Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Capelu,veř že tvým strachům rozumím,ale zkus se zaměstnat at si odvedes pozornost,stres není dorý…A co povídal doktor,je vše tak jak má?
Já vím, že stres není dobrý, ale… Paní doktorka říkala, že by mělo být něco vidět, ale že vidí v jednom naznačený žloutkový váček. To mám i ve zprávě. Ale vůbec nemluvila o gestačních váčcích. Raději mám přijít v úterý na kontrolu.
Motýlku: jsi tady, ty jsi super vzdělaná. Já měla za to, že postup je gestační váček a pak žloutkový váček. Znamená to, že když vidí naznačený žloutkový váček, že gestační mám? Já jsem z toho celá zmatená!!!!
Doktorka byla trochu zaražená a já měla pocit, že nejdřív vidím jen jednoho bobíska, byla jsem úplně rozhozená.
@Capelucita píše:
Já vím, že stres není dobrý, ale… Paní doktorka říkala, že by mělo být něco vidět, ale že vidí v jednom naznačený žloutkový váček. To mám i ve zprávě. Ale vůbec nemluvila o gestačních váčcích. Raději mám přijít v úterý na kontrolu.Motýlku: jsi tady, ty jsi super vzdělaná. Já měla za to, že postup je gestační váček a pak žloutkový váček. Znamená to, že když vidí naznačený žloutkový váček, že gestační mám? Já jsem z toho celá zmatená!!!!
Doktorka byla trochu zaražená a já měla pocit, že nejdřív vidím jen jednoho bobíska, byla jsem úplně rozhozená.
ahojik holky, tak jsem 33 den cyklu, ms nikde, test sněhobílej ![]()
Mimoděložní to není, to by na UTZ viděla už minulý týden. A
se jí ptal, zda jsou bobískové tam, kde mají být. To se smála a říkala, že ano.
Moje gyndoška má zítra klinický den, takže tam není, abych k ní zašla.
Ale třeba je fakt brzo. Kdybych nekrvácela a neplašila, tak bych měla mít 1. UIZ podle pravidel mého CARu až v pondělí příští týden.
@Capelucita píše:
Mimoděložní to není, to by na UTZ viděla už minulý týden. Ase jí ptal, zda jsou bobískové tam, kde mají být. To se smála a říkala, že ano.
Moje gyndoška má zítra klinický den, takže tam není, abych k ní zašla.
Ale třeba je fakt brzo. Kdybych nekrvácela a neplašila, tak bych měla mít 1. UIZ podle pravidel mého CARu až v pondělí příští týden.
@Capelucita píše:
No, taky mi mohla říci za 10 dnů.
ad „odvadeni pozornosti“..za sebe muzu rict, ze neexistuje jina vec, nez validní informace o mem skutecnem stavu, ktera by me mohla uklidnit/pomohla odvest pozornost..nevedomost a tapani me depta, znalost reality(byt by byla jakakoli) me uklidnuje..ale mam spoustu kamosek, co to maji opacne, a cim min toho vi, tim jsou klidnejsi..takze zalezi na nature;)
Ppaja: jak máš obvykle dlouhý cyklus? Správně by se mělo testovat tak 5 dnů po vynechání MS. Pokud i tak je testík sněhobílý, tak naklusej k doktroce. Prohlídne tě a asi vezme krev na hCG. Jedině hCG v krvi je 100 %.
