Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Stuha11 děkuju děkuju ![]()
Teď si odbudu MS a pak zkusím podchytit OVU… Jsem po revizi, trochu se mi prodloužil cyklus, tak bych i řada věděla, kdy ovulaci mám… A třeba to brzo vyjde ![]()
Já dneska 2DC… Co ty? ![]()
@T3r3zi3 ja si prešla revíziou minulý rok v dubnu v 11tt, odvtedy sa nám nedarí otehotnieť.. Za ten rok som mala dve biochemka… Taktiež som jedla všetky možné doplnky ako drmek, nosifol, myoinositol… Po poslednom biochemku v lednu som sa rozhodla, že to chcem riešiť dalej, takže už sme zacali chodiť do CARu, máme za sebou všetky vyšetrenia a všetko máme v poriadku… Takže to skôr bude asi v hlave, ťažko sme sa s potratom vyrovnávali a priznam sa, že má to občas prepadne, kedy sa potrebujem vyplakat a mam depky… Dnes som 13DC, Ovu test pozitívny, takže si myslím, ze zajtra sa vajíčko uvoľní, zajtra idem na kontrolný ultrazvuk, takže uvidim.
taktiež som mala po revizi dlhšie cykly, teraz mam tak 27-28dni
@Stuha11 to mě moc mrzí… Já jsem se a tím šířila relativně dobře…jednu holčičku už mám…zaplať pánbůh za ní a prostě jsem řekla, že to přijde až bude správný čas a kdyby ne tak máme ji. Já to tak prostě beru. Ale chápu, že jestli čekáš na svoje první?? tak že je to frustrující… Pokid jste oba zdraví, věřím, že si k vám drobek najde brzo cestu. V dnešní době naštěstí jsou řešení. Člověk se na to nechce upinat, ale ono to po tehle nemilych zkusenostech moc dobře nejde, kor když se někdo snaží fakt dlouho. Já měla revizi na začátku prosince, sestinedeli, pak dr doporučil 3 měsíce počkat…což jsemcdodrzela…teď to bude vlastně druhý měsíc co to zkusíme… V dubnu jsem do toho šla s tím, že dokud se mi nezpozdi MS že si test neudělám, jenže to co se dělo cca týden po hypoteticky ovulaci to jsem nikdy nezažila… A nikdy jsem neměla PMS a to že přijde menstruace jsem věděla jen díky datumu v kalendáři…ale tenhle cyklus…já měla snad všechny tehotensky příznaky co snad jsou… A to mi k tomu netestovani se moc nepomohlo…takže jsem byla dost pod. tlakem jak to dopadne…což vím že takhle prostě nechci. Takže tenhle měsíc podchytit OVU, půjdem tomu trochu naproti a další měsíce dej se vůle boží… Nechám tomu volný průběh… Protože tenhle stres nechci už zažít a těhotenské test nekoupím dřív než se mi nezpozdi MS..
@T3r3zi3 píše:
@Stuha11 to mě moc mrzí… Já jsem se a tím šířila relativně dobře…jednu holčičku už mám…zaplať pánbůh za ní a prostě jsem řekla, že to přijde až bude správný čas a kdyby ne tak máme ji. Já to tak prostě beru. Ale chápu, že jestli čekáš na svoje první?? tak že je to frustrující… Pokid jste oba zdraví, věřím, že si k vám drobek najde brzo cestu. V dnešní době naštěstí jsou řešení. Člověk se na to nechce upinat, ale ono to po tehle nemilych zkusenostech moc dobře nejde, kor když se někdo snaží fakt dlouho. Já měla revizi na začátku prosince, sestinedeli, pak dr doporučil 3 měsíce počkat…což jsemcdodrzela…teď to bude vlastně druhý měsíc co to zkusíme… V dubnu jsem do toho šla s tím, že dokud se mi nezpozdi MS že si test neudělám, jenže to co se dělo cca týden po hypoteticky ovulaci to jsem nikdy nezažila… A nikdy jsem neměla PMS a to že přijde menstruace jsem věděla jen díky datumu v kalendáři…ale tenhle cyklus…já měla snad všechny tehotensky příznaky co snad jsou… A to mi k tomu netestovani se moc nepomohlo…takže jsem byla dost pod. tlakem jak to dopadne…což vím že takhle prostě nechci. Takže tenhle měsíc podchytit OVU, půjdem tomu trochu naproti a další měsíce dej se vůle boží… Nechám tomu volný průběh… Protože tenhle stres nechci už zažít a těhotenské test nekoupím dřív než se mi nezpozdi MS..
