Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LennyKikki tak vis jak ono takova rymecka, to je daleko horsi nez porod prosimte! strasne ![]()
@Kiki24042014 píše:
@Bublinka2305 to je ale cesta do pekel, musíš na to přestat tolik myslet, ty co otěhotní hned, na to právě až tolik nemyslí. Já jsem otěhotněla s dcerou na první pokus - vedla jsem si graf, ale brala jsem to s nadsázkou, neupínala se k tomu a vyšlo to. Teď jsem těhotná ( snažili jsme se pořádně od srpna ) opět udělala jsem to jako posledně. Tohle máš šanci ovlivnit, né že ne. Hlava se dá dobře ovládat, stačí se to naučit. Takhle ti to nepůjde. Sorry za upřímnost, ale je to prostě pravda. Buď se zklidníš, budeš zkoušet, zapisovat se a budeš ok a dočkáš se a nebo ne, ale pak se nediv, že to nepůjde.
Sama bych to nenapsala líp
Vím, že je to možná těžké, ale snaž se nějak zaměstnat a nemyslet na to, že tě honí čas, končí mateřská a řekni si: „No a co, tak půjdu do práce“.Věčer před spaním si popřemýšlej o miminku, o práci - prostě o čem chceš. Běž spát a nech to tak. Neříkám, že se zázraky budou dít hned ráno, ale přijde to brzy, až se budeš divit - teda pokud tomu budeš OPRAVDU věřit, ne jen tak na oko a hlavně - nepochybuj!!Jakmile začneš pochybovat, tak si to odvoláš!!!
Držím palečky ![]()
@Kajule21 no do prace bohuzel, mam rodicak na dva roky a tak maleho me ho nikam nevemou prave, nocnik ani omylem nechce…no s malym jsem zamestnana az az, mam bazarek podnikam do toho, ale proste staci sekunda a je to hned…ja sama si rikam, ze to hrotit nechci a pak staci kdyz na chvili vypnu sednu si tak hned myslenky, jak by to bylo fajn, muj ma 28ted narozky a ja to mam zrovna dostat tak ze mu dam testik pozitivni, proste je to pro me narocne, ani jsem necekala, ze do toho hned tak spadnu teda
kazdy prichod ms je narocny no, minuly mesic to jeste slo, uvidime co ted, snazim se nehrotit, dekuju dekuju
@Bublinka2305 píše:
@Kajule21 ja zobu listovku a muj vit E vcera to sehnal na muj popud a zacali jsme, ten caj myslis kontryhel ze asi? pomaha, ale ja ho nemuzu pila jsem ho u maleho a dostala jsem z nej krece a rozhazel me uplne cyklus, ale kazdemu pomaha neco jineho, ono jsou to bylynky a asi ty zrovna ja nemuzu,,,kdyz jsme se snazili o maleho tak muj bral neco co mu napsali uz nevim jak se to jmenovalo, ale na mesic jen ty jeho staly 900 a ja ho chtela podporit tak zacala brat nosifol, ze jako bereme oba teda neco…asi dva tri mesice a byl maly, ale kdo vi, jak to bylo, cim to byl apod…
Jo, na vitamín E jsem zapomněla, ale necpu ho do sebe v chemii, ale zobu slunečnicové semínka a pod. prostě z potravin. Navíc mi to i chutná
Zase jsem začala cvičit a s manželem se snažíme jezdit celkem dost (pokud to počasí nebo práce dovolí) na kole.Jj,v čaji je i kontryhel, ale nejen to - je tam nějakých 6bylin (kontryhel, řebříček, meduňka a ten zbytek nepřečtu, jak je to naškrábané
)Tak uvidíme a jak říkám - jinak bych nic, kromě Gynexu, který je taky bylinný nebrala, kdyby mi to kámoška nedala. Mám to snad vyhodit?
A měřím BT, jsem zapomněla říct, ale tento měsíc mi ta teplota nějak skáče
![]()
@LennyKikki píše:
@Kajule21 nééé to je touhouon jak není přes týden doma, tak to pak doháníme
Ale je fakt, že teď si hlídám aby celý týden vydržel a pak ho pěkně vyšťavím.. jsou uzrálé tak by to mohlo vyjít :d
To už se pak chlap myslím i těší, až zase odjede, jak je zničený, ne?
No, podle appky bych měla mít cca za 4 dny ovulku, tak uvidíme - jistíme to pořád. Manžel mi kolikrát připadá, že by mimíska chtěl snad víc než já, akorát o tom nemluví. Ale jsem ráda, že se s ním o všem můžu otevřeně pobavit a jsem přesvědčená, že kdyby bylo potřeba něco brát nebo jít někam na vyšetření, neváhal by!! Ale věřím, že tohle všechno nás mine ![]()
@LennyKikki píše:
@Kajule21 nééé to je touhouon jak není přes týden doma, tak to pak doháníme
Ale je fakt, že teď si hlídám aby celý týden vydržel a pak ho pěkně vyšťavím.. jsou uzrálé tak by to mohlo vyjít :d
To už se pak chlap myslím i těší, až zase odjede, jak je zničený, ne?
No, podle appky bych měla mít cca za 4 dny ovulku, tak uvidíme - jistíme to pořád. Manžel mi kolikrát připadá, že by mimíska chtěl snad víc než já, akorát o tom nemluví. Ale jsem ráda, že se s ním o všem můžu otevřeně pobavit a jsem přesvědčená, že kdyby bylo potřeba něco brát nebo jít někam na vyšetření, neváhal by!! Ale věřím, že tohle všechno nás mine ![]()
@Lenous17 píše:
@Kajule21 To je fakt naprostá paráda helea nechceš nám poslat odkaz? Třeba jednou, až budeme něco potřebovat, se obrátíme přímo na vás
Poslala jsem ti odkaz na webovky do soukr. zprávy ![]()
@LennyKikki píše:
@Bublinka2305 Jé to mi povídej, jsem říkala vysadím a prostě až to přijde tak to přijde.. ale kámoška má 5ti měsíčního a když jsem tam tak ho pořád muchlám, a nějak jsem zjistila, že to díte fakt moc chci, takže už bych nejradši byla těhule a nakupovalann nic jsme tenkrát neřešili až přesně když to byl rok, tak mi řekl gyndař že mi dává léto a pak že to budeme řešit, že v létě otěhotní nejvíc párů.. no a šup, v červenci se zadařilo:-) Teď jedeme první měsíc, takže s tím nepočítám…ale vím, že už bych nejradši běžela pro test a zkoušela to
Takže ty už jednoho prcka máš? ![]()
@Kajule21 vyznas se v BT? ja merila kdyz se zadaril maly ten mesic a dle grafu jsem vazne necekala, ze se zadarilo -prvni fotka
ted merim, ale opozdene, asi da se rict od plodnych dnu a dnes me to vyskocilo ze jsem cucela jak puk ![]()
ja dlouho nemerim, spise jen tak jako zkousim, ale proste se v tom nevyznam vubec… ![]()
druhy obrazek je tento mesic, kdyz to porovnam, uplne jine, tam to skakalo a ted, rovne rovne a pak svih nahoru ![]()
@Bublinka2305 píše:
@Kajule21 no do prace bohuzel, mam rodicak na dva roky a tak maleho me ho nikam nevemou prave, nocnik ani omylem nechce…no s malym jsem zamestnana az az, mam bazarek podnikam do toho, ale proste staci sekunda a je to hned…ja sama si rikam, ze to hrotit nechci a pak staci kdyz na chvili vypnu sednu si tak hned myslenky, jak by to bylo fajn, muj ma 28ted narozky a ja to mam zrovna dostat tak ze mu dam testik pozitivni, proste je to pro me narocne, ani jsem necekala, ze do toho hned tak spadnu tedakazdy prichod ms je narocny no, minuly mesic to jeste slo, uvidime co ted, snazim se nehrotit, dekuju dekuju
Jůů, ty máš bazárek? A s čím? Já taky podnikám a plánuju pracovat i s prckem.Do porodu i brzo po něm-pokud to teda samozřejmě půjde. Pokud ne, bude muset do prodejny manžel
A rodičák bych si chtěla dát na co možná nejkratší dobu - cca ty 2 roky, abysme měli měsíčně víc peněz. Přitom budeme oba dva podnikat, takže si říkám, že by to finančně nemusela být taková hrůza a taky myslím, že jsme na tom finančně celkem slušně. Ráda bych ti pomohla, ale bohužel nevím, jak ti to z hlavy vyhnat. Jedno dítko už máš, ale vem si, co my ostatní, které čekáme na to první. Jak my to máme těžké…A taky se nehroutíme!!Hlavně chtít po prvním měsíci snažení otěhotnět, to bys asi fakt chtěla hodně
Já vím, říkáš si, že je spousta párů, kterým se to povedlo napoprvé (taky jsem si to v červnu říkala),ale holt jsem jiná a co se zase podaří mně, nemusí se podařit jim - každý jsme jiný a „tam nahoře“ moc dobře ví, kdy nám co seslat a kdy je správná doba. Já jsem tak ráda, že to nehrotím, neřeším a netrápím se tím
Jak je mi skvěle ![]()
@Bublinka2305 píše:
@Kajule21 vyznas se v BT? ja merila kdyz se zadaril maly ten mesic a dle grafu jsem vazne necekala, ze se zadarilo -prvni fotka
ted merim, ale opozdene, asi da se rict od plodnych dnu a dnes me to vyskocilo ze jsem cucela jak puk
ja dlouho nemerim, spise jen tak jako zkousim, ale proste se v tom nevyznam vubec…
druhy obrazek je tento mesic, kdyz to porovnam, uplne jine, tam to skakalo a ted, rovne rovne a pak svih nahoru
Na grafy BT tady máme jinou kapacitu, jenže už tady pár dní nebyla a já ji začínám silně podezřívat, jestli ona už náhodou není těhule a neřekla nám to
Asi záleží i na aplikaci, jakou máš - já mám 2 (pošlu ti názvy do soukr. zprávy, aby mě zase neblokli
).A podle té jedné se parádně orientuješ, ukáže ti, kdy má být ovulace, zaznamenáváš si tam i sex apod. Minulý měsíc jsem se v tom grafu i orientovala, ale tento měsíc to mám taky jak noty na buben, tak uvidím, jak půjde teplota dál i v druhé fázi cyklu..Co vím, jak že v první fázi (od MS do ovulace) je teplota nižší a ve druhé fázi (od ovulace do MS) je vyšší-může kolísat, ale měla by se držet pořád nahoře. Po ovulaci může nastat jednodenní (skokový) pokles a pak je teplota zase nahoře. Pokud MS nedorazí, zůstává teplota zvýšená a pokud by dorazila, teplota zase spadne (někomu pár dní před MS, někomu v den MS apod.).První graf máš hezký, ale z toho druhého bohužel nic nevyčteš, protože měříš strašně krátkou dobu
Ukážu ti můj graf…
@Bublinka2305 Jo a ještě jsem ti neřekla, že při měření BT poznáš ovulaci poslední den nízké teploty a pak už začíná teplota vyšší…
@Kajule21 zavidim,je to pro me slozite, no ja mam na FB bazarek pres net, kamenny nemam, ted budu zrizovat webovky pomalu prave, mam tam detske a damske vecicky, bazarkove i nove, je tam toho fura
jinak ovulaci ja poznam moc dobre, od porodu ji totiz citim, ale nekdy fest sotva chodim, narovnat se nemuzu strasne krece a boleni.jj ten druhy je kratounko, uvidime jak to dopadne, ted jsme se snazili snad nejvic i snad vic nez kdyz se pocal maly ![]()
@Bublinka2305 píše:
@Kajule21 zavidim,je to pro me slozite, no ja mam na FB bazarek pres net, kamenny nemam, ted budu zrizovat webovky pomalu prave, mam tam detske a damske vecicky, bazarkove i nove, je tam toho furajinak ovulaci ja poznam moc dobre, od porodu ji totiz citim, ale nekdy fest sotva chodim, narovnat se nemuzu strasne krece a boleni.jj ten druhy je kratounko, uvidime jak to dopadne, ted jsme se snazili snad nejvic i snad vic nez kdyz se pocal maly
Tak to mi můžeš hodit do zprávičky FB stránku a já se mrknu
![]()