Šíša: no, já takový servis u mé gyndařky nemám. A naposledy jsem u ní byla před půl rokem. Já si fakt myslím, že bych měla dát hlavně bobískům čas. Někteří jsou od začátku pomalejší a pak to doženou během pár dnů. No, někteří ne, ale myslím, že prostě potřebují čas. Teď si říkám, jestli ta kontrola v úterý není brzy, protože to zas budou jen nervy. Kamarádka, po svých zkušenostech, mi říká, že dneska by nešla na UTZ dříve jak v 9tt. Ale jinak díky moc
. Ráda bych na to kafe s tebou zašla, ale chci teď víc odpočívat. Ale jinak to kafe platí, co říkáš? ![]()
uff,ty mi davas Capelicku, no tak jestli to beres takhle, tak huraa..to je pakvsechno v poradku, vcera si znela vycukane a na vycukanost je nejlepsi info..pokud to mas racionalne osefovany jak pises(a ja s tim casem jenom souhlasim, zadna z mych kamosek nebyla na UZ uz v 5/6tt jako ja..ja to proste jen vedela, ze jsem v tom, a potrebovala jsem si to overit kvuli tomu mymu predcvicovani), tak neni jediny duvod kamkoli si cokoli chodit potvrzovat..to byla rada pouze pokud bys mela paniku.. ![]()
Šíša: včera jsem byla klubko nervů. Seděla jsem na netu a hledala info. Můj muž to samé. Potřebovali jsme najít něco, co by nás uklidnilo. To se nám kolem 21 - 22 hodiny podařilo:
1.žl. váček by měl být vidět, pokud GS dostáhne 12 mm
2.GS roste přibližně 1 mm/den
velikosti po týdnech:
4tt 3 mm
5tt 6 mm
6tt 14 mm
7tt 27 mm
8tt 29 mm
9tt 33 mm
3.emb. pól (CRL) je patrný od 6tt, roste taky přibližně 1 mm/den. Stáří těhu se odhaduje podle velikosti CRL, tj. pokud je vleký 5 mm, doktor určí stáří 6+5, pokud má 3 mm, je to 6+3.
4.emb. pól by měl být vidět pokud GS dosáhne 18 mm
NĚCO JE ŠPATNĚ KDYŽ:
•pokud neporoste GS nebo CRL po dobu 5 dnů •pokud není akce a CRL je větší než 5 mm •pokud GS je větší než 12 mm a není žloutkový váček •pokud je žl. váček větší než 6 mm •pokud má žl. váček abnormální tvar •pokud se ztratí akce, když už předtím byla.
Jinak jsem moc ráda, že tu jste, protože jsem cestou v autě od doktorů (z CARU jsem jela do Endokrinologickýho ústavu - asi 3/4 hodiny) fakt bojovala s tím, abych nebulela, protože přes slzy člověk nevidí na hustý provoz a chodce. Do toho mi volal pak šéf, tak jsem na něj ten svůj strach hned navalila. Chudák, ten si se mnou taky užívá. Zakázal mi dnes jít do práce, ať odpočívám, že to je důležitější.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 09:11
Capel, neboj, jsme tady s Tebou. Dej bobískům víc času, jim jsou nějaké tabulky opravdu ukradené. ![]()
tak holky, ted mam cyklus 34 dni, tak uvidim snad ta mrcha červená dnes dorazi, vcera jsem zacla spinit, nevíte někdo, jak je to s tou zastavovaci injkeci u dlouhého protokolu 22dc, u me to totiz vychazi na nedeli, treba mi to pichnou jiny nez 22. den. a co se deje pak, to pak ceka, na ms? a ta se dostavi jako obvykle ten 33. den nebo nejak driv? a co potom, to budu od prvniho dne pichat injekce? sem z toho nejak zmatena, bojim bojim
ppaja: Je mi líto, že to nevyšlo, ale nevěš hlavu, IUI jsou obecně málo účinné. S IVF máš rozhodně větší šanci. Dlouhý protokol jsem neměla, ale pokud Ti cokoli vychází na neděli, vždycky se to dá řešit. Možná Ti to o den posunou a když ne, tak si tu injekci můžeš nechat zajít píchnout někam na pohotovost. Zbytek je, jak píšeš, normálně přijde MS a od prvních dnů začneš se stimulací. Hlavně se ničeho neboj, vůbec to není tak hrozné, jak to na první pohled vypadá. A hlavně, věř, že na konci čeká sladká odměna. ![]()