Špatně vyvrtaný zub

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
10.7.23 19:31

@inkakřivák jo a nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80186
10.7.23 19:34

@Vlacilova Ne. Když budeš mít zdravé zuby, nebudeš mít problém s žádným zubařem. Problém máš očividně s hygienou dutiny ústní. Nemít v osmnácti tři zuby, to opravdu není chyba zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 19:42

@inkakřivák jeden zub mi vytrhl, abych neměla rovnátka (zub, který mi trčet ven jsme si pak do te vytržené díry mela tlačit sama prstem) a zuby stejne křivé mam trochu. Dva zuby mi u obou vytahoval nervy a pak mi je vytrhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80186
10.7.23 19:45

@Vlacilova No a vytrhl ti nerv ze zdravých zubu, že? A proč jsi neměla rovnátka? Hele faktem je, že za stav svých zubu neseš primárně vinu ty. Že je zubař patla je věc druhá. Ale znovu, když se budeš o zuby starat, nebude ti muset nic dělat. Zdravé zuby zubaři nespravuje ani netrhaji. Maximálně ti obere zubní kámen, někomu se dělá opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 20:08

Smazáno

Příspěvek upraven 17.08.23 v 23:38

• Citovat
  • Upravit
72
10.7.23 20:10

@inkakřivák no ne, ale ve 4 letech jsem chytla zanet do zubu (nevim jaky, tak řekneme 4ka v levo nahore), zub vytrhli a za tyden jsem tam sla znovu se zánětem, tentokrat ale v právo nahore zase 4ka, pak zas dole zanet a oak zas na druhe strane. Je to náhoda? A ano, urcite nejake kazy mam mou vinou, ale ja si je čistím proboha a furt mám problémy, ze spaní škrtám zubama a zubar mi na to taky nic nerekl. To ze se mi tim ničí sklovina to mu je asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.7.23 20:12
@Anonymní píše:
Hrozně mě štve, když někdo chytře hlásí, jak si za špatné zuby může člověk sám. Se zuby mám problémy od malička, první zuby prý narostly rovnou zkažené, teměř všechny se trhaly, to si nepamatuju. Ale už si pamatuju, jak jsem v první třídě měla téměř ve všech předních zubech kazy, v páté třídě mi byly vytrhány všechny šestky. Naštěstí se na jejich místo posunuly sedmičky a osmičky. V patnácti letech jsem měla na čtyřech horních zubech a třech spodních udělané resekce a přes ně můstky. A různé můstky přes další zuby. Kupodivu zuby pod můstkem vydržely skoro 30 let. U zubaře jsem strávila celý život, čištění dotažené do dokonalosti, dentální hygiena 2 x ročně. Manžel má v padesáti letech dva kazy a o zuby se vůbec nestará, děti mají naštěstí zuby po něm. Takže se mi opravdu nechce věřit, že si za to můžu sama. Prý velmi špatná sklovina, proč mi nikdo neřekl. Klapačky naštěstí ještě nemám.

Konečně nekdo, kdo se semnou nehada o tom, ze si za to můžu já sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.7.23 21:07
@Vlacilova píše:
@inkakřivák no ne, ale ve 4 letech jsem chytla zanet do zubu (nevim jaky, tak řekneme 4ka v levo nahore), zub vytrhli a za tyden jsem tam sla znovu se zánětem, tentokrat ale v právo nahore zase 4ka, pak zas dole zanet a oak zas na druhe strane. Je to náhoda? A ano, urcite nejake kazy mam mou vinou, ale ja si je čistím proboha a furt mám problémy, ze spaní škrtám zubama a zubar mi na to taky nic nerekl. To ze se mi tim ničí sklovina to mu je asi jedno.

Jediné správné řešení je okamžitá změna zubaře a objednání se na NEJBLIŽŠÍ možný termín dentální hygieny.

Vše ohledně čištění, kazivosti atd. prokonzultovat právě na té DH, tam už poradí a nasměrují dále. Opravdu není normální mít ve 4letech (ani v 10, 20, 30) takové problémy se zuby 8o

Navíc jsou letní prázdniny, takže minimálně na tu DH můžeš zajet někam dál, pokud v místě bydliště nejsou žádné dostupné termíny. Za půl roku je vážně pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12648
11.7.23 10:23
@Kipa22 píše:
Moje švagrová takto chodila také k jednomu, co byl už nad hrobem a špatně viděl. Opakovaně jí to pak opravovali na stomatochirurgii. Měla to ale zadarmo.

No zubar co spatne vidi je fakt terno, no mel by toho asi nechat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
11.7.23 10:25

@inkakřivák vsechno se preci nededi naprimo. Jakoze mama ma to a to, budu to mit taky. Kdyby byla genetika takhle jednoducha, zna ji kazdej. Jde o vlohy a napriklad o to, ze co se projevi, je urceny jinym mnozstvim genu. A vnejsima faktorama. Nebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
11.7.23 10:32

Za mě pokud se zuby kazí už od dětství, je to vina taky dost rodičů :nevim: protože sama sis ve 3 letech asi zuby správně nečistila a pokud mají sami v takovém věku klapačky, tak to taky nebylo slavné. To samé, že to nechtějí evidentně řešit u tebe, protože mít moje dcera v tomhle věku takové problémy, tak se nedám :nevim: jako rada zubaře, že si máš na to tlačit prstem místo rovnátek 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80186
11.7.23 10:36

@pikola ne ne a ne. Ona za to nemuze, rodiče taky ne, to zubař, jak vidíš a čteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
11.7.23 13:47

@pikola otec měl spatne zuby, proc to nevím. Mama je měla vždy hezké, teď má paradentózu. Od mala mě učili, že se zuby čistí min. 2minuty. Zuby jsem měla bílé a teď je mám taky, samozrejme je nemam uplne bile, ale skazene je nemam. Proste jsem náchylná na kazivost a zanety. Od mala jsem mela oslabenou imunitu (treba to muze byt u tim, nevim nejsem doktor), trpěla jsem na zanety uší a zubů. Teď, když jsem chytla zánět do zubu, ptala jsem se zubaře, že proč pokaždé mám v tom zubu zánět a on mi řekl, že hold když mi vytahuje jeden nerv, nebo co mi to vytahoval, po druhým tak to tak prostě u někoho bývá. Co dál mi k tomu řeknete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
11.7.23 14:19

Že s tímhle zubařem příjdeš brzo o zuby. A můžeš se o ně starat jak umíš. Já vím, že zubaři nejsou, ale to bych snad raději investovala na placené klinice větší obnos s měla jistotu, že udělají všechno, co půjde, aby mi zuby zachránili. Tady bych peněz nelitovala. Navíc u těchto klinik je většinou i ta dentální hygiena. Já si u zubaře taky platím skoro všechny zákroky, ale mám jistotu dobře odvedené práce a zdravé a pěkné zuby. Dělal ti vůbec někdy rentgen? Tam se totiž objeví i minikazy a mohou se zavčas odstranit i kritická místa, která je potřeba hlídat. A rouška, štít, moderní vybavení a postupy, to by měla být snad samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
11.7.23 14:33
@Vlacilova píše:
@pikola otec měl spatne zuby, proc to nevím. Mama je měla vždy hezké, teď má paradentózu. Od mala mě učili, že se zuby čistí min. 2minuty. Zuby jsem měla bílé a teď je mám taky, samozrejme je nemam uplne bile, ale skazene je nemam. Proste jsem náchylná na kazivost a zanety. Od mala jsem mela oslabenou imunitu (treba to muze byt u tim, nevim nejsem doktor), trpěla jsem na zanety uší a zubů. Teď, když jsem chytla zánět do zubu, ptala jsem se zubaře, že proč pokaždé mám v tom zubu zánět a on mi řekl, že hold když mi vytahuje jeden nerv, nebo co mi to vytahoval, po druhým tak to tak prostě u někoho bývá. Co dál mi k tomu řeknete?

ze zapaly usi mas od zubov. je to totiz prepojene.
chapem, ze mas biele zuby. ale si nachylna, tak sa musi o ne viac starat, to je vsetko. nestaci ti starat sa tak, ako sa stara niekto iny. kazdy mame nieco. ty tie zuby, tak im musis venovat zvysenu pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.