Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
DÁMY, POKUD BY JSTE JEŠTĚ NĚKTERÁ CHTĚLA KUKNOUT NA NÁŠ WEB S KOČÁRKAMA, AUTOSEDAČKAMA A VEŠKERÝM KOJENECKÝM ZBOŽÍM, TAK MI, PROSÍM, PÍSNĚTE A JÁ VÁM TO HODÍM DO SOUKROMÝCH ZPRÁV ![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Měla jsem toho hodně v práci i ve škole
Ale ted jsem tak přemýšlela, jak to máte s cvičením? Pořád se snažíme a pořád nic, tak jsem to v hlavě odsunula stranou a nechávám to tak. Až to bude, tak to bude
Ale zajímalo by mě…Já jsem chodívala do fitka, ted už teda míň, ale i tak aspon jednou, dvakrát týdně, plus běh, a tak by mě zajímalo, jestli to může mít vliv na otěhotnění. Třeba i spontání potrat, odloučení zahnízděného vajíčka nebo tak něco. Baví mě to tam a nechce se mi kynou doma a doufat, jestli to vyjde nebo ne, ale zase si nechci ublížit. Děkuji za rady ![]()
@DelVé pokud se to má uchytnout a vydržet, tak by to mělo zvládnout i takovýhle cvičení. Mělo by se pak v těhotenství vynechat posilování břišních svalů - povrchových, ale jinak, aspoň po dobu těch prvních 3měsíců by ses nemusela v ničem omezovat, pokud ti to vyloženě nebude dělat zle. pak v dalších trimestrech, už se tam sport omezuje - při běhu už pak miminkem moc „hazíš“, ty otřesy už mu pak nemusejí dělat dobře. ![]()
@DelVé píše:
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Měla jsem toho hodně v práci i ve školeAle ted jsem tak přemýšlela, jak to máte s cvičením? Pořád se snažíme a pořád nic, tak jsem to v hlavě odsunula stranou a nechávám to tak. Až to bude, tak to bude
Ale zajímalo by mě…Já jsem chodívala do fitka, ted už teda míň, ale i tak aspon jednou, dvakrát týdně, plus běh, a tak by mě zajímalo, jestli to může mít vliv na otěhotnění. Třeba i spontání potrat, odloučení zahnízděného vajíčka nebo tak něco. Baví mě to tam a nechce se mi kynou doma a doufat, jestli to vyjde nebo ne, ale zase si nechci ublížit. Děkuji za rady
Já chodím do posilovny a řekla jsem si, ze dokud nebudu těhotná, tak chci chodit A až budu, zaplatím si trenéra, aby mi řekl, co můžu cvičit a co ne… ![]()
@chillli píše:
Sakra, já snad tu ovulku tento měsíc mít nebudu?!
To je zvláštní
A na kolikátého ti ji vypočítala FF?
@Kajule21 no taky se divím, třeba mám anovulacni cyklus. Evidentně inofolic nezabírá. Objednám si ty gynex
FF mi to ukazuje takto
@chillli ty máš tak dlouhý cykly? (možná už jsem se ptala, ale je vás tu tolik, že zapomínám:( ). A jak dlouho bereš inofolic? Ono se zas u všeho uvádí, že než se s tím tělo „sžije“, jsou potřeba 3 měsíce. Jasně, někdo je v pohodě hned první měsíc, ale někdo hold potřebuje víc času, tak doktoři říkají, vydržte aspoň 3 měsíce, jestli se po 3 měsících nic nesrovná, je potřeba změna. ![]()
@chillli píše:
@Kajule21 no taky se divím, třeba mám anovulacni cyklus. Evidentně inofolic nezabírá. Objednám si ty gynexFF mi to ukazuje takto
To je zvláštní - jsem z té zelené tam jelen
Já mám tmavě zelené jakoby plodné dny (blížící se ovulace) a světle zelené mám je jedno políčko a sice den ovulace. Pošlu ti graf níž.. A cítíš na sobě ovulku i jinak než jen podle toho, co ti ukáže graf?
@Kajule21 tam de o to ze ty mas evidentne pravidelnou MS a @chillli ne:) to pak je predpovezeno více dnu:) protože se to soupe ![]()
@butterfly88 píše:
@chillli ty máš tak dlouhý cykly? (možná už jsem se ptala, ale je vás tu tolik, že zapomínám:( ). A jak dlouho bereš inofolic? Ono se zas u všeho uvádí, že než se s tím tělo „sžije“, jsou potřeba 3 měsíce. Jasně, někdo je v pohodě hned první měsíc, ale někdo hold potřebuje víc času, tak doktoři říkají, vydržte aspoň 3 měsíce, jestli se po 3 měsících nic nesrovná, je potřeba změna.
@butterfly88 a @chillli To jsou neskutečné pálky za ty Nosifoly, Inofoliky apod.-pár sáčků (pít nejlépe 2× denně) a vydrří to na pár dní a stojí to majlant - nejsem blázen. jednou jsem to tak udělala a upravilo mi to cyklus o 1 den, takže jsem se na to vyprdla. Mám Gynex a jsem spokojená..Cykly mám cca 32-33 dní…
@Kajule21 já se musím podívat ještě na ten Gynex. ![]()
Mě skáčou cykly 26 dní nebo 31 dní. A pořádně nevím, jestli se mi i s délkou cyklu mění den ovulace, takže teď to budu do Vánoc zjišťovat.