Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, s přítelem se snažíme o první mimčo už skoro dva roky a pořád nic…v prosinci jsme zjistili, že problém je na straně přítele, 7 milionů a malá pohyblivost…bylo nám doporučeno IVF a nebo IUI, přítel jde v březnu na kontrolní spermiogram, tak uvidíme, navíc v lednu mi dělal doktor hormonální profil, a vše v normě, jen říkal, že mám trošku vyšší lutz. hormon, malinký náběh na PCO, ale prý je to v normě, říkal, že případně zkusíme i clostík, ale že to neřeší, těch 7 mil,
…od prosince bere přítel fertilan a pije čaj z kotvičníku, já beru gynex a vitamin E a kys. listovou, navíc piju čaje z konthryele a čaj pro ženy od mého bylinkáře…pořád věřím, že to přirozenou cestou zafunguje
teď jsem měla 14DC dvě čárky na ovu testu, 15 DC sex - to jsem nestihla změřit ![]()
neboť se na mě přítel „vrhnul“, hned jak jsem přišla z práce, a 16 DC zase už skoro nic, jen slaboulinká, spíš žádná čárka…uvidím dneska, navíc používáme lubrikační gel na podporu početí, myslíte, že bychom k tomuhle všemu mohli zkusit ještě NOSIFOL??? dík za rady…miminko už hrozně moc chceme a pořád nepřichází
když člověk vidí, jak někdo ho má hned, nebo ho má a ani nechce a nebo jde na potrat…a my tu pak zkoušíme hory doly, aby se to povedlo
je to fakt zázrak…nový život
![]()
@anitram999 máme podobný problém a nikdy se přirozeně nezadařilo, ani s různýma vitamínama.. jedeme v IVF..
@Danny77 a kdy jdete? já přemýšlela, že pokud se do března nepodaří, a ani nový kontrolní spermiogram nevyjde dobře, tak že pujdeme zatím na IUI s lehkou hormonální stimulací a pokud nevyjde ani ta, tak pak IVF…a vy jste na IUI byli?
@anitram999 Ahoj, manžel měl hodně špatný spermiogram - 4% použitelných… Začal jíst selzink - v každé lékárně snad do 150,–. Hodně mu to zvýšilo počet, i když pořád vysoká patologie, ale 4% ze 60 milionů je pořád lepší než 4% ze 17 milionů
Snažili jsme se rok, pak neúspěšné IVF. Po cca 2,5 letech se podařilo naprosto bez pomoci lékařů přirozeně - co ti budu povídat - manžel chtěl běžet na terasu a křičet „já jsem plodnýýýýý“
a to nám na klinice řekli, že bez IVF nemáme šanci - že i IUI je zbytečné zkoušet ![]()
@anitram999 ahoj, moc dobře vím, o čem mluvíš, jsme na tom podobně - jak s hormonama, tak s SPG
Snažíme se rok a půl, v prosinci jsme podstoupili IVF, bohužel neúspěšně… takže nás čeká druhé.
Taky se snažím užívat nějaké podpůrné vitamíny, Nosifol jsem pila loni od ledna do června, ale s tím naším SPG to moc nepomohlo… ![]()
Stále tedy sním o tom, že by se přirozeně přeci jen mohlo zadařit, už jsem takových případů viděla a tady je toho plné e-mimino… tak neházím flintu do žita a ničemu se nebráním ![]()
Jsem dneska 7. DC, tak budu hlídat ovu - co kdyby ![]()
@JLP jééé tak to gratuluji
já bych taky právě nejradši chtěla přirozeně, a kdo né?! proto na doporučení známých bere ten fertilan, ale kdyžtak potom zkusíme ten selzink
kdyby to nebylo lepší…doktor říkál, že naše šance tam je, ale tak třeba za 10 let, že spolu budeme mít děti, a protože chci tři nejmíň (už se smiřuju, že dvě budou zázrak), tak na to spěchám…za pár dní mi bude 25 let, a přece jenom tři děti za rok neporodíš a kdo ví jak by dopadly první pokusy IUI a IVF
ale pořád myslím pozitivně a hlavně, když jsem do prosince netušila, zda není problém i u mě, to mě hodně stresovalo, od prosince spadl alespoň z mých beder velký kámen v podobě stresu, tak si myslím, že i to pomohlo, že víme, kde je problém
děkuju za rady
to víš, taky ho to sebralo, myslel, že spermiogram bude OK, přece jenom je mu taky 25…a ono ejhle…dneska ta plodnost jde dolů šíleně ![]()
Zkus na to přestat myslet a nechat to plynout
některým hold není dáno, tak jsou i jiné alternativy
@JLP píše:
@anitram999 Ahoj, manžel měl hodně špatný spermiogram - 4% použitelných… Začal jíst selzink - v každé lékárně snad do 150,–. Hodně mu to zvýšilo počet, i když pořád vysoká patologie, ale 4% ze 60 milionů je pořád lepší než 4% ze 17 milionůSnažili jsme se rok, pak neúspěšné IVF. Po cca 2,5 letech se podařilo naprosto bez pomoci lékařů přirozeně - co ti budu povídat - manžel chtěl běžet na terasu a křičet „já jsem plodnýýýýý“
a to nám na klinice řekli, že bez IVF nemáme šanci - že i IUI je zbytečné zkoušet
ahoj, to jste přesně ten případ, ke kterému vzhlížím
![]()
Jednou se prirozene zadarit muze i se spatnym spermiogrameme. Pred par lety tu byla jedna diskuse, pan nemel skoro zadne spermie ok, nic jim nevyslo ivf, ket atd., a tak to vzdali. Za dvacet let bez ochrany se podarilo a ona otehotnela prirozene. Manzel ji neveril, ze je dite jeho, nevim jak to dopadlo, zakaladatelka se pak uz neozvala, ale dite meli spolu, ale mozna se rozvedli.
Ahoj, jsme na tom podobne, my se snazime taky rok a pul
ja jsem v poradku, i hormonalni profil naprosto ok. pritel ma spatny spg. kdyz vysledky spg videla sestricka u meho dr.,okamzite zacala vypisovat zadanku do car, pry prvne zkusime IUI… no ja jsem to chtela zkusit jeste prirozene, tak jsem tomu dala pul roku, coz je ted-v nejblizsi dobe se objednavam co car… kys. listovou beru vic jak dva roky, ale ta jen predchazi VVV, zkousela jsem nosifol-totalne mi rozhazel cyklus, caj babi radnicke, mame i ten gel
pritel bral skoro rok selzink a nic. ted bere fertilan, jenze po doporucenem davkovani dostal takovou alergickou reakci, ze musel vysadit a ted bere denne jen pulku. ale aspon neco
co vic udelat pro otehotneni netusim
svicky, nohy nahoru a podobny tekocvik v posteli uz me nebavi, i jsem zkousela po sexu hodinu lezet nekolikrat a nic ![]()
@Keish-Keish píše:
Zkus na to přestat myslet a nechat to plynoutněkterým hold není dáno, tak jsou i jiné alternativy
jéje to je mi ale rada!
![]()
@kar-maa to me bylo taky receno, ze se zadarit muze prirozenem jen to pry muze byt hned a nebo muzem cekat 10 let
ze to je uz o nahode se spatnym spg
@mookiee píše:
Ahoj, jsme na tom podobne, my se snazime taky rok a pulja jsem v poradku, i hormonalni profil naprosto ok. pritel ma spatny spg. kdyz vysledky spg videla sestricka u meho dr.,okamzite zacala vypisovat zadanku do car, pry prvne zkusime IUI… no ja jsem to chtela zkusit jeste prirozene, tak jsem tomu dala pul roku, coz je ted-v nejblizsi dobe se objednavam co car… kys. listovou beru vic jak dva roky, ale ta jen predchazi VVV, zkousela jsem nosifol-totalne mi rozhazel cyklus, caj babi radnicke, mame i ten gel
pritel bral skoro rok selzink a nic. ted bere fertilan, jenze po doporucenem davkovani dostal takovou alergickou reakci, ze musel vysadit a ted bere denne jen pulku. ale aspon neco
co vic udelat pro otehotneni netusim
svicky, nohy nahoru a podobny tekocvik v posteli uz me nebavi, i jsem zkousela po sexu hodinu lezet nekolikrat a nic
naprosto to chápu, prošli jsme tím taky… pak jsme se upnuli k tomu IVF, které nevyšlo ![]()
Jdeme do druhého, ale nevzdávám přirozenou cestu (sleduju OVU) a bereme vitamíny, zdravě jíme pořád, cvičíme oba dvakrát týdně, váhu máme normální, nikdy jsme nekouřili…
jediným hříchem je, že máme rádi víno ![]()
@mookiee píše:
@kar-maa to me bylo taky receno, ze se zadarit muze prirozenem jen to pry muze byt hned a nebo muzem cekat 10 letze to je uz o nahode se spatnym spg
v našem věku 37 let už není čas čekat ![]()
@Janice78 Ahuj, právě taky se bojím toho když IVF nevyjde…tolik peněz za to, protože nás můj gynekolog upozornil, že i když platí ty první pokusy pojišťovna, tak, hormony tak 8tis a že v našem případě bude potřeba vstříknout spermie do vajíčka a to je asi taky 8 tis, takže to už je 16 min…a kde je to ostatní
kde jste byli na tom prvním? a kolik vás to stálo bokem, krom toho co platí pojišťovna, chci vědět, kolik našetřit
a přeju ať se zadaří, já vím, je tu spousta těch, co nemohly a najednou přirozeně…nebo měly IVF první dítě a druhý a třetí přirozeně
pořád tomu věřím
že se povede…držím pěstičky, ať druhé IVF vyjde ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď