Srpnový kluk do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
20.1.14 12:28

Taky je dobře mit na pameti, ze dnes se chodi do 9.tridy (dle me totalni zbytecnost, a jak nejsem příznivcem všech moznych zmen, tak devítku bych klidne zrusila), takze s odkladem budes mit dite na zakladce do 16ti.
Dite od třeťáku na stredni dkole plnolete, maturita ve 20ti :) atd

Ja mam malého květnového, a o odkladu vůbec neuvazuju. Duvod k nemu snad nebude, u nikoho v rodine nebyl… tak doufam. Pujde normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
20.1.14 12:29
@pvmr píše:
@j.a.n.i1 kdybych se mela ridit tim jak je syn veliky, tak by do skoly nesel vubec :mrgreen: je v druhe tride ma 8let (je listopadovy) a s bidou ma 120.

Tak je jasný, že jen tím se člověk řídit nemůže, ale v případě rozhododvání, zda dát dítko dříve to je jeden z faktorů, protože kombinace nejmladší a ještě nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.1.14 12:44

@cica já mám srpnovýho kluka, odklad měl kvůli opožděnému vývoji, s ním ve třídě byli další 3 srpnové děti které měli odklad kvůli tomu že byly srpnové

edit: ještě dodám že psycholog odklad nedoporučil, přesto že škola i školka a odborný doktor nám ho doporučovali, psycholog doporučil školní docházku s dispenzarizací se speciální školou a individuálním plánem. Po odkladu syn anstoupil do normální školy a zvládá v pohodě, takže u nás určitě pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
20.1.14 13:02

Nevěděla jsem, že lze dát do školy i dříve :). Každopádně, je to velice předčasné, ale dříve bych asi nedala ani v případě, že by to PPP schválila :). Přeci jen, rok je strašně znát a lepší být ve třídě nejstarší kápo, než ten nejmladší maláček - to berte s rezervou :lol:

Příspěvek upraven 01.02.14 v 07:16

• Citovat
  • Upravit
4476
20.1.14 13:09

Jo tohle budu taky za par let resit. Syn je na zacatku zari. Dceri jsem dala odklad - ta je na konci srpna. Byla i PPP, vsechno ok, do skoly doprorucili, znalosti spis nadprumerne. Jenze pak u mne rozhodlo to, ze mela chvilku pockat za dvermi. Chtelo se ji curat a nebyla schopna zaklepat a rict, ze se ji chce a pustila to do puncochacu. Je proste nesmela. A tak znalosti neznalosti, tahle vec u me rozhodla pro odklad.
Jsem zvedava, jak to bude se synem, kdyz je na zacatku zari, vlastne bych o zadny odklad zadat nemusela, spis naopak pro posouzeni, jestli muze driv. Uvidim. Vic jak znalosti u me opet rozhodne to, jak bude sebevedomy a vyspely.
Na druhou stranu, ze dnesni maturanti vylezaji ze skoly jako dvacetileti… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
20.1.14 13:22

Muzu se zeptat na konkretni duvody proc odklad nedoporucujete?
Mam jeste na rozmysleni cas, dite narozene cervenec/srpen a jsem uz ted skoro presvedcena, ze ji dam odklad.
Zajimaji me ale samozrejme i argumenty pro to to neudelat
Zatim jsem tu zadny ale necetla
Do prace nechodim takze to mi je jedno - ohledne hlidani
To ze bude maturovat ve 20ti je podle me taky uplne jedno
Ja spis vidim v odkladu pozitiva tak prosim o negativa abych mela obe strany k veci

Jestli je to nejak podstatne tak by navstevovala soukromou ZŠ - tudiz argument „nudila by se“ kdyz uz by umela teoreticky cist apod moc asi neni moc aktualni- malo deti ve tride, max. Individualni pristup

Diky za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
20.1.14 13:23
@Poison Ivy píše:
Nevěděla jsem, že lze dát do školy i dříve :). Každopádně, mám dítko na začátku září, je to velice předčasné, ale dříve bych asi nedala ani v případě, že by to PPP schválila :). Přeci jen, rok je strašně znát a lepší být ve třídě nejstarší kápo, než ten nejmladší maláček - to berte s rezervou :lol:

No prave-presne tak to vidim + si prodlouzi detstvi, uceniho a voseru se skolou si jeste uzije…tak proc s tim spechat.
Ale vazne si rada vyslechnu argumenty proc odklad neni vhodny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
20.1.14 13:25
@Mišmiš píše:
No prave-presne tak to vidim + si prodlouzi detstvi, uceniho a voseru se skolou si jeste uzije…tak proc s tim spechat.
Ale vazne si rada vyslechnu argumenty proc odklad neni vhodny

Právě, ať je ve škole co nejdéle, makat bude do sedmdesáti a pak ho rovnou shodí ze skály, neboť důchody nebudou :).

• Citovat
  • Upravit
6453
20.1.14 13:29
@Poison Ivy píše:
Právě, ať je ve škole co nejdéle, makat bude do sedmdesáti a pak ho rovnou shodí ze skály, neboť důchody nebudou :).

Ono i v te skolce v predskolacich docela makaj tak to neni podle me, ze si jen hraji. Ale I si hraji, neni to skola, ze ano. Ja tedy jsem pro odklad rozhodnuta i pro to, ze v MS a ZS se mluvi jen anglicky tak aby pri nastupu do prvni tridy mela ten jazyk ze skolky fakt 100%zmaknuty-doma aj nemluvime. Ale asi i bez tohoto „problemu“ bych ji ten odklad dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
20.1.14 13:33
@Poison Ivy píše:
Právě, ať je ve škole co nejdéle, makat bude do sedmdesáti a pak ho rovnou shodí ze skály, neboť důchody nebudou :).

No a není to, že se maká do 70 taky náhodou částečně způsobeno tím, že se ze školy vychází tak pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.1.14 13:37

Nemám tak velké děti, abych to musela řešit, ale souhlasím s tím, co je napsáno výše… je doba odkladů a maminky se vydupají, mnohdy pro své pohodlí - vidím teď na okolo sebe víc a víc…
Jen by mě zajímalo, které dítě v 6 letech udrží pozornost, co si pod tím jako každý představuje… každý se té škole musí naučit, zvyknout si… a ne že budu dítě posuzovat podle toho, že si maluje jen 15 minut a už ho to nebaví apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.1.14 13:37

@Mišmiš první dvě děti mám zářijové… tudíž šly obě do školy o rok později automaticky… zejména u syna to bylo opravdu velmi poznat, naučil se sám číst ještě dřív, než do školy nastoupil a ve většině předmětů se ten první rok opravdu nudil… dokonce kvůli tomu jsme měli i menší problémy s paní učitelkou, která ho částečně i odradila tím, že když se na něco ptala nebo děti zkoušela, tak ho ignorovala, i když se hlásil na správnou odpověď (protože ona věděla, že on to ví, tak chtěla prý dát šanci jiným dětem)… došlo to k opačné snaze, že se přestal hlásit úplně a to bylo taky špatně… později to bylo už lepší… ale o rok dřív ho nevzali, protože to byly velmi silné ročníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.1.14 13:39

@Katchi Mám dcerku na konci října, ale kdyby byla šikovná, taky bych ji do školy dala. MYslím si, že to pravda nebude, ale kdyby ve školce řekli „je šikovná, dejte do školy“ tak dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.1.14 13:39

Ahoj, já jsem dávala srpnovou holku do školy hned v září, v srpnu ji bylo 6 let a od září už byla ve škole. Myslela jsem, že je šikovná a bude to zvládat, ale postupně jsem zjišťovala, že kdyby šla ještě o rok později, vůbec nic by se nestalo. Ze začátku měla problémy právě se soustředěním, nechtěla sedět v lavici v klidu, vyrušovala, divila se, že si nemůže hrát apod. Strašně těžko ji šlo ze začátku učení. Hlavně čtení. Takže za mě, kdybych se měla rozhodovat znovu, dala bych ji o rok později, nic jim neuteče ;) Ale každý dítě je samozřejmě jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.1.14 13:40

@Mišmiš Tak me prijde uhozeny, ze dneska se maturuje ve dvaceti, pak jeste ciste teoreticky VS {mezitim mozna nejaka staz v zahranici} a kdy mas cas na rozjeti kariery a kdy na zalozeni rodiny?
Duvod proc dat driv jsou jednoznacne psychicka vyspelost a nadprumerne znalosti. Protoze v prvni tride se jede tempem nejpomalejsiho a dite by se mohlo skutecne nudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin