Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak sem s nějakou tou fotečkou,pochlubte se, malé konečně dorostli trochu vlasky aby jsme mohli na te hlavě něco vytvořit,jen mě nic nenapadá dělám jen culík a dvě sponky nebo sponka na ofinu
Takový krásný pidicopeček
Jsem si vzpomněla jakou radost jsem měla když jsem poprvé učesala Kristince copeček, do dvou let byla plešatá
A teď je to holka copkatá
Na fotce je vlevo a vpravo je kámoška Berunka-byla u nás na hlídání. ![]()
cca do 5 let by se dětem neměly vlasy svazovat a měly by být max 15 cm dlouhé, aby se neničily vlasové cibulky
klárka má krátké mikádko, takže u nás maximálně čelenky. ale dají se sehnat i nádherné elastické, které netlačí. zkusím najít foto.
ww píše:
Takový krásný pidicopečekJsem si vzpomněla jakou radost jsem měla když jsem poprvé učesala Kristince copeček, do dvou let byla plešatá
![]()
Na fotce je vlevo a vpravo je kámoška Berunka-byla u nás na hlídání.
ww píše:
Takový krásný pidicopečekJsem si vzpomněla jakou radost jsem měla když jsem poprvé učesala Kristince copeček, do dvou let byla plešatá
![]()
Na fotce je vlevo a vpravo je kámoška Berunka-byla u nás na hlídání.
tak já se nemůžu s dcerou chlubit jen tiše závidět, Naty má 3,5 roku a na hlavě chmíří jako mají novorozenci takže nic asi sponečka ani gumička. snad časem dorostou.
fufiiina píše:
tak sem s nějakou tou fotečkou,pochlubte se, malé konečně dorostli trochu vlasky aby jsme mohli na te hlavě něco vytvořit,jen mě nic nenapadá dělám jen culík a dvě sponky nebo sponka na ofinu
Takhle to zapínám i já malé.ale jí to vydrží max pul hodiny.Ona má dva starší bráchy a na to sponečkování moc není,.
nozu píše:
cca do 5 let by se dětem neměly vlasy svazovat a měly by být max 15 cm dlouhé, aby se neničily vlasové cibulkyklárka má krátké mikádko, takže u nás maximálně čelenky. ale dají se sehnat i nádherné elastické, které netlačí. zkusím najít foto.
toho culíka taky moc nedělám,jde jí ještě špatně,ale sponku nosí často. Do 5 let
?To si myslím že si je spíš zničí když si je začnou hodně brzy barvyt( kolikrát vidím 10leté holky co mají hlavu nabarvenou
sthan píše:fufiiina píše:Takhle to zapínám i já malé.ale jí to vydrží max pul hodiny.Ona má dva starší bráchy a na to sponečkování moc není,.
ona si to tam taky dýl jak pár vteřin nikdy nenechala až tenhle týden přišla a říká mamko dej ponečku a už jí z hlavy nesundala
Jé, mě by se taky líbilo mít holčičku s culíčkama.. No uvidíme, když ne teď, tak třeba příště ![]()
nozu píše:
cca do 5 let by se dětem neměly vlasy svazovat a měly by být max 15 cm dlouhé, aby se neničily vlasové cibulkyklárka má krátké mikádko, takže u nás maximálně čelenky. ale dají se sehnat i nádherné elastické, které netlačí. zkusím najít foto.
Tak to musím bohužel potvrdit, dělala jsem malé od roku a půl culíčky, aby jí to nepadalo do očiček, a ve výsledku se musela nechat ve dvou letech ostříhat na kluka, měla vlásky polámané a zničené. Takže bych dala max. tu sponečku do ofinky, ale spíš bych ostříhala ofinku a vlásky nechala všechny volně.
Jako slušelo jí to ( foto ), ale vlásky se zničily.
nozu píše:
Me to taky přijde už moc, až do 5 let
já teda holkám dělám culíky nebo té mladší dávám sponky (má to kudrnatý, tak jí i sponky pěkně drží). A třeba naše kadeřnice mi zase říká ať jim ty culíky dělám a sponky dávám, aby si na to zvykly. Starší nosí culíky a vlásky má v pohodě. Je fakt, že to tak nemají každej den, někdy culík nechce, tak si to nechává rozpuštěný, nebo má jen jeden a hodně na volno. Ale když potřebuju aby viděla a necuckalo se jí to, udělám dva zapletený.
Naše malá má mikádko ,aby slespon trochu vypadala jak holka.takto ji kdysi učesal manžel ,já myslela ,že mě trefí.a ten odřený nos ,to k nám jaksi patří.
A tady je Kristinka v 10ti měsících, starší fotku do dvou let v PC nemám, ale do těch dvou nesila stejný „účes“ ![]()