Spinální anestesie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
535
9.3.12 16:46

Ahoj,
taky nelituju toho, že jsem šla na spinál. Rodila jsem kolem poledne a večer už jsem byla na normálním pokoji. Nejhorší bylo to čekání až mi příjdou k sobě nohy. A ještě jedna raritka. Nevím jak se mi to povedlo, ale podstatě celé jsem to zaspala. Ptala jsem se pak manžela jestli mi nakonec nedali celkovou. Prý ne, prostě jsem usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.3.12 16:50
Pudloslava píše:
alusa11 píše:
Já teda nezažila ale švagrová měla spinál. Bylo to bez komplikací ale nejhorší bylo potom to ležení. Myslím že musíš 12 nebo 24 hodin (nmůžu si to vybavit) jen ležet…

po lumbalce (z hlediska invazivity totez) se driv lezivalo do druheho dne, jako prevence bolesti hlavy z uniku likvoru. dneska se pouzivaji atraumaticke jehly a lezi se 3 hodiny.

nicmene po cisari fakticky nebude mit nejake pomysleni na vstavani behem prvniho dne, to at se neboji - a nebude to bolest hlavy, co ji bude limitovat :-)

Jojo,taky jsem byla ráda,že ležím :mrgreen: Stačilo jak jsem zvedla zadek když měnily vložky,podložky… Ráno mazec do sprchy…ale pak už v pohodě…Ale rozcházela jsem postupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
9.3.12 19:40

Já jsem měla spinální anestezii (viz. můj deníček z porodu) a šla bych do toho znovu. Bohužel ta proleželá záda byla dost mazec, ale i tak bych do toho šla znovu. Bylo hrozně moc hezké, že když se malý narodil, drželi jsme se s manželem za ruku a byli u toho spolu.. Jo a co se vstávání týče, sestřička na JIPu mi řekla, ať si řeknu, až se na to budu cítit, že mi předtím nechá vykapat něco proti bolesti, abych nevstávala „do živého“, takže nic příjemného, ale rozhodně žádný horor. Jo a po spinální anestezii se nesmí nic jíst, ale sestřička mi doporučila ochucená mléka od Activie, že ty se můžou, tak to posílám dál, na ten hlad to byla ňamka :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.3.12 21:46
Girly píše:
Já jsem měla spinální anestezii (viz. můj deníček z porodu) a šla bych do toho znovu. Bohužel ta proleželá záda byla dost mazec, ale i tak bych do toho šla znovu. Bylo hrozně moc hezké, že když se malý narodil, drželi jsme se s manželem za ruku a byli u toho spolu.. Jo a co se vstávání týče, sestřička na JIPu mi řekla, ať si řeknu, až se na to budu cítit, že mi předtím nechá vykapat něco proti bolesti, abych nevstávala „do živého“, takže nic příjemného, ale rozhodně žádný horor. Jo a po spinální anestezii se nesmí nic jíst, ale sestřička mi doporučila ochucená mléka od Activie, že ty se můžou, tak to posílám dál, na ten hlad to byla ňamka :lol: .

Nejde o spinál proč by se nemohlo jíst…ale o to,že jde o operaci břicha… Když budeš po operaci kolene ve spinále,tak v podstatě jíst můžeš normálně… Záleží samo o jakou oparaci jde… ;) Já měla s sebou Nutridrink-bylo mi to doporučeno na předporodním kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
9.3.12 22:38

Já mám s sebou zabalenou jesenku (v takové té tubě, tvarem připomíná pastu na zuby) To by mi mohlo po operaci projít, ne? Objevila jsem teprve nedávno, že ji ještě vyrábějí a vytvořila si na ní závislost. Ale v tašce do porodnice vydrží jen tak 1-2 dny, už jsem jí mezitím několikrát zblajzla a znovu musela dokoupit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.3.12 20:08
emari píše:
Já mám s sebou zabalenou jesenku (v takové té tubě, tvarem připomíná pastu na zuby) To by mi mohlo po operaci projít, ne? Objevila jsem teprve nedávno, že ji ještě vyrábějí a vytvořila si na ní závislost. Ale v tašce do porodnice vydrží jen tak 1-2 dny, už jsem jí mezitím několikrát zblajzla a znovu musela dokoupit :-)

Ahoj :mavam: nevim jestli ti to projde já měla 24h jen čaj druhý den k obědu jen vodovou polévku k večeři bram.kaši až 3.den normální jídlo…Ale všude je to jiný tak uvidíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
10.3.12 20:59

Ahoj, i ja doporucuju!Vpich byl jen maly tlak do zad a pak teplo.Malou jsem videla hned,na JIP byla 24 hodin.Rozi se narodila v 8.50,v 13 mi ji donesli na kojeni a pak kazde 3 hodiny (v noci 4) a rano po sprse a prevezeni na sestinedeli mimi uz nafurt.Takto FN Olomouc. :-) Nohy k sobe prisly do cca 2-3 hodin. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.3.12 15:49
emari píše:
Já mám s sebou zabalenou jesenku (v takové té tubě, tvarem připomíná pastu na zuby) To by mi mohlo po operaci projít, ne? Objevila jsem teprve nedávno, že ji ještě vyrábějí a vytvořila si na ní závislost. Ale v tašce do porodnice vydrží jen tak 1-2 dny, už jsem jí mezitím několikrát zblajzla a znovu musela dokoupit :-)

na JIP neprojde, ale tam to zvoadnes v pohode a druhy den si ji vysosnes - taky jsem porusila dietu, porucila jsem si, at mi navstevy donesou chlebicky a medovnik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.3.12 16:36

U spinální anestezie se nesmí jíst, protože se vším ostatním se umrtví i střeva a do obnovení jejich činnosti se jíst nesmí. Obnovení činnosti střev se pozná podle „odcházení větrů“. Mi přišlo legrační, jak se mě tři dny pořád nějaká sestřička s tajemným výrazem ve tváři ptala, zda „odchází větry“. No, na druhou stranu, přece se mě nezeptá „A prdíte, madam?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.3.12 16:47

No dobře, vysosnu (to je bezva výraz) ji druhý den :-) A brali byste s sebou do porodnice na plánovaného císaře nějaké potraviny na rozběhnutí laktace, které při SC trvá déle? Třeba kojící čaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
11.3.12 16:58
emari píše:
No dobře, vysosnu (to je bezva výraz) ji druhý den :-) A brali byste s sebou do porodnice na plánovaného císaře nějaké potraviny na rozběhnutí laktace, které při SC trvá déle? Třeba kojící čaje?

Ne, ono ta laktace totiž netrvá déle :mrgreen: U mě přesně na minutu třetí den kozy jak vozy :lol: A to mi první den malého nenosili vůbec,protože byl v inkubátoru,druhý den ho vozili po vyšetření a mi přinesli najezeného a ale on stejně nějak nesál…takže jsem skončila s odsávačkou…ale ne kvůli SC,ale kvůli malému. A i tak jsem měla mlíka dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.3.12 17:08
Brokianaa píše:
emari píše:
No dobře, vysosnu (to je bezva výraz) ji druhý den :-) A brali byste s sebou do porodnice na plánovaného císaře nějaké potraviny na rozběhnutí laktace, které při SC trvá déle? Třeba kojící čaje?
Ne, ono ta laktace totiž netrvá déle :mrgreen: U mě přesně na minutu třetí den kozy jak vozy :lol: A to mi první den malého nenosili vůbec,protože byl v inkubátoru,druhý den ho vozili po vyšetření a mi přinesli najezeného a ale on stejně nějak nesál…takže jsem skončila s odsávačkou…ale ne kvůli SC,ale kvůli malému. A i tak jsem měla mlíka dost…

Díky… Já to asi moc řeším, ale chtěla bych aspoň kojit, když už nemůžu normálně rodit. Ale zatím se mi nedělá vůbec žádné mlezivo, mám pár dní před termínem a prsa jsou snad stejně velká (oops, vlastně malá :roll: ), jako před těhotenstvím… Tak si to chci nějak posichrovat, ale asi to nechám na přírodě. Ještě přemýšlím - odsávačku ti půjčili, nebo jsi měla svoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.3.12 17:15

Odsávačku mi v porodnici půjčili s komentářem, že jsem tam jediná, která tam nekojí, takže mám štěstí a můžu si ji nechat u sebe :pocitac: Vidinu, že jsem tam jediná, jsem obrečela. A měla jsem tam s sebou Gravimilk, jestli je to na laktaci tak báječné nevím, ale když už jsem musela ve čtyři ráno vstávat, udělala jsem si to vanilkové teplé mlíčko a svět byl hned růžovější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
11.3.12 20:09

No já taky hrozně chtěla kojit…nakonec jsem zkončila na sedm měsíců s odsávačkou :-) Mě ji taky půjčili,měli jich podle mě dost…půjčili automaticky…Ale u mě nebyl problém laktace,ale to,že se malý narodil s DS a tudíž byl problém v něm…laktace byla ok :mrgreen: Na to jaké jsem měla stresy po porodu kvůli této zprávě se divím,že jsem o mlíko nepřišla :lol: Takže neboj…a nech to na přírodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.3.12 20:12
emari píše:

mela jsem dva cisare, druhy planovany, laktace se rozbehla o den driv. u prvniho jsem pojidala a pila vsechny ty kojici nesmysly, prikladala 40 minut po 1,5 hodine !!!!!!!! u druheho jsem jen stimulovala bradavky, abych decko nevycerpavala.
laktace se nakonec rozbehne sama, mozna pozdeji - dulezite, abys mela hodne sestricky na sestinedeli.
ale kojeni neni vubec zasadni v materstvi, neupinej se na to, mela bys pak zbytecne vycitky, kdyby to trebas neslo. LL dela brainstorming a u tehotnejch je to navic dost snadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí