci a zácviku u fyzioterapeuta). Nemůžu vědět, jestli mi zrovna tohle pomohlo, ale každopádně mi to udělalo dobře na záda a vzhledem k tomu, že mi na fyziu našli a napravili nějaké bloky v bederce (může mít souvislost s prokrvováním pánve), tak jsem měla alespoň dobrý pocit, že je zas o jeden nepříznivý faktor méně. A psychicky mi pomohlo, že pro to naše snažení „něco aktivně dělám“.
@snažilka1210 : 27.11. - teoreticky. Ale malý je v růstu o 3 týdny napřed, takže buď budu rodit macka nebo mi to možná vyvolají dřív. To se dovím v následujících týdnech.
Snad nejvíc mě štvou lidi, co mi radí " nesmíš na to myslet a pak to přijde samo" ![]()
@kočičímáma : Tak tohle mi taky zvedá mandle. Tohle ale řeknou jen lidi, co jim to vyšlo na první šup. Kdo má zkušenosti s delším snažením a léčbou, tak ví, jak psychicky náročné to všechno je. A já naopak zastávám názor, že když člověk vidí, že má problém, tak je blbost „na to nemyslet“, ale měl by to naopak začít proaktivně řešit.
@Motýlku, prosím Tě, to cvičení jsem taky praktikovala, ale pak jsem začala už řešit IVF tak mi fyzirerapeutka řekla, že to není vhodné při tomto procesu. Myslíš si, že jakmile otěhotním(pokud otěhotním),že můžu začít zase cvičit???
Motýlku ![]()
Následuju tě- IVF nevyšlo, ale zachovávám klid, protože jak jsi i ty řekla- šance u IVF je tak 30 %, takže holt někdo má tu smůlu, že to vyjde fakt až na ten třetí pokus. Nedala jsem statistice na prdel a musím si to odmakat.
Takže nějaká eskyma (blasty) tam máme a připravuju se na KET- radši stimulovaný estrogenem, takže mám měsíc havaj. Nakonec bylo všecko jinak- ukecali mě na Gonal, ale průběh byl naprosto v klídku, den před OPU jsem ještě běhala po Milešovce
.
Musela jsem změnit práci- jsem teď na vedoucí pozici, to stálo (a stojí) hodně nervů, tak se to tak akorát všecko vytříbí, zajdu na masáže a hurá do toho, chci jako vánoční dárek těhotenské
![]()
A ty už to máš koukám za pár, porod už máš po teoretické stránce určitě zmáknutý, takže přeju, ať je praxe co nejvíc podobná tvojí teoretické přípravě
![]()
Ahojky, prosim vás mohla bych se zeptat jaké prášky ste braly na tu ovulaci? Snažíme se s manželem o miminko už 5 let a pořád nic…jsem už stoho vyčerpaná, před pul rokem jsme byly na klinice kde se specializují na neplodnost byla jsem i na ivf ale druhy den mé vajíčko nevidrželo.. takže ivf neproběhlo prosím o radu Díky.