Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Boože,to už jsem tady zase tak dlouho nebyla,že jste se tak rozjely?
@venisa Domčovi to seklo, je to fešák
@Syberia No,letí to, já jsem 28+3tt. Ve středu mě lehce bolelo břicho jak před MS,tak měto trošku vyděsilo, psala jsem kamarádce gynekoložce,tak mi zvýšila magnézko a doporučila včera klidový režim,tak jsem jela z práce domů kolem půl 3. V úterý jsem měla jet do poradny,ale přesunula jsem si to na dnešek,tak jsem byla ráno u dr.,tak naštěstí čípek i hrdlo jsou naprosto v pořádku, ale zvýšil mi magnézko na 2-2-2 a poctivě brát!! Prej to mám z fyzické námahy,což je pravda,já musím v ten jediný den volna, což je neděle, navařit,uklidit všechno naráz,nejlíp ještě s oknama,vyprat, vyžehlit a někdy skončím až večer. Takže mám útrum!!Chtě mi napsat neschopenku,ale vzhledem k tomu,že mám prodejnu a nemá tu kdo být,tak musím chodit do práce
Vůbec se mu to nelíbilo,takže jsem se rozhodla,že nechám soboty až do porodu zavřené a uvidím,co bude za 14dní na kontrole, případně ještě upravím otevíračku,ať udělám nějaký kompromis i s prodejnou a malá je v bříšku co nejdýl…Strašil mě případným předčasným porodem
Ale já doufám,že to minimálně do prosince zvládneme
Musím holt zvolnit-hlavně,že tobě jsem to velice kladla na srdce co?
![]()
Naštěstí už mám nejvíc věcí hotových, pak jen operu a ožěhlím to ložní a očistíme postýlku (to nechám na mamce).Manžel bude vysávat a já max.uvařím, operu nebo utřu prach. Zbytek je na druhých…A žehlit můžu v klidu v sedě ![]()
Ty hele, nic zásadního - nakonec jsem košík narvala do vany a osprchovala,aby se prach smyl ze všech útrob a pak postříkala univerzálním Sanytolem. Je teda hodně „navoňaný“,ale hned to vyčuchlo a malá má ještě čas… S postýlkou to uděláme stejně. Mám doma Pronto mýdlový čistič na dřevo,takže dám do vody,postýlka se tím umyje (zároveň i dřevo se ošetří) a postříkám Sanytolem. Jen asi koupím novou matraci,protože ta po mně je jednak hodně vysoká,tak nevím,jestli by přes to fungoval monito dechu a zadruhé si nedokážu představit,jak by se čistila… ![]()
Jinak seznam do porodnice máš dobrý, nám píšou na stránkách jen doklady+oddací list, kosmetiku,žeupan,košile atd. a pak pro mimčo jen plenky. Ale já si asi vezmu svoje košile apod., i kosmetiku pro malou + nějakých pár oblečků a setík, ve kterém pojede z porodnice.Pak nám tatínek jen přiveze autosedačku + zimní kombinézku,až si pro nás pojede ![]()
@venisa Super, krasny jste
A ted uz teda ofiko obcanek ![]()
@Kajule21 Ohledne kosmetiky pro mimco mam info, ze tam maji vse krome tech vlhcenych ubrousku. To obleceni necham muze az dovezt, at tam nemam moc veci. Uz takhle je toho az az ![]()
Jinak asi prvne zazivam poslicky nebo nevim
Ale jelikoz ta bolest prechazi, tak bych rekla, ze to je ono. Zatim jsem mela bolest vzdy jen vytrvalou. Ted me to i krapet prohnalo a musela jsem na zachod. Malej tsm ted radi jak zbesilej, tak snad jeste nebali a vydrzi tyden dva
Tak snad to neni uz ono ![]()
Ahojky děvčata. Tak a je to jsem nemocná. Chlap v čechách a já s děckama v Ostravě. Malému rostou zuby tak je protivný. Masakr. Mám novinku. V týdnu zavolám doktorce a domluvím se kdy přijít.
