Špatný spermiogram a přirozené otěhotnění

7846
5.2.15 09:10

špatný spermiogram a přirozené otěhotnění

Ahoj holky, s přítelem se snažíme o první mimčo už skoro dva roky a pořád nic…v prosinci jsme zjistili, že problém je na straně přítele, 7 milionů a malá pohyblivost…bylo nám doporučeno IVF a nebo IUI, přítel jde v březnu na kontrolní spermiogram, tak uvidíme, navíc v lednu mi dělal doktor hormonální profil, a vše v normě, jen říkal, že mám trošku vyšší lutz. hormon, malinký náběh na PCO, ale prý je to v normě, říkal, že případně zkusíme i clostík, ale že to neřeší, těch 7 mil, :(…od prosince bere přítel fertilan a pije čaj z kotvičníku, já beru gynex a vitamin E a kys. listovou, navíc piju čaje z konthryele a čaj pro ženy od mého bylinkáře…pořád věřím, že to přirozenou cestou zafunguje :) teď jsem měla 14DC dvě čárky na ovu testu, 15 DC sex - to jsem nestihla změřit :D:D neboť se na mě přítel „vrhnul“, hned jak jsem přišla z práce, a 16 DC zase už skoro nic, jen slaboulinká, spíš žádná čárka…uvidím dneska, navíc používáme lubrikační gel na podporu početí, myslíte, že bychom k tomuhle všemu mohli zkusit ještě NOSIFOL??? dík za rady…miminko už hrozně moc chceme a pořád nepřichází :( když člověk vidí, jak někdo ho má hned, nebo ho má a ani nechce a nebo jde na potrat…a my tu pak zkoušíme hory doly, aby se to povedlo :( je to fakt zázrak…nový život :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1983
5.2.15 09:17

@anitram999 máme podobný problém a nikdy se přirozeně nezadařilo, ani s různýma vitamínama.. jedeme v IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.2.15 09:19

@Danny77 a kdy jdete? já přemýšlela, že pokud se do března nepodaří, a ani nový kontrolní spermiogram nevyjde dobře, tak že pujdeme zatím na IUI s lehkou hormonální stimulací a pokud nevyjde ani ta, tak pak IVF…a vy jste na IUI byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
5.2.15 09:28

@anitram999 Ahoj, manžel měl hodně špatný spermiogram - 4% použitelných… Začal jíst selzink - v každé lékárně snad do 150,–. Hodně mu to zvýšilo počet, i když pořád vysoká patologie, ale 4% ze 60 milionů je pořád lepší než 4% ze 17 milionů ;) Snažili jsme se rok, pak neúspěšné IVF. Po cca 2,5 letech se podařilo naprosto bez pomoci lékařů přirozeně - co ti budu povídat - manžel chtěl běžet na terasu a křičet „já jsem plodnýýýýý“ :D a to nám na klinice řekli, že bez IVF nemáme šanci - že i IUI je zbytečné zkoušet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
5.2.15 09:29

@anitram999 ahoj, moc dobře vím, o čem mluvíš, jsme na tom podobně - jak s hormonama, tak s SPG :D Snažíme se rok a půl, v prosinci jsme podstoupili IVF, bohužel neúspěšně… takže nás čeká druhé.
Taky se snažím užívat nějaké podpůrné vitamíny, Nosifol jsem pila loni od ledna do června, ale s tím naším SPG to moc nepomohlo… :D
Stále tedy sním o tom, že by se přirozeně přeci jen mohlo zadařit, už jsem takových případů viděla a tady je toho plné e-mimino… tak neházím flintu do žita a ničemu se nebráním ;)
Jsem dneska 7. DC, tak budu hlídat ovu - co kdyby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.2.15 09:33

@JLP jééé tak to gratuluji :-) já bych taky právě nejradši chtěla přirozeně, a kdo né?! proto na doporučení známých bere ten fertilan, ale kdyžtak potom zkusíme ten selzink :) kdyby to nebylo lepší…doktor říkál, že naše šance tam je, ale tak třeba za 10 let, že spolu budeme mít děti, a protože chci tři nejmíň (už se smiřuju, že dvě budou zázrak), tak na to spěchám…za pár dní mi bude 25 let, a přece jenom tři děti za rok neporodíš a kdo ví jak by dopadly první pokusy IUI a IVF :))) ale pořád myslím pozitivně a hlavně, když jsem do prosince netušila, zda není problém i u mě, to mě hodně stresovalo, od prosince spadl alespoň z mých beder velký kámen v podobě stresu, tak si myslím, že i to pomohlo, že víme, kde je problém :) děkuju za rady :) to víš, taky ho to sebralo, myslel, že spermiogram bude OK, přece jenom je mu taky 25…a ono ejhle…dneska ta plodnost jde dolů šíleně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Keish-Keish
5.2.15 09:33

Zkus na to přestat myslet a nechat to plynout ;) některým hold není dáno, tak jsou i jiné alternativy