Ano snazime sa o prvé.. Nedá sa na to nemysliet, jedine čo ma od toho odputava je moja náročná práca… hovorim si každý mesiac, že nebudem testovať, ale aj tak mi to nikdy nedá a testujem. Taktiež som neustále merala teplotu, ale posledné dva mesiace na všetko kaslem, nemeriam teplotu a berem len kyselinu listovú.
Ahoj dámy, tak po třech dnech chci jen informovat, že ač jsem nechtěla, tak samozřejmě plaším. Test nedělám obden, protože jsem blbá tak ani stejné (první Benu, další Max a ještě večer 🙄) ale zdá se, že oproti sobotě sílí. ☺️️ Poslední je dnešní. Fyzicky moje neduhy trochu přetrvávají, tak jsem kontaktovala dva lékaře (chtěla jsem přejít k jinému než chodím, ale nějak jsem to nestihla 😬). Tak snad se nic nepotento. Držte mi, prosím, palce. Zatím to ví jen kocour, ten to nevykecá. 😁 Vám ostatním držím palce ať vše probíhá hladce či se teprve zadaří a posílám objetí!
Zdravím všechny a přidávám se k vám. Podle všech vyšetření jsme s manželem oba v pořádku, ale přesto se nám za 4,5 roku ani náznakem nezadařilo. 15.4. jsem absolvovala 1. IUI, takže jsem teď na čekačce. Držím nám všem palce ![]()
@Stuha11 je to fakt náročné, ale někdy je právě to jediné co škodí to že se člověk moc upina. Svět v tomhle není spravedlivý. Ale já to zažila na vlastní kůži. O prvni dceru jsme se snažily necelý rok, jenže já ve stresu z práce, nosila jsem si to domu, nepokojena, vynervovana, dítě se nedařilo, z toho jsem taky byla na nervy, testovala jsem zbytečně brzo-takze zde stres..pak jsem řekla dost a dala jsem výpověď (tím tě nenabadam, abys dala výpověď - jen se snažím nastínit, jak je hlava důležitá) dala jsem výpověď, přestala se hlídat a do měsíce jsem byla těhotná.
takže ano, věřím tomu, že to v mnoha případech může být o hlavě. Myslím, že děláš dobře, že jsi trochu upustila, je fakt že člověku nepřidá ani tahle doba, ale věřím, že se zadari
moc bych ti to přála. Mohu vědět kolik ti je?
Držím všem snažilkám moc palce! Taky jsem si tím prošla a to celé 2 roky, bylo to fakt náročný, první dítě IVF…druhé přirozeně, ale 2 roky to trvalo…už jsem to chtěla vzdávat.
@T3r3zi3 píše:
@Stuha11 je to fakt náročné, ale někdy je právě to jediné co škodí to že se člověk moc upina. Svět v tomhle není spravedlivý. Ale já to zažila na vlastní kůži. O prvni dceru jsme se snažily necelý rok, jenže já ve stresu z práce, nosila jsem si to domu, nepokojena, vynervovana, dítě se nedařilo, z toho jsem taky byla na nervy, testovala jsem zbytečně brzo-takze zde stres..pak jsem řekla dost a dala jsem výpověď (tím tě nenabadam, abys dala výpověď - jen se snažím nastínit, jak je hlava důležitá) dala jsem výpověď, přestala se hlídat a do měsíce jsem byla těhotná.takže ano, věřím tomu, že to v mnoha případech může být o hlavě. Myslím, že děláš dobře, že jsi trochu upustila, je fakt že člověku nepřidá ani tahle doba, ale věřím, že se zadari
moc bych ti to přála. Mohu vědět kolik ti je?
Mam 30, ja som to práve na sebe pozorovala, od srpna do prosince som bola v totalnom strese, a v listopadu som si povedala dost, šla som za sefkou a povedala som jej aby ma buď preložili alebo idem na nižšiu pozíciu. Od unora som na inej pobočke a aj keď vždy keď ide o prestup, tak je to náročné zzit sa s novymi kolegami, získať si ich dôveru, ale môžeme povedať, že teraz je to už fajn, že ten stres opadol… Aj keď ja som clovek, ktorý si stres nepripúšťa, ale niekde vo vnútri je aj tak s chovaný… Najhoršie pre mňa su tie blbe dotazy a čo miminko? A rodina či to už nejak riesime a že by sme mali… Takze sa stále vyhovaram, že ešte chceme cestovať a mam skvelu prácu a ešte si chceme kúpiť to a on
![]()
Tak práve idem z kontrolného ultrazvuku, mam už po ovulaci, včera večer som mala pozitívny test. Pokiaľ nam to tento cyklus neklapne, budúci cyklus má čaká priechodnosť vajcovodov a následne IUI ![]()