Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@darushka ale tohle všechno já chápu. Bohužel v tomto případě jde nejspíš o něco jiného. Jejich rodinnou situaci jsem již vykreslila, takže k tomu asi netřeba víc dodávat. Toho malého je mi moc líto, jen jeho rodiče bych nakopala někam ![]()
@darushka
Já už jsem naštěstí v baráku, ale měli jsme ložnici za zdí, kde oni kuchyň, hlavu směrem k místu, kde vedly trubky a visely jim skříňky, a na moje prosby, že celý týden vstávám do práce, jestli by mě nenechala vyspat aspoň o víkendu, reagovala se smíchem, že kvůli mně nebudou obědvat v 1. Jen podotýkám, že začínala vařit v 7.
@Koty píše:
Tak jsme to řešili i s manželovými rodiči a ještě zkusíme na jejich zeď namontovat něco proti odhlučnění. Kdybysme nebyli takový cítě, tak asi mažou bez pardonu. Jenže prostě je nám jich líto. Tedy hlavně toho malýho. Nevím, kde by sháněli podnájem za hubičku jen proto, že jsou finančně v háji.
Ještě to můžete nahlásit na OSPOD. Pokud nechávají dítě řvát, nevěnují se mu a nezajímá je to, je to zanedbávání. Pokud je dítě třeba i psychicky nemocné, mají povinnost se s ním léčit - nedodržování léčby je také zanedbání péče o dítě. To pokud bysta chtěli být útlocitní a dát jim ještě šanci. Jinak nejjednodušší řešení je opravdu neprodloužit smlouvu…
@Abilka nad tím už jsem dříve taky uvažovala, ale nakonec jsem byla přehlasována. Myslím, že kdybych to udělala, výpověď bysme vůbec řešit nemuseli. Nejspíš by odešli sami ![]()
Zakladatelko, kdybys tento dotaz položila na jiné forum, třeba o bydlení (nějaký ten living, apod.) tak bys dostala jistě jiné odpovědi. Ale tady jsi na miminčím foru, tak se tu matky ohánějí robátky, ale to nic nemění na tom, že poslouchat jakýkoliv hluk ve svém je o zdraví a ty máš plné právo jim dát výpověď a neohlížet se na malé dítě. Některé názory mu tu připomínají, jak jednou byla v TV nějaká tmavá paní a vykřikovala: Paníííííí, jak by nás mohli vystěhovat, vždyť máme malé dětíííííí…!
@Koty píše:
@Abilka nad tím už jsem dříve taky uvažovala, ale nakonec jsem byla přehlasována. Myslím, že kdybych to udělala, výpověď bysme vůbec řešit nemuseli. Nejspíš by odešli sami
Pokud ti jde o to cizí dítě, je to asi jediná cesta, kterou (možná) můžeš něčeho dosáhnout. Psychiatři totiž v takových případech OSPOD informují - neuvěřila bys, kolik lidí zvysoka „s. r.“ na léčbu dítěte. Přitom jde v mnoha případech o úpravu denního režimu a tlumící léky na noc. Ale to, co popisuješ, mi přijde opravdu víc na to zanedbávání. Protože běžné, hodně uřvané dítě má i chvíle klidu a občas v noci několik hodin prospí vkuse. Pokud ti jde o tvou vlastní rodinu (hlavně), tak bych neprodloužila smlouvu.
@Poustevnice však já jsem s tím počítala
Je mi jasné, že na svou otázku nedostanu jednotnou odpověď. Každý to vidí ze svého úhlu pohledu a to je pro mě přínosné, proto jsem diskuzi taky založila
Sama jsem matka, takže vím, co znamená, když dítko řve nebo má nějakou bolístku. Proto se i snažím ohlížet, než něco definitivně rozlousknu, a pak mi to bude ležet v hlavě, že jsem to měla udělat jinak.
No momentální řešení situace už máme, snad i zrealizujeme během pár dnů a dál se uvidí..
Poctivě jsem přečetla všechny příspěvky a dost mě zaráží nabádání některých pisatelek směrem k zakladatelce, aby si např. dala špunty do uší, aby byla chápavá a tolerantní atd.
Asi Vám milé dámy uniklo, že zakladatelka psala, že paní sousedka má již jedno dítě o které se nestará, má druhé dítě s chlapem který se válí doma zatímco ona chodí do práce, mají dluhy a exekuce, nemají prachy a tudíž aní žádný majetek, ale co je hlavní, nemají vůbec zájem o to, jak se vedle nich žije sousedům a zda je neobtěžuje jejich neschopnost zvládnout vlastní dítě.
Zakladatelka psala, že u nich bydlí za hubičku a je ani nenapadne, že by se mohli chovat ohleduplně.
Proč chcete po zakladatelce, aby se snažila ona vše vyřešit všemožně jinak než výpovědí, zatímco ti povedení sousedi si budou v klidu žít svým o nikoho se nezajímajícím životem.
Zakladelka nic nezpůsobila, ale musí se starat o vyřešení situace a to se Vám zdá správně?
Za sebe říkám, vyhodit hned a bez soucitu. Co udělali sousedi pro blaho zakladatelky? NIC a na všechno serou i přesto, že s nima zakladatelka mluvila a mohlo jim tedy lehce docvaknout, že asi nebude něco v pořádku.
Kam by zakladatelka takhle došla? Za chvíli možná tak do blázince, hlavně, že by dvě socky měly kde levně a spokojeně bydlet a možnost splodit další děti.
Příspěvek upraven 20.02.14 v 17:15
@Koty Kdyz to vezmu z opacne strany, tak hlavni problem asi bude, ze na kluka serou jak na placatej kamen (nebo to tak vyzniva ze tvych prispevku). Protoze normalni rodic se snazi o to, aby jeho dite neplakalo. Samozrejme pokud to dite nema zadne podnety, pak vyvadi, vzteka se, krici. Ja nevim, berou ho ven, jezdi s nim na vylety (protoze jestli mu ctou, zpivaji, asi tezko zjistis).
@zvídavá mamina píše:
Poctivě jsem přečetla všechny příspěvky a dost mě zaráží nabádání některých pisatelek směrem k zakladatelce, aby si např. dala špunty do uší, aby byla chápavá a tolerantní atd.
Asi Vám milé dámy uniklo, že zakladatelka psala, že paní sousedka má již jedno dítě o které se nestará, má druhé dítě s chlapem který se válí domazatímco ona chodí do práce, mají dluhy a exekuce, nemají prachya tudíž aní žádný majetek, ale co je hlavní, nemají vůbec zájem o to, jak se vedle nich žije sousedům a zda je neobtěžuje jejich neschopnost zvládnout vlastní dítě.Zakladatelka psala, že u nich bydlí za hubičku a je ani nenapadne, že by se mohli chovat ohleduplně.
Proč chcete po zakladatelce, aby se snažila ona vše vyřešit všemožně jinak než výpovědí, zatímco ti povedení sousedi si budou v klidu žít svým o nikoho se nezajímajícím životem.
Zakladelka nic nezpůsobila, ale musí se starat o vyřešení situace a to se Vám zdá správně?Za sebe říkám, vyhodit hned a bez soucitu. Co udělali sousedi pro blaho zakladatelky? NIC a na všechno serou i přesto, že s nima zakladatelka mluvila a mohlo jim tedy lehce docvaknout, že asi nebude něco v pořádku.
Kam by zakladatelka takhle došla? Za chvíli možná tak do blázince, hlavně, že by dvě socky měly kde levně a spokojeně bydlet a možnost splodit další děti.
Příspěvek upraven 20.02.14 v 17:15
být chápavá a tolerantní: ano, k tomu se díkybohu některé snaží přiblížit a učí tomu i své děti. Jak strašné.
ne, neuniklo, ale neznám více podrobností, tedy nemohu soudit
s malým dítětem se většinou jeden rodič ‚válí‘ doma na rodičovské
proto asi chodí paní do práce, ne?
bez soucitu a taková jsi asi ty? proč?
@zvídavá mamina @St. Estephe napsáno natvrdo, ale celkem jste to vystihly. Jediné, co je šlechtí je, že s ním chodí ven a ze začátku se i ptali, jestli nás jejich dítko moc neruší. Jenže to je tak rok zpátky. Jak říkám, do doby, než jsem měla druhátko jsem to moc neřešila, i když příjemné to tedy rozhodně nebylo. Mají veškeré výhody, uvolnili jsme jim úložné prostory na chodbě, soused chodí cvičit do naší miniposilky, kterou máme udělanou na půdě. Vše zadara, nikdy ho nenapadlo třeba umýt nahoře podlahu, když tam chodí i on. Když byl jejich synátor miminko, tak nás prosil, ať večer nechodíme cvičit, že je to kvůli miminku ruší. Přestali jsme, zato on, když my máme maličkou chodí nahoru naprosto běžně i po osmé večer. Ježiš, jak to teď tak píšu, asi se brzy naštvu ještě víc než jsem ![]()
@Koty píše:
@zvídavá mamina @St. Estephe napsáno natvrdo, ale celkem jste to vystihly. Jediné, co je šlechtí je, že s ním chodí ven a ze začátku se i ptali, jestli nás jejich dítko moc neruší. Jenže to je tak rok zpátky. Jak říkám, do doby, než jsem měla druhátko jsem to moc neřešila, i když příjemné to tedy rozhodně nebylo. Mají veškeré výhody, uvolnili jsme jim úložné prostory na chodbě, soused chodí cvičit do naší miniposilky, kterou máme udělanou na půdě. Vše zadara, nikdy ho nenapadlo třeba umýt nahoře podlahu, když tam chodí i on. Když byl jejich synátor miminko, tak nás prosil, ať večer nechodíme cvičit, že je to kvůli miminku ruší. Přestali jsme, zato on, když my máme maličkou chodí nahoru naprosto běžně i po osmé večer. Ježiš, jak to teď tak píšu, asi se brzy naštvu ještě víc než jsem
Být na tvém místě, tak to odhlučnění udělám - jako investici, zlepšení parametrů bydlení pro tebe i pro případné další nájemníky - budete se míň rušit. Ale smlouvu bych neprodloužila. Za ohleduplnost ohleduplnost. Za neohleduplnost - žádné zvláštní ohledy.
@joaska já ale myslím, že do práce chodí paní, protože mu asi moc vonět nebude
Dvakrát jsem byla za poslední rok sednout s holkama a dvakrát ho potkala na tahu. Jaká náhoda. To, že se válel ožralej přes den před domem je už jen a jen jeho obrázek a jeho ostuda. Oni vážně nejsou úplně normální rodinka ![]()
Já už je nechci dál soudit, ať si třeba stojí na hlavě, mně ke štěstí opravdu bude stačit šest hodin spánku vkuse ![]()