Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já uz dneska tolikrát utikala na wc, holky. Poboliva mě břicho cely den, lehce mokro, ale ani nespinim… prsa mám jak dva balony a jsem rvoun. Já furt brecim. Dneska jsem brecela u Master Chefa, u vaření, u vybíráni bot…asi mi řádně hrabe…
@Kenilka uvidíš, jestli nedojde MS a budeš těhotná tak je to jasný. Když dojde tak bych brnkla na gyndu. Chtělo by to vzít hormonální profil ( hlavně prolaktin).
může to být hormonální nerovnováha ![]()
@LBL promiň jestli se tě dotknu, ale jsi psychicky v pořádku od toho potratu? ( On je potrat fakt masakr na psychiku) Jako jo v těhotenství může být zvýšená citlivost a prostě ten pláč občas přijde. Ale ty jsi úplně na začátku, tělo si tak tak možná všimlo, že se něco děje. Jde mi o to, abys to zvládala dál a hlavně po porodu. Já třeba v těhotenství nikdy takové stavy neměla tak nevím.
@anavi13 Nedotknes 😂 a jsem. Tím, ze to sama dělám, vím, jaké jsou stavy. Pravidelně docházím za jinou kolegyni, abych sama měla psychoterapie
naštěstí vím, ze psycholog je to nejlepší, co mužů mít a určitě plánují i když tehotenstvi bude pokračovat a po porodu budu docházet dále. Vím, kolik matek má po porodu problémy, takže bych to nechtěla podcenit. Ale jinak nejsem skoro vůbec placka 😂 a teď spis brecim dojetím, než smutkem ![]()
@anavi13 ale co se tyče těch stavu, tak moje kolegyně brecela nonstop na začátku a pak se tak po 3 měsíci uklidnila, až kolem 9 měsíce ji to začalo znova…hormonální nerovnováha je v tomhle normální a jako psychoterapeut bych doporučila všem, kteří plánují otěhotnět nebo už jsou, aby někoho, byt jen třeba kouče, navštěvovaly. Ono jak píšeš, potrat je nápor na psychiku, ale třeba tohle “snažení” mnohem větší.
@anavi13 dekuji ti za radu, MS sice dnes nedorazila ale ještě to nic neznamená, ráno se zas budu mučit hledáním čárky která tam stejně asi nebude ![]()
Ale na tu krev si kdyztak zajdu
máš představu jak se to potom řeší? Nějaké hormony, nebo něco na zástavu laktace?
@LBL tak to je dobře, že to takto máš. Je fakt, že když máš poslouchat potíže jiných lidí tak to pak musí člověk vyventilovat dál. Já ti nevím, já jsem asi nic takového nepotřebovala. Nejhorší pro mě byl ten první potrat a spíš než ten následný zánět dělohy. Když mě třetí den ještě bolelo břicho a čekala jsem až zaberou ATB tak to jsem se sebou měla co dělat, ale jak přestali další den bolesti tak dobrý. No snažení pro mě bylo v pohodě. Snažili jsme se v podstatě chvíli 10 + 5 měsíců. Nebyl tedy za tu dobu důvod mít nějaké větší nervy. Horší to mě bylo co přišlo po porodu v souvislosti s hojením, ale to bylo spíš fyzicky náročné. No a pak samozřejmě první půl rok syna byl hrozně náročný ve smyslu naprostého nedostatku spánku. Fakt jsem byla vyčerpaná na pokraji sil. Řešením bylo už jediné přestat kojit a tím ty spánky zlepšit a pak vypadnout na chvíli od malého.
@Kenilka to už nevím co se přesně nasazuje. Něco na snížení toho prolaktinu ( možná je to stejné jak na zástavu laktace, ale to jsi nejsem jistá). Ale určitě by to byla krátkodobá léčba, hlavně by to určitě pomohlo i k tomu otěhotnění. ale uvidíš zítra třeba to nebude potřeba. Jsem zvědavá na test ![]()
@anavi13 no zítra už bych byla ráda kdybych věděla na čem jsem, buď ať se ukáže něco smysluplného, nebo ať dojde ta mrcha, kámoška mě pozvala na víno tak bychom si daly do nosu a kdyby tam na testu na mě něco kouklo, tak si dám v klidu čaj a budu slavit bez alkoholu. Ale vzhledem k mému momentálnímu rozpoložení bych si dala i pár panáků a to obyčejné vůbec nepiju, maximálně 2deci s vodou ![]()
@anavi13 pokud je člověk vyrovnaný, dokáže s emocemi pracovat, ale za mě jsou psychologové pro předcházení dlouhodobých problému, já sama řešila deprese, takže jsem musela absolvovat psychoterapie, ale za mě super. Nikdy jsem neskončila na lécích.
@Kenilka já mám teď taky chuť se ožrat
copak se děje? Já si chtěla dát teď víno, ale vzala jsem si Ibalgin na MS bolesti tak mám smůlu. No já mám ponorku z mateřské. Dítě jen řve, vzteká se. Super období. Nechce jíst, vše háže po zemi. Vyhazuje hlínu z květináče. V noci se teď budil kvůli větru a pak kvůli očkování, takže taky naprd. A fakt se teď nudím. Potřebuji mezi lidi. Dvě hodiny týdně cvičení je fakt málo. No zítra vyrazíme do města a stavím se v práci, tak budu mít vzrůšo
chlap je v nové práci a jak se zaučuje tak je kolikrát protivnej až to bolí. Už se těším na léto, ta zima už mě nebaví.
jo já jsem dnes byla taky ráda, že MS došla a vím na čem jsem. To čekání na MS je vždy hrozný ![]()
@LBL jo já chápu jak to myslíš, ale já si myslím, že úplně stačí sednout s kamarádkou a pokecat ( jasně pokud je náznak už nějakého onemocnění tak je to jiná).
@anavi13 v tomhle se u mě asi projevuje opět zahraničí. Psychologa tam má opravdu každý, je to něco, co k životu patří a spousta společnosti to hradí. Asi je to o zkušenosti. Znám psychology, ke kterým bych nesla a opravdu volila kamosku, ale pro mě je to mnohem pohodlnější a příjemnější.
Holky dotaz, jelikož vůbec nevím jaký den jsem po ovulaci, dnes mě celý den poboliva lo v podbřišku a jsem unavená. MS už by měla každý den snad dorazit a protože jdu zítra N akci. Tak jsem si udělala test a jen po ponoření zacala vybíhá druhá čárka a po zaschnutí nic ani naznak. Nikdy jsem si ne simla. Byl to mamaatest 10 a dělaný odpoledne. Dělá to tak tenhle test??? Nebo to tak dělají všechny že vyběhne čárka a pak buď. Ydrzi a těhotenství to je a nebo zmizí a není.. Díky za odpověď
@anavi13 bohužel, ale…ani nevíš, kolikrát za mnou přijdou lidi si popovídat a boji se, ze je ani mevyslechnu. Bohužel různé deprese člověk ani netuší, má pocit, ze je jen smutný…