Špatné známky u prvňáčka

7
16.11.13 13:20

Śpatné známky u prvnáka

Ahoj, dcera v první třídě už přinesla dvě 4 a to jednu ze znalosti hodin a druhou z nějakého výkresu. Připadá mi to přehnané, hlavně z těchto předmětů. Nevím jak to mají ostatní děti, znám jen jednu co má samé jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
16.11.13 13:24

Taky mi to připadá přehnané, zvlášť teď, v půlce listopadu. Sotva začali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
16.11.13 13:25

To je mi jí líto, normální to teda v první třídě není :roll:, asi bych se došla zeptat do školy přímo učitelky co to má jako znamenat, proč dostává čtyřky, aby ti k tomu něco řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44324
16.11.13 13:27

Mě zase přijde přehnané, aby dostávaly jedničky všechny děti jen proto, že jsou teprve v první třídě :nevim: Jsem zastáncem přísnějšího známkování, stupnice má 5 stupňů.
Hodiny se dají naučit, procvičit, na výtvarku musí být talent, to je fakt. U těch hodin se snad má naučit zatím celou a půl, nebo se pletu?
Pokud se nepletu, z „výchov“, se dávají na vysvědčení jen jednička, dvojka nebo trojka, ale dílčí známky mohou být celá stupnice.

Je ale fakt, že většina prvňáků v tomto období teprve se známkováním začíná(po razítkách a „véčkách“). Hodně záleží, jak mají systém nastavený ve třídě, záleží na konkrténím učiteli.
Ale obhajoba, že je to „přehnané“, protože jde o „prvňáka“ a o „tyto předměty“, u kterých mají často rodiče pocit, že se známka prostě „dává“ do počtu, tak, aby nekazila vysvědčení, mi přijde poněkud scestná.
Spíš bych si promluvila s učitelem a taky se zaměřila na dítě - proč mu to nejde a jak mu můžu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.11.13 13:28

Já jí psala, řešíme vše e. mailem. Odepsala, že to bylo opakování a že se na její práce můžu podívat do šanonu o třídní schůzce. Ta bude příští týden, tak uvidím, co mi k tomu řekne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.11.13 13:33

Ty hodiny dcera už umí, jenže když se známkovalo, tak jsem ani nevěděla, že je probírají. Zatím mají umět jen celou. Určitě nesouhlasím, aby děti dostávali jen samé jedničky, ale do pololetí bych je trápila max trojkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44324
16.11.13 13:36

@korduna My taky řešíme vše mailem. To znamená, že učitelka je vstřícná a ochotná komunikovat. Každý to má prostě nastavené jinak, některý učitel najede ze začátku na tvrdý režim, některý je mírnější. Tady si to můžeš jen srovnat, ale nevyřešíš :kytka:
Taky je možné získat reference od rodičů, jejichž dítě taky učila ta učitelka.

Syn měl loni v první třídě mírnější režim, klasicky razítka, s opravdovým známkováním se začalo snad až ve druhém pololetí. Ale on s prvoukou problémy nemá, hodiny znal už ve školce. Pravda, na výtvarku talent nemá, nebaví ho to, ani žádné tvoření, ale dosud horší známku než dvojku nepřinesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885

@korduna tak holka je ve druhé a nosí pořád trojky, čtyřky z pracovní činnosti nebo právě taky z kreslení :roll: taky to nechápu, každý hold není nadaný na ruce, učitelky by to měly brát v úvahu, já třeba kreslím taky jak školák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371

U nas jsou znamky az od treti tridy a to je pekne blby, jelikoz 2 roky nevite, na cem jste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.11.13 13:37

@Jana206 mě přijde přehnané když se mají podle mě učit teprve čísla, tak jako už hodiny? Ty se snad učí až ve druhé třídě? :think: Alespoň moje neteř se je učila až ve druhé. K tomu soused je druhák a hodiny taky ještě neumí. Ani se je neučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44324
16.11.13 13:39
@korduna píše:
Ty hodiny dcera už umí, jenže když se známkovalo, tak jsem ani nevěděla, že je probírají. Zatím mají umět jen celou. Určitě nesouhlasím, aby děti dostávali jen samé jedničky, ale do pololetí bych je trápila max trojkami.

8o Nechci rýpat, nevěděla jsi, že je probírají? 8o
Nám učitelka každý pátek dodnes ve druhé třídě posílá shrnutí učiva(je to i pro marody) a v první třídě upozornění na velké prověrky a co zopakovat - teď už připravuje jen děti. A taky, s prvňákem jsem každý den prolezla aktovku, i když nebyl úkol nebo nebyl z toho předmětu a podívala jsem se, co probírali.

Asi nezbývá nic jiného, než počkat na ty třídní schůzky a vznést námitky tam :kytka:
Je fakt, že ty hodiny procvičovali poměrně dlouho, než psali prověrku. Učitelka dala každému dítěti ty papírové hodiny domů - aby se ujistila, že je mají všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.11.13 13:39

NO toho se strašně děsím, dcera neumí malovat a vše ji trvá déle. Je předškolák a učíme alespoň poznat čísla do pěti. ALe bojím se toho, že to tempo pro ni bude hektické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.11.13 13:40
@EvaG píše:
@Jana206 mě přijde přehnané když se mají podle mě učit teprve čísla, tak jako už hodiny? Ty se snad učí až ve druhé třídě? :think: Alespoň moje neteř se je učila až ve druhé. K tomu soused je druhák a hodiny taky ještě neumí. Ani se je neučí.

A podle čeho se orientují o přestávkách ve škole? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.11.13 13:41

@Damael zvonkem? Že přijde učitel do třídy. vy jste se učili kdy hodiny, já si pamatuji, že snad tak druhá třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
16.11.13 13:42

Syn od začátku školní docházky nosí příšerné známky ze psaní, pracovek a výtvarky, nemá hudební sluch a tělocvik je pro něj utrpení. Přesto má pořád samé 1. Když dítě projeví snahu, na vysvědčení špatnou známku nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí