Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq - ty vedra jsou fakt desny… Vubec nevim, kolik je tady venku, ale my jsme ted meli temer tyden doma pres 30°C… i v noci - a to teda bylo umorny… uz jsem pomalu dostavala depku… ale dneska to vypada na prijemny den kolem 30°C s cerstvym vetrikem..... A doma jsme meli dneska rano 28°C + vetrik… a to teda byla zmena… az jsem byla prekvapena, jak 2 stupne toho zmeni…
Zitra jdu na ‚integracni den‘ v ramci me integrace mezi Francouze… Bude to trvat od 9 do 17 hod… a dostaneme dokonce i obed… Jsem zvedava, jake to bude… pravdepodobne budeme cely den koukat na video o hodnotach Francie… ![]()
Doufam, ze sal bude klimatizovany…
Jo, na tohle datum jsem cekala 4 mesice… vive la France… ![]()
Za chvili jedeme ke tchanovcum a budeme grilovat… hura… je to poctvrte tento tyden…
2× rybicky, 2× masicko… mnam.. ![]()
Ahoj holky,
EvikP to je fajn, že už jsi doma. A neboj, za chvíli budete mítdoma i Zdenečka.
Holky, dneska v noci jsem asi měla dost silné poslíčky. Není to brzo?
Se na to budu muset zeptat zítra v poradně. Mimochodem, dopoledne jsem dělala přípravu svého těla … u holení jsem se pořezala v tříslech … krve jako z vola
Jestli se mi tam udělá strup, tak se bude Dr. asi zítra divit
Pak jsem si pracně odlakovala nehty na nohou, ostříhala je a zase pracně nalakovala. No byla to buška ![]()
A k těm poslíčkům … byly to bolesti jako u hodně silné MS … dole v podbřišku a pak úplně dole zespod, jakoby od pochvy
Taky to tak máte? A ráno jak jsem vstala, tak jsem měla úplně trvdé celé bříško.
Takže jsem si ráno dochystala hygienické potřeby do porodnice a pak pro malého 5 bavlněných plenek na kojení a odříhnutí (dostali jsme to napsané na seznamu z porodnice) a osušky. Ještě mu vyžehlím alespoň ty oblečky na cestu z porodnice a nabalím už i kufřík pro něho na cestu domů. Co kdyby se něco začalo dít už teď? Třeba je to jen tím, že jsem už úplně vy:,–(ila magnésko. Kdyby se ale Dr. ptal, tak mu zalžu, že ho pořád beru podlejeho pokynů. Jenže přenášet nechci, že jo?
Cecetka já měla podobně „vášnivou“ noc!
Kolem jedný hodiny navíc úplně propocená, ale ani ne z horka, jako z toho, že mi nebylo dobře.
Taky mě celkem pobolívalo v podbřišku. Já ale furt nevim, jestli to ty posly jsou, nebo ne
!
Nicméně jsem celkový špatný stav přisoudila večernímu grilování… Nejím klobásy a už vůbec ne ostré, no tak jsem se s nimi musela nacpat! A jak mi chutnaly!
A bolesti kostí už začínají být k nesnesení. Od té jedné ráno jsem se těšila, až bude úplné ráno, abych už nemusela ležet. Musím najít nějakou vhodnou pozici, ve které spát přes den, jestli to půjde. Jinak mi z toho mrskne
![]()
No a pak si večer třeba sednem s kamarády ke stánku a někdo prohlásí jak se špatně vyspal
. V tu chvíli, kamarád nekamarád, bych mu jí takovou natáhla ![]()
cecetko-ty jeste porad beres magnesko?ja uz ho dobrala davno a ke konci tehu se pree uz prat nema.je to i v navodu ze v pozdnim tehotestvi muze spusobit ochablost novorozence.ja kdyz ho dobrala tak me to take zacalo trosku bolet a tohle co popisujes mivam take hlavne v noci.Boli to ale neni to zas tak hrozny tak nevim asi nic.Mozna jen mali poslicci.
Holky tak jsem byla na exkurzy porodnici v Prerove a musim rict je to tam fakt super vsechno novy moderni,mam tam tetu a ta me provedla jak to bude vsechno probihat no reknu vam divnej pocit kdyz si predstavim ze za par tydnu tam privedu na svet mimi
Ahojky holky,
moc děkuju…
Malý má dnes zase o 20g víc, takže 1790g a zase vypil 20ml přes klobouček. Už není ani na vyhřívaném lůžku ale v normální postýlce… Vypadá to velice dobře. Už se nemůžu dočkat až tam budu s ním. Dnes se celou dobu smál a dokonce i vejskal… No byla to sranda. Už aby bylo zítra. Je mi po něm smutno. Teď jsme mu dodělali pokojík, vyfotím a hodím do galerky… tak zatím papa
Ahoj ![]()
zdravim Evika : Zdenecek je mooooc roztomily a moc sikovny, kdyz tak hezky pribira
ja uz chci taky mimco, uz me to tehotenstvi nejak zmaha, bylo to hezke a bylo toho dost
zvlast v tech vedrech ![]()
my porad 2v1
ja uz chci rodit (nikdy jsem si nemyslela, ze tohle napisu
) ale stejne tomu neujdu a radsi uz ted, nechci jit na to vyvolani
takze jsem vcera uklizela, az ze me lilo, sex taky probehl a mimco porad nic
jenom se dneska porad mele, asi jeste nepochopil, ze ven se jde spodem a ne pres brisni stenu maminky
v utery mam dalsi kontrolu v nemocnici, tak jsem zvedava, jestli uz se aspon neco zmenilo ![]()
Eviku vydíš to, tak jste alespoň krásně připravili pro prcka pokojíček
v tom našem mi právě teď seškrabují tapety, je to otřesný, co si tady bývalí majitelé mohli dát, už nikdy nechci nikde tapety ![]()
Už se těším až to bude hotové, vymalované a nachystané, pořád mi přijde, že to nemůžem stihnout
A manžucha chudák pořád teploty přes 38 ![]()
yoursun-to jak jsi psala tak ze chces rodit tak te uplne chapu.ja uz chci take rodit.
take bych necekala ze tohle nekdy napisu ale vazne uz toho mam plny kecky jeste si budu muset chvilku pockat no.
spis se snazim na to psychycky pripravit ze to bude asi fuska ale cim driv to prijde tim lepe
a pak mimco na to se moc tesim
Porad chodim smirovat do cervenatek jak uz to maji skoro vsichni za sebou ![]()
miselinka : to jo, jenze ty mas podle metriku jeste docela cas, jenza ja uz zacala posledni tyden
hrozne rychle to uteklo, tesim se, az uz to budu mit za sebou, pro mimco uz to hlavni nakoupene a nachystane mame, postylka nacincana, takze uz by klidne mohl ven, jenze jemu se asi moc nechce ![]()
Ahoj, jdu vás taky konečně pozdravit.
Yoursun - Tvou zprávu jsem už ve čtvrtek nestihla, ale stejně jsem Tě poznala. Seděla jsi hned u dveří do ambulance. Já byla ta v béžové halence a béžových 3/4 a přišla jsem s manželem. Jen by bylo hloupé Tě tam přepadat, tak jsem raději nic neříkala
. My tam nakonec „zkejsli“ 3 hodiny. Udělali mi ozvy a pak jsme museli čekat
na dr., protože operoval. Přišel ve 12.30. Ale potěšil mě, miminko povyrostlo přesně o dva týdny a váží cca 2,7kg, tzn., že za dva týdny přibrala 40dkg. Jestli porodím za tři týdny a bude tak přibývat, tak by mohla mít i 3,3kg, což mi nepřijde zase tak málo
. Tož jsem se uklidnila. Na ozvech se hezky hemžila, až mi „ujížděla“ z pod sondy a sestra mi jí musela spravovat. Průtoky máme také OK a další kontrola ve čtvrtek. No, doufám, že Filípek si to rozmyslí a nebudeš muset na vyvolání. I když můj dr. má teď 14 dnů dovolenou a říkal, že to vypadá, že na něj počkám
. Takže u nás se neděje vůbec nic, děloha klidná, téměř rovná čára. Poslíčči jsou pro mě zcela neznámý pojem.
Jinak ty vedra mě zmordují. Od pátku jsem zavřená v baráku, ale ještě nemáme žaluzie, takže nám to tady hezky peče. Je to strašné, pořád se jen potím. Navíc měl dnes dorazit malíř, aby vymaloval kuchyň, ale bohužel, přijde až zítra
. Máme to už nachystané, celou linku zaigelitovanou, fakt zážitek. I když už se to pomalu začíná podobat bytu, přesto je tady ještě spousta práce, musím vydržet. I když nic nedělám, aspoň radím
.
A taky serfuju a tohle jsem nevydržela a objednala
. Děda bude mít v říjnu 60, tak to už budeme mít na oslavu. Manžel si ťuká na čelo, že už to fakt přeháním
.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No, chtěla jsem to dát jako obrázek, ale bohužel. Vím, že už se to tady probíralo. Poradí někdo i mě, jak dát obrázek přímo do příspěvku
Díky.
Polin na stránce s tím obrázkem si na něj klikneš pravým tlačítkem a vybereš - kopírovat adresu obrázku, pak se vrátíš sem do - napsat odpověď, nahoře zmáčkneš tlačítko - Img - dáš vložit - zmáčkneš Img znovu (je na něm pak hvězdička) a dáš odeslat a obrázek je tam!
http://img.mimibazar.cz/…o1879792.jpg
Jéé, to by byla sranda, kdyby se mi to teď nepovedlo
. Doufám, že jsem to napsala nějak čitelně, vysvětlování mi až tak nejde ![]()
Holky, mám skromný dotaz. Jak je to s tou pověrou o bouřce a rození???
Nedavno mi známá říkala - porodila jsem hrozně rychle, to víš, byla bouřka, tak jsem vyšla na balkon, zahřmělo a už jsme jeli.
Další mi něco podobného tvrdila včera.
Mimochodem, u nás hřmí… ![]()
Polin
tak to ses mela klidne prihlasit, kdyz jsi me poznala
tak priste se prihlasim ja, kdyz uz te poznam
tak to jste teda meli smulu, s tim cekanim, jeste v tom vedru
me pak nastesti odvezl tatka, tak jsem nekde na zastavce nepadla vycerpanim
ja jdu zase v utery, tak jsem zvedava, jak dopadnem
Yoursun - já už to chci mít taky za sebou! Nohy mám jak melouny a ty prsty na rukou, kdeže moje ladné štíhlé ručky jsou. Fakt už mě to teď zmáhá i když jsem nepřibrala co Ty.Ale to obří břicho je fakt tíha.
Holky to vedro je hnus!!!!!!!! Já už nechci teplo a to ho mám normálně hrozně ráda a libuju si v takových vedrech.Na slunci na teploměru máme 41 stupňů, to je mazec.Vsaďte se že porodíme a bude furt hnusně že nebudem moct jít ani s kočárkem ven.
Polin - moc krásné šatičky, taky jsem koupila pár kousků v Nextu, kdyby jen to oblečeníčko bylo trošku levnější jsou to docela pálky.
Už toho mám DOST!!! Popíšu vám déšť v našem provedení. 3 x zahřmí a spadne 15 kapek (to ještě u toho svítí sluníčko) ![]()
Já chci pořádnou průtrž!!!