• Citovat
  • Upravit
13107
5.2.15 09:35
@JLP píše:
@anitram999 Ahoj, manžel měl hodně špatný spermiogram - 4% použitelných… Začal jíst selzink - v každé lékárně snad do 150,–. Hodně mu to zvýšilo počet, i když pořád vysoká patologie, ale 4% ze 60 milionů je pořád lepší než 4% ze 17 milionů ;) Snažili jsme se rok, pak neúspěšné IVF. Po cca 2,5 letech se podařilo naprosto bez pomoci lékařů přirozeně - co ti budu povídat - manžel chtěl běžet na terasu a křičet „já jsem plodnýýýýý“ :D a to nám na klinice řekli, že bez IVF nemáme šanci - že i IUI je zbytečné zkoušet ;)

ahoj, to jste přesně ten případ, ke kterému vzhlížím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
5.2.15 09:39

Jednou se prirozene zadarit muze i se spatnym spermiogrameme. Pred par lety tu byla jedna diskuse, pan nemel skoro zadne spermie ok, nic jim nevyslo ivf, ket atd., a tak to vzdali. Za dvacet let bez ochrany se podarilo a ona otehotnela prirozene. Manzel ji neveril, ze je dite jeho, nevim jak to dopadlo, zakaladatelka se pak uz neozvala, ale dite meli spolu, ale mozna se rozvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
5.2.15 09:41

Ahoj, jsme na tom podobne, my se snazime taky rok a pul :roll: ja jsem v poradku, i hormonalni profil naprosto ok. pritel ma spatny spg. kdyz vysledky spg videla sestricka u meho dr.,okamzite zacala vypisovat zadanku do car, pry prvne zkusime IUI… no ja jsem to chtela zkusit jeste prirozene, tak jsem tomu dala pul roku, coz je ted-v nejblizsi dobe se objednavam co car… kys. listovou beru vic jak dva roky, ale ta jen predchazi VVV, zkousela jsem nosifol-totalne mi rozhazel cyklus, caj babi radnicke, mame i ten gel :nevim: pritel bral skoro rok selzink a nic. ted bere fertilan, jenze po doporucenem davkovani dostal takovou alergickou reakci, ze musel vysadit a ted bere denne jen pulku. ale aspon neco :lol: co vic udelat pro otehotneni netusim :nevim: svicky, nohy nahoru a podobny tekocvik v posteli uz me nebavi, i jsem zkousela po sexu hodinu lezet nekolikrat a nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
5.2.15 09:41
@Keish-Keish píše:
Zkus na to přestat myslet a nechat to plynout ;) některým hold není dáno, tak jsou i jiné alternativy

jéje to je mi ale rada! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
5.2.15 09:44

@kar-maa to me bylo taky receno, ze se zadarit muze prirozenem jen to pry muze byt hned a nebo muzem cekat 10 let :nevim: ze to je uz o nahode se spatnym spg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
5.2.15 09:44
@mookiee píše:
Ahoj, jsme na tom podobne, my se snazime taky rok a pul :roll: ja jsem v poradku, i hormonalni profil naprosto ok. pritel ma spatny spg. kdyz vysledky spg videla sestricka u meho dr.,okamzite zacala vypisovat zadanku do car, pry prvne zkusime IUI… no ja jsem to chtela zkusit jeste prirozene, tak jsem tomu dala pul roku, coz je ted-v nejblizsi dobe se objednavam co car… kys. listovou beru vic jak dva roky, ale ta jen predchazi VVV, zkousela jsem nosifol-totalne mi rozhazel cyklus, caj babi radnicke, mame i ten gel :nevim: pritel bral skoro rok selzink a nic. ted bere fertilan, jenze po doporucenem davkovani dostal takovou alergickou reakci, ze musel vysadit a ted bere denne jen pulku. ale aspon neco :lol: co vic udelat pro otehotneni netusim :nevim: svicky, nohy nahoru a podobny tekocvik v posteli uz me nebavi, i jsem zkousela po sexu hodinu lezet nekolikrat a nic :(

naprosto to chápu, prošli jsme tím taky… pak jsme se upnuli k tomu IVF, které nevyšlo :(
Jdeme do druhého, ale nevzdávám přirozenou cestu (sleduju OVU) a bereme vitamíny, zdravě jíme pořád, cvičíme oba dvakrát týdně, váhu máme normální, nikdy jsme nekouřili…
jediným hříchem je, že máme rádi víno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
5.2.15 09:45
@mookiee píše:
@kar-maa to me bylo taky receno, ze se zadarit muze prirozenem jen to pry muze byt hned a nebo muzem cekat 10 let :nevim: ze to je uz o nahode se spatnym spg

v našem věku 37 let už není čas čekat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.2.15 09:49

@Janice78 Ahuj, právě taky se bojím toho když IVF nevyjde…tolik peněz za to, protože nás můj gynekolog upozornil, že i když platí ty první pokusy pojišťovna, tak, hormony tak 8tis a že v našem případě bude potřeba vstříknout spermie do vajíčka a to je asi taky 8 tis, takže to už je 16 min…a kde je to ostatní :( kde jste byli na tom prvním? a kolik vás to stálo bokem, krom toho co platí pojišťovna, chci vědět, kolik našetřit :))) a přeju ať se zadaří, já vím, je tu spousta těch, co nemohly a najednou přirozeně…nebo měly IVF první dítě a druhý a třetí přirozeně :))) pořád tomu věřím :))) že se povede…držím pěstičky, ať druhé IVF vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí