Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mates89 ja to taky nevěděla a pri prvním sem vsechno jedna uplne normalne a je to zdravé donosene dítě. Ale prý plisnove sýry v těhotenství ne a taky sem mela o víkendu virozu, jela sem do Maxe a tam mi paní nedoporucovala ani bylinkove čaje ![]()
@Jitusee ale můžeš, vše co je z pasterizovaneho mléka smis
a my tady v cechach mame skoro všechny takové
@Jitusee a bylinky taky ano, vyvaruj se jen nadměrné konzumaci a bylinkam jako je lekorice, třezalka, majoránka… Ty vic aromatické
A třeba kopriva, sipek, heřmánek, meduňka, máta můžeš, ja piju jen čaje a vodu
@Saracat tak Matu mi prave nedoporucovala. Ale prijde mi to uz přehnane, u syna sem jen nepila a nekourila a ostatní sem neřešila.
@Jitusee všeho s mírou a Mata je vyborna pri nadymani a na traveni, jednou týdně ti nic neudělá
nesmí se to moc řešit zase ![]()
@Saracat zkusim vydrzet aspon do nedelento bude 11DPO to uz by mohl test ukazat ne?
http://www.rehabilitace.info/…-a-ktere-ne/ holky juknete na to a zeptejte se sveho dr.
A jak pise @Saracat Radu nejíst v těhotenství plísňové sýry najdete snad ve všech článcích o výživě v těhotenství. Jako důvod se obvykle uvádí zvýšené riziko nákazy listeriózou, která může způsobit potrat nebo předčasný porod. Málokdy už se dočtete, že zvýšené riziko se týká především výrobků z nepasterizovaného mléka. V Česku přitom sýry z nepasterizovaného mléka v podstatě nekoupíte. K dostání jsou pouze v některých specializovaných prodejnách, které mají v nabídce zahraniční sýry, např. z Francie nebo Švýcarska, kde není pasterizace mléka pro výrobu sýrů povinná. Většina těhotných i tak nejí ani české plísňové sýry s odůvodněním, že je to pro ně nebezpečné. V následujícím textu se pokusím ukázat, že je to zbytečná obava.
Jinak ja jsem 4Dpo takjsem tak nejak zvedava zda se neco chytlo, celkem vam to holky zavidim, jak to mate s tou neschopenkou? to jste na rizikovém nebo jak to je?
@Jajinka33 To už by mohlo
ja mela prvni pozitivní 24dc, takže to mělo byt 10dpo, ale třeba byla dřív, vzdy to jen citim a v lednu jsem se vyprdla na zapisování a šup // ![]()
@lolitka20 Pravda se sýry, jen je bastete ![]()
Ja ne, mam nenáročnou práci a Jitusee je na neschopence…to budeme tlustý na tri prsty ![]()
Krásné ráno snazilky a maminky ![]()
Tady bylo včera 15C ' a dnes nula a sněží ![]()