Sníh jako z cukrárny - jak na to?

179
29.2.16 16:50

Sníh jako z cukrárny - jak na to?

Ahoj,

jak udělat sníh, aby byl stejný jako z curkárny (indiánky, kremrole)?

Zkoušela jsem domácí indiánky. Sníh (bílky + moučkový cukr) jsem vyšlehala nad parou, krásně zhoustl, zdobičkou jsem nastříkala indiánky, ani jsem je nemusela nechat schnout, hned jsem namáčela do čokolády, parádně to drželo. ALE stejně to nebylo ono. Sníh z cukrárny je prostě jiný. Je lehčí, nadýchanější, sušší a jakoby lehce křupe, drhne, nebo jak to popsat. Ten můj byl takový příliš hladký, krémový, jemný.

Je na to nějaký fígl?

Díky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

bamba
29.2.16 16:55

Kupovaný obsahují chemii.To chceš? Buď ráda, že máš sníh jemný.

  • Nahlásit
  • Citovat
29.2.16 16:56

Pokud vím, cukráři udělají zvlášť „rozvar“, myslím cukr a voda a ten vmíchávají do toho sněhu z bílků + tam dávají něco jinýho sladkýho, myslím že nějakou zavařeninu. Ale technologický postup přesně nevím, nezkoušela jsem. Ale když se nad tím zamyslím, v některých indiáncích je ten ovocný podton ve sněhu fakt cítit, tak tam něco takovýho asi bude :think: Doufám, že se ozve nějaká cukrářka, ráda si zapíšu zaručený recept :think: :P

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10862
29.2.16 16:58

@pjetka nedávají do toho škrob? ten by drhnout mohl :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.16 17:17

Já bych typla, že je to ušlehaná katastrofa ze sáčku, raději si udělej domácí a kvalitní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
997
29.2.16 17:33

Klasicke indianky bile:svarit cukr a trochu vody (aby byl cukr ponoreny) na „retizek“,mezitim vyslehat bilky.pote rozvar nalit do bilku a nechat jeste slehat.tot vse. zadna chemie se tam nedava :mrgreen:.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.16 17:33

3 bílky, 220g cukru krupice a 30ml vody. Třetinu cukru + bílky na sníh, zbylý cukr svařit s vodou na 115 st. Celsia, pokud nemáš teploměr, tak je to „na řetízek“, a to pak hned za stálého šlehání přilévat ke sněhu. ;) jsou fakt jak z cukrárny :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.2.16 17:34

Tajemstvi tkvi skutecne v rozvaru: cukr a vodu svaris na silnou nit a čurkem lejes za chodu robotu do temer vyslechanych bilku( bilky+ cukr moucka). Radne vyslehat! Edit. pardon cukr krupice :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
3399
29.2.16 17:47

Holky ta sladká voda se do těch vyšlehaných bílků leje horké? Nebo se to nechá trochu vychladnout?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
997
29.2.16 17:54

@LLenule111 uplne horke.tim i eliminujes moznost salmonely ze syrovych bilku…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.16 17:56

I já děkuji za tipy všem - píšu si a až se budu někdy moc nudit, tak zkusím :kytka: :kytka: :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.2.16 18:12

Tý jo, tak to by mě nenapadlo. Můžu se zeptat proč je někdy ten sníh jakoby drsný:Je to sražený bílek?

  • Nahlásit
  • Citovat
bamba
29.2.16 18:14

Dovolím se přifařit s dotazem.Jak šlehat bílky na pusinky. Mám je i po dlouhém sušení po nějaké době takové lepivé.

  • Nahlásit
  • Citovat
46669
29.2.16 18:23
@bamba píše:
Tý jo, tak to by mě nenapadlo. Můžu se zeptat proč je někdy ten sníh jakoby drsný:Je to sražený bílek?

To bych rekla, ze je nedokonalym rozpustenim cukru :think:

Co se tyka snehu v kupovanych indianech, nedivila bych se, kdyby tam davali zelatinu nebo cosi podobneho :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.2.16 18:32

@KPKristy Že by? Už nevím co s tím dělat. Šlehala jsem i v páře a výsledek pořát stejný. Takže příště víc šlehat. Tož mám nového pomocníka, snad to půjde.

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama