Sprcha v ledové vodě v letních měsících

3506
11.8.22 15:27

Sprcha v ledové vodě v letních měsících

Rád bych zjistil, jestli v těchto vedrech si některá troufne na ledovou sprchu. Já jakožto muž, i když s velkým M na začátku věty, nemám odvahu. Volím vlažnou nebo teplou. Ale mezi námi, myslím si, že sprchovat se v teplé je prostě příjemnější pocit, než na sebe lít studenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24687
11.8.22 15:28

Úplně ledová se ani nedoporučuje. Působí kontraproduktivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
11.8.22 15:28

Ja to dělám každý léto. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
11.8.22 15:30
@lucad77 píše: Úplně ledová se ani nedoporučuje. Působí kontraproduktivně.

A hlavně, při sprše v ledové ti je dříve více teplo, než ve vlažné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
11.8.22 15:31
@GirlsNick píše:
Ja to dělám každý léto. :dance:

No já i přes zimu :lol: :P bavíme se ještě pořád o sprše ano? :potlesk: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
11.8.22 15:32

Jedno léto jsme rekonstruovali. Jediná možnost se osprchovat byla připojit sprchu na hadici (z20 m studny)… a po par dnech normalka. Po setmění jsem se svlékla (vvjakemkoliv počasí ) a normálně se osprchovala. Byly to asi 2 týdny.
Jinak doma si dam teplou a postupně ubiram a spechuji se nakonec studenou. Ale už máme městskou vodu, tak úplně studena není vlastně nikdy. Ze studny měla kolem 10 stupňů myslím.

• Citovat
  • Upravit
24687
11.8.22 15:41
@Rotha píše:
A hlavně, při sprše v ledové ti je dříve více teplo, než ve vlažné :lol:

No přesně. Tělo aktivuje ohřev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
11.8.22 19:06

Můj partner se sprchuje pouze studenou vodou. Dokonce se v ní klidně i koupe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
11.8.22 19:45

Ja mam porad sen zacit se nejak postupne trochu otuzovat, takze kdyz je ta spravna nalada, po osprchovani páka doprava a hura na to :D A rozhodne ta nalada je ted v lete casteji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.8.22 19:46

Vlažnou ano. Ledovou ne. Brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.8.22 19:54

Bych zdechla :lol:
Mám ledové ruce a nohy i v srpnu, je mi pořád zima a to i přesto, že hodně sportuji, hýbu se, zdravě jím a jsem celoživotně štíhlejší s nízkým tlakem. Ledová voda je pro mě synonymem mučírny.
Můj strýc s alternativním způsobem života tvrdí, že otužování by mi paradoxně pomohlo na ty ledové končetiny, asi jo. Ale já už si za celý život zvykla a není větší blaho než horká vana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
11.8.22 20:41

S týdenní odstávkou v teplárně nám nic jiného než naprosto ledová neteče :lol: a pravidelně je odstávka v týdnu největších veder, to se pak pozná, kdo se otužuje a kdo smrdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17947
11.8.22 21:18

Zacala jsem pred mesicem, podle doporuceni postupne, ted jsem na 2,5 minutach. Nevim, jestli je ledova - proste termostatem nastavim nejmin, co jde. Po sprse si dam 5minutovou jogu a snidani.
Trpim na premenstruacni zimnice, celou druhou pulku cyklu. Zatim teda otuzovani nepomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17947
11.8.22 21:20
@Big boss píše:
Bych zdechla :lol:
Mám ledové ruce a nohy i v srpnu, je mi pořád zima a to i přesto, že hodně sportuji, hýbu se, zdravě jím a jsem celoživotně štíhlejší s nízkým tlakem. Ledová voda je pro mě synonymem mučírny.
Můj strýc s alternativním způsobem života tvrdí, že otužování by mi paradoxně pomohlo na ty ledové končetiny, asi jo. Ale já už si za celý život zvykla a není větší blaho než horká vana.

mam to stejne. Strycovi vyrid, ze mne to na ledove koncetiny nepomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
12.8.22 10:58

Já jednou ledovou sprchu okusil, když zde v anglii bylo 42c, a na toto my fakt nejsme zvyklí, když jsem to na sebe pustil, viděl sem hvězdičky, asi z toho kafe a cigaret :mrgreen:, ale měl jsem takový divný pocit na těle, že mi to nedělá dobře, něco jako, když si na kocovinu dáš energy drink, taky se pak člověk cítí, nesvůj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová