Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndyR a jak se Ti podarilo přestat kouřit? Ja se vsech neresti zbavila, sice si obcas d sklenicku ale to jen na oslavach ale kourit mi prestat nejde.furt si rikam ze az budu tehu tak sama z niceho nic prestanu, ale ted mi to nejde
A jak dlouho se uz snazite? A jak jsi ted na tom?
@Veroniiikaaa Já jsem před těhu taky kouřila, ne moc, spíše jen někdy, když byla nějaká akce tak jsem ale vykouřila více. Jakmile jsem otěhotněla tak mi cigarety přestaly chutnat a dostala jsem k nim vyloženě odpor, teď když cítím kouř z cigarety nebo stačí když si manžel zapálí a pak přijde domů tak mi to opravdu dost vadí. V začátku těhu to bylo šílené, to jsem ty cigarety nemohla ani vidět, teď už je to lepší, ale odpor mě nepřešel. Takže jsem ráda, že to tak samo nastalo.
Ja teda nevykourim moc 2 az 4 denne ale taky bych chtela prestat jeste nez budu v tom
ale kdyz se snazim prestat tak mam snad jeste vestsi chut ![]()
@Veroniiikaaa kouřit jsem přestala prakticky IHNED, prostě jsem si řekal, končím a skončila, žádné…ještě poslední krabičku a pak už nic, nebo…ještě tuhle cigaretu a pak už nebudu hulit, takle to nefunguje, musíš,,obalamutit" mozek, ty ten nikotin nepotřebuješ, jen to jen argument, každého kuřáka, proč si tu cigaretu zapálí…každou cigaretu si dokážeš odůvodnit, proč sis jí zrovinka ted zapálila, věř mi, taky jsem byla kuřák, řekla bych tak střední, krabička na dva dny
ale pravdou je, že mi dost pomohlo k tomu přestat TEN FAKT, že jsem byla těhulka
takže jsem začala mít tak trochu výčitky svědomí, vůči miminku, které mi rostlo v bříšku
a tak jsem jednoho krásného letního dne řekla dost:) NO a ted v srpnu už je ze mě 3 roky nekuřák ![]()
Jinak jak jsme na tom jo…? No…ted v srpnu to bylo poprvé, co jsme to zkusili,,na ostro"aniž y jsme si nějak dávali pozor, chápeš
takže asi se uplně jako nehroutím z toho že to nevyšlo…ale spíš mám jinej rpoblém no
manžel mě tak nějak nas.al…tak trochu jsme se chytli po telefonu i na tu nehoráznou dálku přez 1000km je ode mě a stejně :-/ njn…
a co vy jak jste na tom se snažením, jak dlouho hm?? ![]()
@Jessabell píše:
Ja teda nevykourim moc 2 az 4 denne ale taky bych chtela prestat jeste nez budu v tomale kdyz se snazim prestat tak mam snad jeste vestsi chut
nesmíš na to myslet a v tvém případě vůbec, ty jsi s píš jak se řiká,,kuřák z leknutí" 2 cigára denně, to si prostě nezapaluj a je to ![]()
@roof píše:
@Veroniiikaaa Já jsem před těhu taky kouřila, ne moc, spíše jen někdy, když byla nějaká akce tak jsem ale vykouřila více. Jakmile jsem otěhotněla tak mi cigarety přestaly chutnat a dostala jsem k nim vyloženě odpor, teď když cítím kouř z cigarety nebo stačí když si manžel zapálí a pak přijde domů tak mi to opravdu dost vadí. V začátku těhu to bylo šílené, to jsem ty cigarety nemohla ani vidět, teď už je to lepší, ale odpor mě nepřešel. Takže jsem ráda, že to tak samo nastalo.
taky mi to smrdí a manžela jsem vyhnala kouřit dolu do kotelny(bydlíme v baráku) neo na terasu ted v létě, vlastně…už je konec léta šmarja toto uteklo
Ja přestala pomocí takový psychologický metody, a ještě je dobrá knížka Allan Carr- Snadná cest jak přestat kouřit…
kouřila jsem víc jak 10 let, krabičku denně ![]()
Holky ja sem tak rada ze nejsem sama kdo kouri
ale uklidnili jste me ze to jde a nebo ze v tehu se ta.chut zmeni treba v odpor.Mohe sestra to tak taky mela…v tehu prestala ze dne na den kourit a smrdelo ji to, tak ze to nemohla ani videt
tak doufam ze to budu mit podobne pokud se nekousnu a neprestanu driv.Jen je to tezke kdyz ten muj kouri taky.
@AndyR a jak stare mas prvorozene? S tim ze jste se pohadali…vis jak s chlapama je to tezke.My se taky pred měsícem chytli ze byla ticha domacnost skoro tyden. My se snazime necely rok, ale spise pocitam pul roku co to resime ze hlidam ovu a mam za sebou veskere vysetreni. Hlavne mi pomohl Inkfolic na drivejsi ovu tak doufame ze sw brzo zadari
Kdyz to nevyjde tak se me ten muj pta :Jak to ze se nepodarilo?
co mu na to rict
ale je hezky ze jde videt ze uz by chtel aby se zadarilo.
@Veroniiikaaa prcek má dva roky a osm měsíců Narodil se 23.12.2014 TP jsem 19.12. Ale nechtelo se mu ven
…a povedl se nam prakticky hned na podruhe
neboj určitě se brzo zadaří Fandím ti vlastně vám ![]()
@jahoda.mrazena píše:
Ja přestala pomocí takový psychologický metody, a ještě je dobrá knížka Allan Carr- Snadná cest jak přestat kouřit…kouřila jsem víc jak 10 let, krabičku denně
Ja od 15let do 30..fuuuj
![]()
Holky já kouřila krabičku denně, ale ke konci už mě to hrozně štvalo, to že mi smrdí vlasy, ruce, nehty, že mě to vytáhne z postele a z domu do deště když už doma nebyla ani jedna cigareta, vadilo mi, jak moc mě to ovládá a kolik to stojí a tak…ze dne na den jsem prostě přestala a nekouřím už pět let, pár týdnů na to jsem potkala manžela, který kouření nesnáší, takže to byl osud, kdybych kouřila nedali bychom se dohromady a těch peněz najednou, každý měsíc jsem si mohla koupit něco krásného na sebe nebo botky…ale každému kdo se mě ptá jak jsem to zvládla říkám, že pokud člověk opravdu chce přestat tak přestane, pokud to dělá kvůli někomu nebo jakože je první leden nebo tak, to prostě nebude fungovat…
@Jessabell
Ahojky tak jak jsi na tom?? Kolikaty DC? Ms uz dorazila nebo cekas? ![]()
@Markeet1 35DC a ms nikde
teplpta 36.9
takze cekam co z toho vyleze ![]()