@Syberia Heleď,co jsem o poslíčkách četla,tak můžou být samozřejmě klidně i ve 20tt,ale když si nejsi jistá,zkus si dát vanu.Pokud to přejde,byli to poslíčci. Kdyb to nepřešlo,spolehlivě to poznáš, protože bolest nepoleví a bude se stupňovat - a je čas vyrazit směr porodnice. Jj,i u nás všechno mají,ale já jsem ta „pečlivá“ prvorodička a nejraději bych měla všechno své. Uvidím…Jinak co nám porodnice psala (na netu),tak že máme pro miminko vzít akorát plenky,nic víc…
Jinak malá taky řádí jak šlak a jsem za to ráda
Aspoň o ní vím
@janina07 Cože?Ty jsi těhotná?
Tak brzy?
Samozřejmě gratuluju
,ale je to celkem fofr ![]()
@Kajule21 jojo jsem asi bylo pohnojeno
myslela jsem že to tak brzy nevyjde, a tak co. Malý by měl mít 20 měsíců jak se to narodí tak snad to bude hodné mimi.
@janina07 Teeeda, tak to gratulace
To se dari hodne ![]()
@Kajule21 Nad vanou jsem premyslela, ale chtelo se mi tsk silene dpat, ze jsem byla liny vstat a bylo to nepravidelny
Jen co to preslo, tak se malej rozhodl prokopat ven, protoze pak jsem fakt nemohla zabrat
Ale mam fakt strach, ze to bude zase dneska stejny
Snad se vyspim dneska lip ![]()
@janina07 No wow teda…Kolik už těch dětí budete mít? 2 nebo 3? @Syberia Jaká byla noc?Bylo to lepší? Já se vzbudila o půl 5 ráno, šla na záchod, lehla a malá začala kopkat
Ale já jsem ráda,ať kope klidně celé dny,aspoň o ní vím
Teďka třeba spinká… ![]()
@Kajule21 Dneska jsem spala v podstate dobre
Samozrejme kazdy otoceni me vzbudi, ale to zaberu hned
Ten muj rarach nekope minimalne, vecer se s tim moc neda usnout
Ale jak rikas, aspon mam jistotu, ze je v poradku
Jinak bych zase hrozne silela, co mu je ![]()
@Syberia Přesně tak
Hele ale teď už by měl kopat míň ne? Když už tam má málo místa… Teda aspoň podle toho,co jsem četla… ![]()
Ahoj, holky
Já byla teď týden na svatební cestě, jsme si ji nechali až na podzim. Byli jsme v Belgii, v Bruggách, nádhera. Ale z těch vaflí a hranolek mám asi tři kila navrch
Ale krásný relax… Dneska jsem hned naklusla do CARu na kontrolu, počítala jsem s tím, že tenhle měsíc to nepůjde, ale prý jsem před ovulací, všechno uvnitř v pořádku, takže zítra injekce a další úterý jdu na transfer, poslední mrazáček… Věřím mu, do třetice…
@janina07 Gratuluju, to je pecka!!
@Syberia @Kajule21 Jsem úplně naměkko, jak píšete o tom kopání.. ![]()
@venisa Z těch fotek je cítit, jak jste šťastná rodina, krása…
@Kajule21 No nejsem si jista, ze ten utlum teprve neprijde. Zatim kope fakt silne a manzel rikal, ze ho krasne citi porad. Driv se jeste prdolka mohl i nekde schovat, ale ted uz fakt ne ![]()
@kočkodlak Tak to jste si uzili svatebni cestu, to zavidim
Ja nebyla na vylete (neberu nakupy) ani nepamatuju. Rozhodne cely tehotenstvi… Pak byl strach a stres a bolesti… No, vsak se jeste navyletim s malym dost
Tak za tyden drzim palce, urcite to vyjde
A pridas se k nam tehulkam a maminkam ![]()
@janina07 Wow
@kočkodlak Držím všechno,co mám,aby to do třetice vyšlo
Ano,ano, je to nádhera. Včera malá řádila celý den,tak dneska asi lenoší a jen tak light pokopkává
Teď jste si odpočali,tělo je připravené a drobek se zavrtá,ani nevíš jak
@Syberia Takže jsi ještě celá? To je super
Už to máš opravdu „za pár“ ![]()