Snubní prstýnek - co s ním?

17368
27.5.10 14:15

Snubní prstýnek - co s ním?

Doufám, že rozvod nepotkal většinu z Vás, nicméně doufám, že je tu aspoň někdo, kdo má podobný problém..? Už delší dobu přemýšlím co se snubním prstýnkem. Jsem nějakou dobu rozvedená, je to krásná památka, ráda na tu dobu vzpomínám, ale zase jestli mi má ležet prstýnek celou dobu někde v krabičce, tak mi to připadne zbytečné…Napadlo mě, že bych ho nechala roztavit a předělat na něco jiného, jiný prstýnek,… Ovšem nevím, jestli se to cenově vyplatí. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo co jste s tím prstýnkem udělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
27.5.10 14:17

…doufám, že tu najdu nějakou inspiraci. V hrnku mi leží můj snubní prstýnek a dokonce i ten ex-manžela (nechal mi ho dobrovolně :lol: ). Co si pamatuju, tak máma si ten svůj nechala roztavit a ze zlata udělat prstýnek pro ségru k 18. narozeninám. Ale to už je 16 let - od té doby se určitě leccos v cenách změnilo…

• Citovat
  • Upravit
17609
27.5.10 14:32

Zlato je teď hodně drahé, takže ve výkupu za něj dostanete 400 /možná už i víc/ za gram, ale je to pár speciálek v Praze.
Práce zlatníka není levná, ale při momentálních cenách zlata by se to třeba vyplatilo, pokud po něčem speciálním toužíte.
Kdysi jsem o výrobě prstýnku uvažovala, nikde v krámě jsem si nevybrala, ale vyšlo to dost draze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
27.5.10 14:49

Já mam snubáky z mamčiných :mrgreen: Ve výkupu nabízeli hrozně málo a takhle jsem jen zaplatila práci,když jsem materiál dodala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.5.10 14:51

My prstýnky neměli, ale měla jsme staré na zlato,a by se nechaly udělat a ten jeden mi seděl - ale ztratila jsme ho.

Opravdu je nejlepší najít zlatníka, který si špetky co prodává vyrábí sám a ten ti z něj udělá něco jiného a vyjde tě to nejvýhodněji. U takového zlatníka „dostaneš“ za to zlato mnohem víc, než při výkupu - tady v Opavě jeden takový je a takhle mi za zlato co mám nabídnul necelé 4000,– a ve výkupu jen 1000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
27.5.10 14:51

Je možné smíchat i více zlatých věcí dohromady? Mám doma i prasklý řetížek, nebo spíš kousky řetízku a možná ještě jeden prstýnek bych našla, který už je jen kroužek a není na něm už „ozdoba“. Ale asi je to jiné zlato, než ten prstýnek, myslím karát.
Palino, máš hodného ex,taky bych chtěla, aby mi nechal svůj snubák… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.5.10 15:05
Zaira píše:
Já mam snubáky z mamčiných :mrgreen: Ve výkupu nabízeli hrozně málo a takhle jsem jen zaplatila práci,když jsem materiál dodala :)

přesně tak jsme to měli naplánované s přítelem, n ež se vyjádřil jeho bratr a jako svatební dar nám je zaplatil v plné výši.
Já tak už měla dělané náušnice a i pro zlato, co mi zůstalo najdu toto využití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
27.5.10 15:41
Farllin píše:
Palino, máš hodného ex,taky bych chtěla, aby mi nechal svůj snubák… :mrgreen:

Ježiš kéž by…(byl hodnej) :pocitac: . I když v té době to s ním bylo kapku lepší - každopádně prstýnek mi nenechal proto, abych ho nějak využila - ale spíš sám nevěděl co s ním, tak se ho „zbavil“. No a já mu ho přece nebudu vnucovat zpátky. Hloupý kdo dává…znáš to :wink:

• Citovat
  • Upravit
5044
27.5.10 15:57

Ahoj, já mám v hrnku nejen snubák, ale i prstýnek, který jsem od exmanžela dostala v době, kdy jsme to ještě zkoušeli lepit dohromady. Zatím tam leží a asi ještě nějaký čas budou, prozatím nemám na to je zlikvidovat :oops:
Jinak my jsme měli snubáky z prstýnků tchánovců, k tomu jsme si přikoupili trošku bílého zlata, takže prstýnky byly dvoubarevné. Jak se to řeší v tomto případě? Dají se míchat dvě různá zlata dohromady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5284
27.5.10 16:29

Ahojky,

to já řešila tak před třemi týdny :lol: Snubák jsem nechtěla, s exmanželem nevycházím dobře. Takže jsem ho prodala v prvním zlatnictví, které mi přišlo do rány, cenu za něj jsem neřešila.
Nabízeli za gram 200,– Kč nebo pokud si vybereš něco jiného zlatého z jejich sortimentu, tak 230,– Kč za gram. Zlato nenosím, takže jsem chtěla peníze, dostala jsem tuším 530,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
27.5.10 16:39

Tak já nedávno řešila malinko jiný problém se snubákem. Trochu jsem od svatby „vyrostla“ a už mi je jaksi malý. Nicméně mi moje skoromamka (taťkovo přítelkyně) poradila, že v Praze je nějaké soukromé zlatnické učiliště, kde by mi podle vzoru vyrobili prstýnek nový (ten můj je snad jediný prstýnek na světě, co nejde zvětšit. Jsou to totiž dva kroužky jakoby na sobě). Ona zná osobně majitelku toho učiliště, takže mi zařizovala to zvětšení, které nejde a sama jí ta paní nabídla tu možnost, že nám (i manžovi) prstýnky vyrobí nové. A napadlo mě to sem napsat, protože tyhle služby by nemusely být tak drahé, učni mají odborný dohled, takže výsledek by měl být snad zaručený. Akorát neznám podrobnosti o tom učilišti. Možná by se to dalo vygooglit. Tak snad jsem pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
27.5.10 18:17

No já taky šla a v první zastavárně ho prodala. Dostala jsem 550,–. Teď bych ho dala dohromady s ostatnímy kousky zlata a nechala si udělat něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
27.5.10 18:21

:lol: :lol: asi před rokem jsem založila stejnou diskuzi na BC :palec:
Mě teda spíš taky zajímalo, jestli se k tomu nevážou nějaké pověry, jako skoro ke všemu…aby mi pak něco nenosilo smůlu nebo tak :oops:
Nic moc jsem se nedozvěděla, vesměs jediné řešení všichni uváděli nechat prstýnek na něco předělat…

Mám ho pořád vcelku v krabičce a má ho synek na hraní, hraje si s ním moc rád :-D když ho ztratí, tak mě to mrzet nebude, nemá ta věc pro mě hodnotu, ani hodnotu toho zlata nějak nevnímám :nevim: (vlastně co mám synka, tak už jako hodnoty vnímám jen zdraví a čas, tak asi proto to mám tak na salámu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
28.5.10 19:03

Ahoj,tak já jsem si ze snubáku nechala udělat prstýnek jiný, ale práce je fakt drahá. Zaplatila jsem za ní asi 800Kč a už je to nějaký čas zpátky. Já jsem ho nechtěla, neměl pro mě cenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
28.5.10 20:32

Zjišťovala jsem si teda ceny, výkup ve zlatnictvích je cca 200 - 230kč/g,záleží na tom, jestli si u nich nechám něco vyrobit nového. A v zastavárnách je 250 - 300kč/g. Tak nevím, jestli ceny zlata stoupají. Mě to připadne strasně málo, když si vzpomenu, že snubák stál 7tisíc. A výroba něčeho nového stojí cca 900kč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová