Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nicolink děti, které spí celou noc nebo mají stejný režim od porodnice jsou velká výjimka. Je časté, že se režim spaní mění. Třeba bude potřebovat chodit spát dřív nebo spí málo přes den a nebo se za pár dní vrátí k zabehnutemu. Možná jí trápí bříško a nebo jen objevila novou polohu a v noci o ní přemýšlí.
Mé dítě si do 5. měsíce usinalo naprosto nevyzpytatelně. Do 8. Jsem vstavala. kolikrát i co hodinu. A pak najednou spí v pohodě…
No jak sme se vrátily z porodnice tak jsem ji koupala až v 9 a pak jídlo a usínala kolem 10 ted už sme to dali na 8 to koupání a pak papání a usínala kolem 9… říkala jsem si že to postupně stáhnu na 7 hodin koupání a kolem 8 spinkání…no ale ona začla takhle bláznit
ona je jaako strašně unavená ale prostě nemůže tvrdě usnout
je mi jí líto ale já už fakt nevím co s ní ![]()
A proc ji nenechate spat na brisku, kdyz se ji tak spi lip?
Muj syn tak spi od narozeni… ![]()
@Barushe
no já zas četla že se nemají nechávat bez dozoru na bříšku
kvůli tomu syndromu náhlého úmrtí tak nevím no ![]()
@Nicolink tak mi mame monitor dechu, ale spaval i bez nej
ja bych ji asi neobracela ![]()
Takhle malé miminko rozhodně nechápe pojem den a noc…nic se jí otočit nemohlo do 3 měsíců naše malá spala, nespala jak chtěla, denně se to měnilo, každý večer chodila spát v kolik chtěla, pak se to najednou ze dne na den srovnala když jsme jí z postýlky přendali k nám a od té doby spí celou noc ![]()
Náš malej dělal to stejný. Nakonec to byly prdíky. Vždycky to začalo k večeru, takže celou noc katastrofa a přes den to dospával. Pomohli až Bio Gaia a od té doby malej v osm spí jak špalek. A spinká teda jenom na bříšku. Dýl tak v noci spí. Když ho dám přes den spát na bok, stejně se sám otočí na břicho. Takže já bych ji asi na tom bříšku nechala spát. Aspoň to zkus jednu noc a uvidíš. Já zase říkám, že když se má něco stát, stane se to, i když bude spinkat třeba na zádech.
@Nicolink a teď mě ještě napadlo, kojíš, nebo jste na UM? Kamarádce tohle malá začla dělat okolo 2.měsíce. Usnula vždycky tak na dvacet minut, pak brečela a tak to bylo pořád dokola, no a nakonec kamaradku napadlo, jestli nemá málo mlíka, tak jí dala Sunar a malá od té doby spokojeně spinká celou noc..
@Nicolink náš mladík spal celý 2. Měsíc ns břiše. Pak měl už začít pást taky bricho začal nenávidět. Tak spal 3 měsíce na zádech. A pak se naučil spát na boku. Od té doby co se hýbe spí třeba na 4 na hlavě…
Každých 10 leť se ohledně spaní doporučuje něco jiného.
@ikyki u nás se to trochu srovnalo úplně opačnum krokem. Vlastním pokojíčkem. Již vě 3. měsíci.
Zakladatelko budeš asi muset trochu zkoušet. Ale když vyzkoušíš cokoliv tak tomu dej aspoň týden.
Toho břicha bych se nebála.
@ikyki píše:
dítě má spát na bříšku tehdy až když se na něj v noci sama ze zad nebo z boku překulí
A co uděláš s dítětem které spí jenom na bříšku??? Budeš s ním celou noc vzhůru a trpět jak brečí a nemůže usnout???
@ikyki
no tak k nám do postele bych ji nevzala…za prvé tam stejně pláče a za druhé si neumím představit jednou to odvykání… to si to radši vytrpím tedka ale naučí se hajat ve své postýlce…navíc si neumím představit že bych pod ní neměla monitor dechu
ale je to jen můj názor…
@Ell.Z
zatím kojím a mlíčka mám si myslím až dost…s mlíčkem zatím nebyly nikdy problémy..už v porodnici jsem mohla kojit ostatní děti
hold asi budu muset vydržet
ale teda nevím jak dlouho ![]()
@Myrha
vyzkouším ji dávat do postýlky dříve a uvidíme co to udělá…stejně jsem měla v plánu koupání přesunout už na 7 hodinu a spánek do 8 hodin…ale než se takhle zajedem to si asi ještě počkám
Zdravím holky
zajímala by mě jedna věc…naše 7-týdenní holčička začla špatně spinkat…vždycky byla naučená kolem 9 usínat a najednou poslední 4 dny špatně usíná, budí se třeba po 20minutách a pak zase pláče pak na 5 minut usne pak zase začne plakat..zkoušíme ji dávat na bříško tak to se vždycky zklidní a usne ale jakmile ji převrátíme tak do půl hodinky pláče..usíná třeba až v 1 ráno a vzbudí se v 5
zato přes den začla spinkat hezky..uspím ji prakticky všude…v kočárku, v houpátku, na rukách… myslíte že se jí tedka mohl přehodit den s nocí?? není na to už pozdě???
nebo by mohla být nějak nemocná??? ale když přes den spinká tak se mi to nezdá moc pravděpodobné ne?? poradte prosím jak ji večer uspat tak aby spinkala alespon pár hodin
děkuji moc